Știri naționale

Știri naționale

Serviciul de presă al Vaticanului a anunțat că Papa Francisc a promulgat decretul privind beatificarea a șapte episcopi greco-catolici din România, prigoniți de regimul comunist.

Read more: Papa Francisc va beatifica, la Blaj, șapte episcopi români greco-catolici, martiri în timpul...
Știri naționale

Ministerul Turismului a lansat, oficial, noul clip de prezentare a României. Acesta a fost publicat, duminică seară, pe pagina de Facebook a instituției.

Read more: Valea Prahovei, vedetă în noul clip de prezentare a României, lansat de Ministerul Turismului...
Știri naționale

Un anunț distribuit duminică în mediul on-line îi informează pe liceeni că simularea de luni, 18 martie, nu va mai avea loc. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, atrage atenția că mesajul este fals, iar testările de săptămâna viitoare, pentru clasele a XI-a și a XII-a, se vor derula conform calendarului anunțat de MEN.

Read more: Un anunț fals, privind amânarea simulării de luni, a fost distribuit duminică în mediul on-line
Știri naționale

O fată de numai 13 ani, din județul Bihor, și-a pus capăt zilelor, săptămâna trecută. Adolescenta a fost găsită spânzurată în podul casei, în cauză fiind deschis dosar penal pentru moarte suspectă.

Read more: O adolescentă de 13 ani s-ar fi sinucis de dorul mamei plecate la muncă în străinătate
Știri naționale

Rafalele puternice creează probleme în aproape toată țara. Și în Prahova, unde zona montană este de aseară sub cod galben, au fost emise noi atenționări, care vizează zeci de localități în care, sâmbătă după-amiază, viteza vântului ajunge până la 65 km/oră.

Read more: Update - Vântul bate cu peste 60 km/oră în zeci de localități din Prahova. În Buzău, a fost emis...
Știri naționale

Decizia PSD, de a anunța începerea lucrărilor la Autostrada Moldovei fix în ziua protestului "România vrea autostrăzi", a fost taxată în spațiul public. Mai ales că era vorba despre un șantier deschis, teoretic, încă de prin 2016, dar abandonat un an mai târziu (VEZI DETALII). Însă gafele nu s-au oprit aici.

Read more: GAFĂ URIAȘĂ! PSD a anunțat că încep lucrările la Autostrada Moldovei folosind o poză din Rusia
Știri naționale

"Se vinde un post de radio local din Jud. Teleorman", începe anunțul. Postul dispune de personal cu o vastă experiență în media și de voci iubite de foarte mulți teleormaneni." În anunț, aflăm mai multe detalii. Și prețul: 34.999 de euro. Negociabil.

Read more: Teleorman stuff. Radioul familiei fostului primar din Roșiori, la vânzare pe OLX
Știri naționale

Liderul PSD Liviu Dragnea a avut o reacție nervoasă, vineri, ziua protestului pentru autostrăzi #șîeu, inițiat de antreprenorul sucevean Ștefan Mandachi, cel care a construit tot în semn de protest, primul metru de autostradă din Moldova. Antreprenorul nu a rămas dator cu replica pentru Dragnea.

Read more: Liviu Dragnea, reacție nervoasă cu privire la protestul #șîeu. Ce îi răspunde omul de afaceri...
Știri naționale

Partidul Social Democrat a anunțat, vineri, că pe 15 martie încep lucrările la Autostrada Moldovei, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, aflându-se astăzi, la Bacău, pentru a lua parte la deschiderea șantierului pentru șoseaua de centură. Acțiunea are loc exact în ziua în care este programat protestul național propus de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, cel care a lansat un apel către românii care vor autostrăzi ca vineri, pe 15 martie, de la ora 15.00, să întrerupă lucrul, timp de 15 minute.

Read more: În ziua protestului de 15 minute, PSD anunță începerea lucrărilor la Autostrada Moldovei
Știri naționale

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019, anunţă Administraţia Prezidenţială. Gestul vine după ce, iniţial, şeful statului contestase "bugetul ruşinii naţionale" la Curtea Constituţională, iar apoi îl retrimisese în Parlament, solicitând reanalizarea lui. Legea s-a întors pentru promulgare în forma iniţială, a reclamat acum preşedintele, care a criticat dur coaliţia de guvernare.

Read more: Preşedintele Iohannis a promulgat bugetul de stat pe 2019, în ciuda criticilor dure aduse