Temperaturi la limita îngheţului în Castelul Peleş, după o avarie la centrala termică

Written by Anca Visan Category: Știri locale Created: Friday, 09 March 2018 11:49

castelul pelesCastelul Peleş din Sinaia se distruge de la o lună la alta. Monumentul, aflat deja în stare de degradare, a rămas şi fără încălzire, relatează Antena 3, care arată că, în cazul avariei apărute la sistemul de încălzire, statul român şi Familia Regală nu cad de acord cu privire la cine ar trebui să facă reparaţiile.

Vechea centrală termică a cedat, iar în interior temperatura abia trece de zero grade Celsius, mai notează sursa citată. Cu toate că administratorii castelului au contactat atât Ministerul Culturii, cât şi Casa Regală, cele două instituţii îşi pasează responsabilitatea.

Din 2007, castelele Peleş şi Pelişor au fost retrocedate Familiei Regale a României, dar sunt închiriate statului român. Ministerul Culturii şi Casa Regală nu se hotărăsc cine trebuie să plătească această reparaţie, mai notează sursa citată.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.