Opinii

Opinii

Profesorul Dan Rădulescu, fost deputat de Prahova, analizează, dintr-o perspectivă economică, vacanța de o lună de care va beneficia, în luna aprilie, majoritatea copiilor din învățământul preuniversitar.

Read more: Fostul deputat Dan Rădulescu, despre vacanța din aprilie a elevilor, din perspectivă economică:...
Opinii

Fostul deputat de Prahova Dan Rădulescu a dezvăluit, luni, că activitatea în plen a Legislativului a fost suspendată pentru data de 15 martie, la solicitarea parlamentarilor UDMR care au dosit să sărbătorească în circumscripții Ziua maghiarilor de pretutindeni.

Read more: Dan Rădulescu dezvăluie de ce Parlamentul nu lucrează luni, pe 15 martie: “S-a luat pauză de la...
Opinii

În ultima săptămână, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat mai multe schimbări esențiale pe care ar dori să le facă în sistemul de învățământ. Una dintre cele mai comentate s-a referit la ideea ca titularizarea să fie acordată pe perioadă determinată.

Read more: Reacția unui dascăl din Ploiești, la schimbările dorite de ministrul Educației. D. Rădulescu: “Nu...
Opinii

A doua zi după mitingul partidelor istorice din 28 ianuarie 1990, liderii FSN au organizat prima contramanifestație uriașă. Mii de muncitori din mai multe județe au fost aduși la București.  Aportul masiv l-au avut muncitorii de pe marile platforme industriale bucureștene, dar și 5000 de mineri veniți din Valea Jiului pentru prima dată în Capitală. 

Read more: 29 ianuarie 1990 – Cum se năștea „Democrația Originală“ și prima mineriadă
Opinii

Deși promiseseră că odata cu normalizarea vieții după evenimentele sângeroase de la Revoluție, FSN va fi dizolvat, Iliescu, Brucan, Petre Roman și restul dădeau semne că vor să înregistreze formațiunea ca partid și să candideze la alegerile proiectate undeva prin primăvară.

Read more: De la „Jos Iliescu“ la „Moarte Intelectualilor“. Acum  partea cu „Jos Iliescu“
Opinii

De ce s-a prăbușit comunismul ? Pentru că a fost împins de Occident spre prăpastie? Că a fost subminat de agenturile capitaliste prin proteste manevrate deși sistemul socialist mai avea multe de demonstrat? Aiureli, prostii. Comunismul s-a prăbușit de la sine, i se terminase energia, acumulatorii și lista cu promisiuni de bunăstare, i se terminaseră banii, iluziile și dușmani inventați și asta a fost valabil pentru toate țările din lagărul socialist. Comunismul european în accepțiunea largă a fenomenului și a doctrinei instituționalizate era la finalul anilor 80 într-o criză existențială, sau la începutul unei metastaze.

Read more: Prăbușirea comunismului. Criza existențială, terminarea banilor, a iluziilor și a dușmanilor...
Opinii

„Să vină și dispersează-i de acolo... repede, Piața Unirii ... TRAGE, ce să facă. Se trage în Piața Unirii. E ordine....

-Trimite TAB-urile urgent la Inter . Urgent și reținem tot ce putem (rețineri de persoane din rândul demonstranților n.r.).
-Suntem la fața locului, i-am luat la goană. Au și luat-o la goană.
-Ce găsim îi luăm în mașină (rețineri de demonstranți n.r.).
-TAB-urile le iei tot la Universitate.
-Acuma intru înspre ei (manevrele de lansare a TAB-urilor prin mulțiumea de la Intercontinental n.r.)
-Vă raportez că vin foarte mulți pe jos pentru că nu sunt mijloace de transport. Nu știm pe care să-i luăm acuma (confuzie la reținerea de persoane între trecători și demonstranți n.r.).
-Urgent, către Intercontinental . Un picior să nu mai fie!
-Dubele, tot, repede, repede. Personal te ocupi de treaba asta.
Începe să se tragă după ora 22.
-Sunt în zonă, am rezolvat cazul, duc coletele (cadavre sau persoane reținute/arestate n.r.)
-Un echipaj să fie dirijat către Negoiu (zona de triaj pentru persoanele arestate).
-Personal organizezi ridicarea coletelor de la Onești
-Avem câte unul, câte doi și am face drumul prea lung până acolo. Dacă e, să fiți de acord la 700 ca stocare pentru o perioadă scurtă, după care, când se fac mai mulți (cadavre sau persoane reținute n.r.) să-i trimtem acolo.
-Bine, dacă nu găsești altă soluție
-5.5.7. Să trimiteți un echipaj în fața Hotelului Negoiu pentru transportul coletelor depistate
-Comunică de la Sfântul Gheorghe. Mari probleme
-Sfântul Gheorghe?
-Da, da. Sfântul Gheorghe, Piața 1848.
-Situația se înrăutățește în Piața Rosetti. E aglomerare în spatele unităților militare, inclusiv jos, pe 1848. Am trimis întăriri la 1848 “.

Read more: 21 decembrie 1989: „Urgent, către Intercontinental. Un picior să nu mai fie! La Unirii se trage“
Opinii

Revoluţia sau revolta populară românească de acum 31 de ani a fost în final o descătuşare din încorsetarea politică, economică şi socială a regimului comunist-ceauşist. Ce a urmat în următorii ani şi cine a preluat puterea constituie o altă discuţie care nu va fi abordată aici. Regimul comunist, impus de trupele sovietice, consolidat timp de 44 de ani prin alternarea mai multor metode începând cu ameninţarea, continuând cu teroarea, foametea programată şi crima, ajunsese la o asemenea auto-suficienţă încât credea că istoria s-a oprit în loc. 

Read more: 21 decembrie 1989 – Noaptea cea mai Lungă
Opinii

Acesta a fost, se pare, mottoul lui Călin Nemeș, un erou al revoluției din 1989 de la Cluj. Un erou învins de sistem și de ipocrizia democrației originale de după 89` care i-a făcut scăpați pe toți militarii identificați și dovediți că ar fi tras abuziv la revoluție. A ales să nu mai suporte nicio complicitate cu această societate ingrată, preocupată de hrană și a plecat din viață la momentul dorit de el, pe 8 iulie 1993.

Read more: Cazul Călin Nemeș, Cluj – 21 decembrie 1989 : „Decât o viață în minciună, mai bine un ștreang de...
Opinii

A fost prima zi de aparentă liniște în Timișoara. Zeci de mii de oameni manifestau nestingheriți în Piața Operei sub ochii militarilor din cordoanele de ordine. La data respectivă în Timișoara 73 de persoane fuseseră ucise prin împușcare de către Securitate, Miliție și Armată, peste 260 de persoane rănite grav și alte câteva sute reținute de miliție. Cele mai multe victime au fost înregistrate în data de 17 decembrie. Între timp, întreg orașul fiebea, deși, aparent sistemul câștigase partida, străzile erau împânzite de trupe, iar protestele deveneau tot mai firave. Spre suprinderea autorităților, oamenii ies din nou pe străzi și se îndreaptă spre sediul județenei de partid, clădirea în jurul careia au gravitat cele mai multe lupte de stradă în zilele precedente. De data aceasta erau mase compacte de oameni, muncitorii din marile întreprinderi.

Read more: Prima zi de armistițiu la Timișoara - 20 decembrie 1989. Nu a fost nicio pactizare între Armată și...
Joomla SEF URLs by Artio