Știri naționale

Știri naționale

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre posibilitatea revenirii la starea de urgență, în contextul creșrerii numărului de cazuri de coronavirus în România.

Read more: Nelu Tătaru, despre o eventuală revenire la starea de urgenţă: "Vreu o legislaţie care să ne...
Știri naționale

România tocmai a depăşit recordul de cazuri confirmate într-o singură zi, care era de 523 şi fusese atins în 11 aprilie, în perioada care era considerată de vârf epidemiologic. Tendinţa de creştere observată în ultimele zile se accentuează acum, când raportarea oficială anunţă nu mai puţin de 555 de îmbolnăviri cu COVID-19, după ce au fost efectuate puţin peste 13.100 de teste. În acelaşi interval de 24 de ore, 265 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi, iar 18 au murit. Grupul de Comunicare Strategică a transmis un avertisment oficial, amintind de măsurile de protecţie şi făcând apel inclusiv la politicieni, pentru a nu transforma discuţiile despre restricţii în pretexte de campanie.

Read more: 555 de îmbolnăviri confirmate în ultimele 24 de ore, un nou record în România
Știri naționale

Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 29.620 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică în bilanţul oficial din 7 iulie. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.927 au fost externate, dintre care 20.534 de pacienți vindecați și 1.393 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Read more: #coronavirus 29.620 de infectări, 1.799 de decese şi 20.534 de vindecări raportate până azi în...
Știri naționale

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, luni, o nouă lista a țărilor pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare/carantină asupra persoanelor care sosesc din acestea în România.

Read more: Lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare a fost actualizată
Știri naționale

RISE PROJECT: Pas cu pas, un mărunt afacerist a acaparat mii de hectare de pădure în Buzău și Covasna, cu complicitatea unor funcționari și magistrați reținuți pentru corupție. Apoi le-a vândut unor nemți pe zeci de milioane de euro. Cazul se întrepătrunde cu o altă mare afacere de corupție, în care sunt judecați foștii demnitari Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Tudor Chiuariu, dar și șeful Romsilva. RISE Project a aflat culisele acestor retrocedări din documentele afacerii și din mărturiile celor care s-au opus.

Read more: Păduri traficate. drepturi fictive și multă corupție
Știri naționale

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat, după ședința de Guvern de luni, că termenii "carantină" și "izolare" au alte definiții, după ce Executivul a adoptat proiectul de lege în acord cu recomandările CCR. "Termenii carantina persoanelor și izolare au acum alte definiții. Carantina se va referi la persoane sănătoase, iar termenul izolare se referă la persoanele bolnave sau infectate", a anunțat secretarul de stat în MAI.

Read more: Guvernul a redefinit carantina şi izolarea. Proiectul va ajunge în Parlament
Știri naționale

Până astăzi, 6 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 29.223 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 21.413 de persoane au fost externate, dintre care 20.213 de pacienți vindecați și 1.200 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 250 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Read more: Numărul deceselor la pacienţi de COVID-19 a urcat la 1.768, iar cel al infectărilor a sărit de...
Știri naționale

Guvernul se reuneşte luni în ședință, pe ordinea de zi urmând să fie inclus și proiectul de lege care pune textele normative referitoare la carantină, izolare şi internarea obligatorie în acord cu recomandările Curţii Constituţionale.

Read more: Proiectul de lege privind izolarea și carantina, în ședința de Guvern de luni
Știri naționale

De la începutul pandemiei până sâmbătă, 4 iulie, pe teritoriul României au fost confirmate 28.582 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), din care 416 persoane au fost testate pozitiv în ultimele 24 de ore, conform informării transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

Read more: #coronavirus: România a înregistrat 416 cazuri noi și 23 de decese, de la ultima raportare
Știri naționale

Autoritățile au început deja controalele pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate (VEZI DETALII). Prima acțiune, derulată în noaptea de vineri spre sâmbătă, la nivel național, a mobilizat aproape 8.000 de lucrători MAI, dar și reprezentanți ai altor instituții.

Read more: Controale în toată țara, azi-noapte, în contextul stării de alertă. De azi este operațională și o...
Joomla SEF URLs by Artio