Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
 

Știri naționale

Omul de afaceri Ioan Neculaie, dat în urmărire după condamnare, a fost prins în Vama Giurgiu

Written by Ioana POPA  |  Created on Friday, 24 November 2017 14:02  |  Category: Știri naționale

Omul de afaceri Ioan Neculaie, fostul finanțator al clubului FC Brașov, condamnat de Curtea de Apel Brașov la șase luni de închisoare, cu executare, pentru infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, a fost găsit, în noaptea de joi spre vineri, în Vama Giurgiu.

Valabilitatea pașaportului simplu electronic va fi extinsă la 10 ani

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 23 November 2017 05:44  |  Category: Știri naționale

Aglomerația de la Pașapoarte schimbă legea! Pentru că nu mai face față valului de solicitări, MAI propune modificarea reglementărilor în vigoare, în sensul creșterii valabilității documentelor eliberate pentru persoanele care au peste 25 de ani și limitarea situațiilor în care poate fi eliberate un pașaport simplu temporar.

Dosarul Tel Drum: Ministerul Dezvoltării și CJ Teleorman nu s-au constituit părți civile

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 22 November 2017 13:41  |  Category: Știri naționale

cj-teleormanProcurorii DNA au pus sechestru pe bunurile suspecților din dosarul Tel Drum, inclusiv pe averea lui Liviu Dragnea, pentru a recupera prejudiciul care e estimat la peste 27 milioane de euro. Instituțiile care, potrivit anchetatorilor, ar fi fost păgubite în acest dosar nu s-au constituit însă parte civilă, pentru a recupera eventuala gaură din bani publici.

Peste 80.000 de părinți, elevi și profesori au trimis la Ministerul Educației, propuneri privind temele pentru acasă

Written by Ioana POPA  |  Created on Wednesday, 22 November 2017 11:33  |  Category: Știri naționale

Ministerul Educației a făcut publice statisticile în urma consultării publice privind rolul temelor pentru acasă, derulate on-line în perioada 7 - 20 noiembrie 2017.

UPDATE: Sechestru pe bunurile suspecților din dosarul Tel Drum. Este vizată și averea lui Liviu Dragnea

Written by Ioana POPA  |  Created on Tuesday, 21 November 2017 11:39  |  Category: Știri naționale

Procurorii DNA au pus sechestru pe averea persoanelor urmărite penal din dosarul „Tel Drum", măsura vizându-l și pe președintele PSD Liviu Dragnea.

Avertismentul Poliției Române: Părinți, stați cu ochii pe copii și în mediul on-line

Written by Ioana POPA  |  Created on Tuesday, 21 November 2017 09:09  |  Category: Știri naționale

Copiii pot cădea pradă foarte ușor pericolelor din mediul virtual, avertizează polițiștii, care au lansat, zilele acestea, un nou apel către părinți, să-i supravegheze cu atenție pe minori și să fie la curent în permanență cu rețelele de socializare utilizate de aceștia și prietenii lor din on-line.

Contre între sindicate și ministrul Justiției, pe tema numărului de deținuți eliberați. Eroarea este de câteva SUTE de CONDAMNAȚI

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 16 November 2017 12:00  |  Category: Știri naționale

Schimb dur de replici între Federația Sindicatelor din ANP și ministrul Justiției, Tudorel Toader, acesta din urmă fiind acuzat că dezinformează prin prezentarea unui număr semnificativ mai mic de deținuți eliberați în ultima lună, în baza prevederilor referitoare la recursul compensatoriu (VEZI DETALII). Potrivit FSANP, numărul condamnaților ajunși mai repede în libertate este peste 1.200, nu 650, cum a afirmat ministrul.

Noi infracțiuni în Codul penal. Pedepse cu închisoarea pentru consumul de alcool după producerea unui accident rutier

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 16 November 2017 09:00  |  Category: Știri naționale

Un proiect de lege pentru modificarea Codului penal, adoptat de Guvern și transmis spre dezbatere și aprobare Parlamentului, ridică anumite fapte, încălcări ale legislației rutiere, la rang de infracțiune.

Spion sârb, prins în România. SRI: "Nu a reușit să intre în posesia niciunui document sau informație clasificate"

Written by Ioana POPA  |  Created on Wednesday, 15 November 2017 09:34  |  Category: Știri naționale

Un cetățean sârb a fost declarat indezirabil, pentru 15 ani, de Curtea de Apel București, după ce a fost prins de SRI încercând să obțină documente clasificate referitoare la infrastructura critică şi obiectivele militare naționale, cât și ale aliaților, amplasate în sud-estul României, cu intenţia de a afecta parteneriatele strategice ale țării noastre.

Șofer MAI teribilist, sancţionat după o depăşire riscantă

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 14 November 2017 15:24  |  Category: Știri naționale

autocar jandarmerie evitat la limita accidentUn şofer angajat al Jandarmeriei Române care a fost filmat în timp ce mergea, la volanul unui autocar, cu viteză pe linia tramvaiului 41 pe Bulevardul Averescu din Capitală, depăşind prin partea stângă un tramvai şi evitând la limită un accident grav, a fost sancţionat atât de Poliţia Rutieră, cât şi de superiorii săi, care i-au interzis să mai conducă un vehicul al instituţiei timp de 60 de zile.

Reacția Președinției după noul dosar penal al lui Liviu Dragnea

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 14 November 2017 15:12  |  Category: Știri naționale

liviu-dragneaPreședintele Klaus Iohannis își dorește o justiție independentă și puternică. Este comentariul făcut de purtătorul de cuvânt al Administrație Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a devenit suspect într-un nou dosar DNA și după ce acesta a spus că Iohannis este beneficiarul politic al acestui dosar.