O asistentă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești a fost confirmată sâmbătă, 25 aprilie, cu noul coronavirus. Potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, femeia s-a simțit rău și, având simptome specifice COVID-19, a fost testată, rezultatul fiind pozitiv. Informaţiile au fost confirmate oficial de DSP şi de Prefectura Prahova. Instituţiile au anunţat, de altfel, că 45 de persoane, de la cadre medicale la pacienţi, au fost izolate după ce au intrat în contact cu femeia. Se aşteaptă rezultatele testelor pentru toţi.

 

"A fost declanșată o anchetă epidemiologică de către DSP Prahova, fiind testat întreg personalul medical care a asigurat tura de noapte în data de 24/25 aprilie, la secția unde activează și cadrul sanitar confirmat, dar și pacienții cu care asistenta a intrat în contact. În total sunt 45 de persoane", a anunţat Prefectura Prahova, într-un comunicat de presă trimis astăzi.

Pe acelaşi subiect: 

"Până la sosirea rezultatelor, contacții vor rămâne în izolare. Asistenta a fost transferată la Spitalul CFR Ploiești pentru a primi tratamentul specific COVID-19", se mai arată în comunicat.

Joomla SEF URLs by Artio