Pe lângă dezbaterile organizate în plenul Camerei Deputaților și în comisiile de specialitate, parlamentarul PNL de Prahova, Roberta Anastase, s-a preocupat, în luna mai, pe plan legislativ, și de unul dintre cele mai importante evenimente de politică externă din regiune.

În cadrul sesiunii de întrebări şi interpelări adresate membrilor Guvernului, deputatul liberal Roberta Anastase a solicitat atât Ministerului Afacerilor Externe, cât şi Ministerului Apărării Naţionale elaborarea unui punct de vedere oficial cu privire la amplele exerciţii militare întreprinse de navele Flotei Armate Ruseşti în spaţiul Mării Negre.

 "Potrivit unui comunicat de presă remis de conducerea Flotei Ruse la Marea Neagră, sâmbătă, 4 mai a.c., în spațiul Mării Negre, peste 30 de nave ale Flotei Ruse au desfășurat ample exerciții militare, cu scopul de a identifica  și combate ținte americane neidentificate, precum și pentru respingerea unor «posibile atacuri inamice». Față de cele menționate anterior, vă rog, domnule ministru, să îmi comunicați care este punctul de vedere oficial al instituției pe care o conduceți", se arată în întrebarea adresată, luna trecută, de deputatul PNL Roberta Anastase ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu.

Parlamentarul liberal Roberta Anastase este, la nivelul Camerei Deputaților, membru al Comisiei pentru politică externă, vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri europene și președinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice a Mării Negre.

Joomla SEF URLs by Artio