Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că estimările arată că în școli sunt așteptați, de luni, 8 februarie, 2,4 milioane de elevi, iar toți cei prezenți la cursuri vor fi obligați să poarte măști, ca de altfel și toate cadrele didactice.

 

Detaliile privind măsurile de siguranță care vor fi luate în școli se vr regăsi într-un ordin comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației, ce v fi elaborat astăzi. Este cert, însă, că din unitățile de învățământ vor dispărea panourile de plexiglas, și niciun elev care nu va purta masca nu va fi primit la școală. “Îmi place să cred că vom da cu toţii dovadă de responsabilitate, mai ales adulţii, cei care  avem datoria să îi educăm pe copii. Dacă sunt probleme medicale, care împiedică un copil să poarte masca... Mă tem că va trebui să nu fie primit în colectivitate. În cazul profesorilor este foarte clar că nu trebuie să existe aşa ceva şi aici, dacă la elevi sunt convins că lucrurile pot fi  discutate de către profesor, conducerea şcolii împreună cu părinţii, în cazul profesorilor care refuză să poarte masca, Inspectoratul Şcolar trebuie să intervină. Nu e acceptabil aşa ceva. Este vorba de măsuri de siguranţă, iar portul măştii va fi măsura de bază, măsura de protecţie esenţială. Să refuze acest lucru este intolerabil”, a spus Cîmpeanu, citat de News.ro.

Potrivit cifrelor din estimările consultate de ministru, 2.420.000 de elevi se vor întoarce la școală, de luni, 8 februarie, ceea ce înseamnă cam 80% din total, în 6.713 şcoli din 7.203 unităţi de învăţământ. “Am avea, cel puţin teoretic, efective complete, spun teoretic pentru că sunt acele cinci excepţii, foarte important de menţionat: elevii care au vulnerabilităţi medicale, certificate ca atare, elevii care au aparţinători cu care  locuiesc şi cărora le-ar face foarte mult rău dacă ar accelera acest risc de transmitere, apoi elevii care prezintă simptome specifice, profesorii cu vulnerabilităţi cronice şi ultima situaţie, foarte complicată, profesorul care are şi el simptome şi trebuie să stea şi el acasă”, a punctat Cîmpeanu, într-o intervenție la Digi 24.

Cîmpreanu a mai anunțat că sunt 37 milioane de măşti în şcolile din România, la acest moment, achiziționate de către Inspectoratele Școlare, plus cele cumpărate de autoritățile locale.

Foto ilustrație (sursa: Prefectura Prahova)

Joomla SEF URLs by Artio