O asistentă medicală de la Unitatea de Primiri Urgenţe din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti a fost testată pozitiv cu COVID-19 la un test rapid efectuat în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce s-a simţit rău în perioada de gardă. Direcţia de Sănătate Publică a demerat o anchetă, iar în prezent aşteaptă rezultatele unui test la noul aparat Real Time PCR, proaspăt pus în folosinţă şi considerat mult mai precis decât testul rapid. Asistenta prezintă şi simptomele specifice unei infectări cu noul coronavirus, iar acum DSP-ul şi conducerea spitalului trebuie să verifice dacă nu cumva au fost afectate şi alte persoane. Medicii şi asistentele cu care femeia a intrat în contact ar urma să fie testate, însă întrebarea e ce se va întâmpla cu pacienţii care au trecut prin UPU...

Asistenta a prezentat simptome de COVID-19 și i s-a făcut testul rapid, care a ieșit pozitiv, potrivit surselor medicale. Directorul DSP Prahova, Bogdan Nica, a confirmat că instituţia a demarat o anchetă, precizând că va oferi mai multe detalii publice după ce va sosi şi rezultatul analizelor la noul aparat Real Time PCR.

Potrivit unor surse din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, asistenta a fost în tură în zona în care aproximativ 40 de pacienţi stăteau la comun aşteptând fiecare rezultatul diferitelor analize, în funcţie de urgenţa cu care se prezentaseră. Tot personalul medical de pe tura de noapte de la Spitalul Judeţean urmează să fie testat pentru COVID-19. În schimb nu e clar ce se va întâmpla cu pacienţii trecuţi în acea perioadă prin UPU, unii dintre ei între timp deja întorşi acasă.

Surse interne reclamă că organizarea în interiorul UPU este deficitară. Șefa UPU, doctorița Odette Pană, s-a întors la serviciu marți, după un concediu de odihnă de 10 zile.

Joomla SEF URLs by Artio