Știri internaționale

Știri internaționale

Guvernul britanic vrea să extindă campania de testare anti-Covid și intenționează ca, de vineri, fiecare englez să beneficieze, săptămânal, gratuit, de două teste rapide Covid.

Read more: Marea Britanie extinde campania de testare și va asigura fiecărui cetățean două teste...
Știri internaționale

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat că  la nivelul instituției a fost constituită o celulă de criză pentru a gestiona situația generată în data de 24 martie, de blocarea temporară Canalului Suez și a circulației navelor de transport pentru animale.

Read more: Celulă de criză la ANSVSA. 11 nave încărcate cu animale, la Constanța, se îndreaptă spre Canalul...
Știri internaționale

Deputaţii spanioli au aprobat joi, în formă definitivă, legalizarea eutanasiei şi a sinuciderii asistate în cazul persoanelor cu boli grave, incurabile sau invalidante care vor să îşi pună capăt suferinţelor.

Read more: Spania, a patra țară din UE care a legalizat eutanasia și sinuciderea asistată
Știri internaționale

Comisia Europeană a propus, miercuri, crearea unei adeverințe electronice verzi pentru a facilita libera circulație, în condiții de siguranță, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19. Adeverința electronică verde va constitui dovada că deținătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19.

Read more: Comisia  Europeană propune o adeverință electronică verde ca dovadă a vaccinării anti-Covid
Știri internaționale

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Muhammad bin Salman, ar fi aprobat o operaţiune în Istanbul pentru capturarea sau uciderea jurnalistului disident, Jamal Khashoggi, asasinat în 2018, relevă un raport desecretizat al serviciilor de susțin serviciile de informaţii americane.

Read more: Raport desecretizat al serviciilor de informații americane: Prinţul saudit Muhammad bin Salman ar...
Știri internaționale

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, joi, că certificatele digitale pentru vaccinare, care vor permite oamenilor să călătorească în Europa în pofida pandemiei de coronavirus, vor fi probabil disponibile înainte de venirea verii.

Read more: Merkel anunță că pașapoartele electronice pentru vaccinare ar putea fi disponibile până în vară
Știri internaționale

În 2002, jurnalistul american Daniel Pearl a fost ucis brutal.  Curtea Supremă din Pakistan a respins acum recursurile împotriva eliberării primului suspect condamnat.  Familia lui Pearl vorbește despre o „farsă”.

Read more: Cazul uciderii jurnalistului Daniel Pearl: Curtea Supremă pakistaneză confirmă eliberarea primului...
Joomla SEF URLs by Artio