Politic

Politic

USR şi PLUS au fuzionat, oficial, după ce instanţa de judecată a admis, printr-o sentinţă definitivă, cererea de înregistrare în registrul partidelor politice a noii formaţiuni. Acum, în USR PLUS urmează o perioadă de alegeri interne, pornind de jos în sus, mergând până la conducerea centrală, cu un termen de 90 de zile pentru organizarea unui congres naţional.

Read more: Instanţa a admis fuziunea dintre USR şi PLUS. Urmează alegeri interne în noul partid
Politic

Prezent la Actualitatea LIVE, senatorul PSD Radu Oprea a explicat motivele pentru care PSD a contestat în contecios administrative măsura închiderii magazinelor la ora 18.00 în zonele cu grad mare de infectare cu Covid.

Read more: Radu Oprea, senator PSD: „Închiderea magazinelor la ora 18.00 în anumite zone este ilogică”
Politic

Deputatul PNL Răzvan Prișcă i-a transmis, miercuri, ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltán Cseke, o interpelare referitoare la stadiul realizării Complexul Olimpic de Nataţie Otopeni.

Read more: Deputatul Răzvan Prișcă solicită public informații privind termenul la care va deveni operațional...
Politic

Senatorul prahovean Roberta-Alma Anastase a participat, miercuri, la cea de-a 57-a reuniune a Comisiei juridice și politice a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre, organizată on-line. Cu acest prilej, parlamentarul a fost desemnat raportor al APCEMN pentru Promovarea digitalizării și inovării ca mijloc de perfecționare a procesului legislativ și în scopul creșterii transparenței activității parlamentare și a implicării cetățenilor.

Read more: Parlamentarul prahovean Roberta Anastase, desemnat raportor pentru promovarea digitalizării
Politic

Ministrul Finanţelor, senatorul de Prahova Alexandru Nazare, a declarat că prognoza actualizată a Fondului Monetar Internaţional estimează o creştere de 6% în cazul României, peste estimarea anterioară şi peste media europeană.

Read more: Alexandru Nazare: FMI estimează o creştere de 6% a economiei româneşti, peste media europeană
Politic

Doliu în politica din Prahova! Fostul consilier judeţean Toma Pinţoiu, tatăl actualului consilier prahovean PPU(sl) Alin Pinţoiu, s-a stins din viaţă în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce fusese infectat cu COVID-19.

Read more: Fostul consilier judeţean Toma Pinţoiu a murit într-un spital COVID, la 64 de ani
Politic

Purtătorul de cuvând al Partidului Social Democrat, senatorul de Prahova Radu Oprea, a anunţat astăzi că formaţiunea va contesta în instanţa de contencios-administrativ actul normativ prin care Guvernul a impus închiderea magazinelor, în anumite localităţi, la ora 18.00. Social-democraţii argumentează că măsura va genera şi mai multă aglomeraţie şi, automat, va afecta lupta anti-COVID în loc s-o ajute.

Read more: PSD contestă în instanţă măsura Guvernului de "stingere" la ora 18.00
Politic

Cu România traversând un val de proteste în stradă, nu toate paşnice, politicienii din opoziţie se întrec să atace Executivul. Preşedintele PSD Prahova, deputatul Bogdan Toader, a declarat că "bâlbâielile Guvernului au dus la această neîncredere în măsuri", reclamând lipsa de predictibilitate privind măsurile care vor urma, eficienţa vaccinării sau momentul în care vom putea considera depăşită criza sanitară.

Read more: Preşedintele PSD Prahova spune că protestele anti-restricţii sunt "consecinţa lipsei de...
Politic

2021 ar putea să aducă o nouă strategie pentru tineret la nivelul administraţiei ploieştene, dar şi un centru pentru tineret, alături de o alocare bugetară pentru susţinerea proiectelor propuse de societatea civilă, anunţă consilierul local Radu Simionescu.

Read more: Consilierul local Radu Simionescu propune un centru şi o strategie pentru tineret în Ploieşti
Joomla SEF URLs by Artio