Patru persoane evacuate, miercuri seară, la Boldești Scăeni, din cauza unei alunecări de teren

Written by Ioana POPA Category: Știri locale Created: Thursday, 08 March 2018 05:36

Pompierii prahoveni, autoritățile locale și prefectul de Prahova au luat, miercuri seară, decizia evacuării a patru persoane, din două gospodării aflate în zona Seciu a orașului Boldești Scăeni, după ce o tasare a terenului a afectat o locuință și o amenință pe cea de-a doua.

Alunecarea afectează o suprafață de aproximativ trei hectare și este pus, cel puțin din informațiile până acum, pe seama fenomenului de îngheț-dezgheț. Potrivit ISU Prahova, este vorba de fapt despre o tasare.  Pământul s-a lăsat, pe o suprafață mare, cu 10 cm până la un metru, dar încă nu a luat-o la vale.

Trei persoane au fost evacuate din locuința deja afectată, însă numai una stătea acolo permanent, iar celelalte două sunt rude ale acesteia, aflate acolo provizoriu. O altă persoană a fost evacuată din locuința încă neafectată. Cei patru au fost cazați tot în Boldești, la  rude.

În zonă, un echipaj de pompieri are misiunea de a evalua situația, urmând ca geologii să facă o analiză amănunțită a fenomenului și evoluției acestuia.

Foto: ISU Prahova

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.