Știri locale

Știri locale

Tăriat, de la sud la nord, de DN1A, Ploieşti-Cheia, oraşul Vălenii de Munte, una dintre cele mai mari localităţi din zona de nord-est a judeţului Prahova, va avea o şosea de centură. Primarul localităţii, Florin Constantin, a anunţat astăzi că instituţia va lansa în această săptămână o procedură de achiziţie publică.

Read more: Oraşul Văleni va avea o şosea de centură. Primăria lansează vineri licitaţia pentru s.f.
Știri locale

Primăria municipiului Ploiești, prin Administrația Parcului Memorial “Constantin Stere” Ploiești, organizează o nouă ediție a evenimentului “Crăciunul animalelor”, vineri, 21 decembrie 2018, la ora 09.00, la grădina zoologică, au anunţat autorităţile locale într-un comunicat de presă.

Read more: "Crăciunul animalelor", sărbătorit la ZOO Bucov. Intrare liberă, vineri, la grădina zoologică
Știri locale

Consiliul Judeţean Prahova a anunţat finalizarea lucrărilor pe Drumul Judeţean 140, şosea care leagă satele Strejnicu şi Târgşoru Nou şi care a fost asfaltată în premieră acum, după ce, până la acest proiect, pe aici se circula foarte greu, pe un drum pietruit şi plin de hârtoape.

Read more: S-au terminat lucrările de asfaltare pe DJ 140. Azi a început recepţia şoselei dintre Strejnic şi...
Știri locale

După ravagiile făcute de pesta porcină africană, alte două boli amenință gospodăriile și fermele din România. Este vorba despre pesta micilor rumegătoare și gripa aviară. La Ploiești au fost luate primele măsuri, pentru prevenirea apariției unor asemenea focare.

Read more: Autoritățile impun restricții la comercializarea păsărilor vii, la Ploiești, de teama gripei aviare
Știri locale

17:24. Un bărbat în vârstă de 59 de ani și-a pierdut viața miercuri seara, în localitatea Valea Călugărească, după ce a fost lovit, succesiv, de două autoturisme. Evenimentul rutier a avut loc în dreptul restaurantului Colina Grande din localitate. 

Potrivit primelor cercetări ale Poliției, bărbatul era șoferul unui tir din Caraș găsit parcat pe marginea șoselei, cu motorul pornit, iar omul a încercat să traverseze strada prin loc nepermis. La ora 19.03, traficul e fost reluat, anunță IPJ Prahova. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Știri locale

Arena Naţională din Capitală va găzdui patru meciuri la Campionatul European de fotbal din 2020, iar autorităţile române vor să le ia ochii suporterilor care vor ajunge în ţară şi cu o sumedenie de obiective turistice. N-avem noi infrastructura prea bine pusă la punct, însă guvernanţii speră să atragă, cu ocazia EURO 2020, un număr cât mai mare de turişti. Autorităţile au selectat deja şase judeţe, printre care se află şi Prahova, care va fi promovată pe site-ul oficial UEFA în perioada competiţiei.

Read more: Obiectivele turistice din Prahova, promovate de UEFA cu ocazia Campionatului European de fotbal
Știri locale

Două accidente rutiere au avut loc marţi seară, aproximativ la aceeaşi oră, în Ploieşti şi Câmpina, în urma cărora trei persoane au fost rănite. Ambele accidente au avut loc pe trecerile de pietoni, potrivit informaţiilor transmise de Poliţia Prahova, iar victimele sunt o femeie de 40 de ani şi două tinere, ambele cu vârstele de 15 ani. Din fericire, toate au scăpat fără răni grave, au mai anunţat poliţiştii.

Read more: Trei persoane, lovite pe trecerile de pietoni. Accidente în Ploieşti şi Câmpina
Știri locale

Primăria Ploieşti ar putea să stabilească un record negativ în această iarnă, după ce a rămas fără bani pentru organizarea unui concert de Revelion. Ar fi prima dată în istoria recentă a municipiului când Ploieştiul ar rămâne fără spectacol. Autorităţile îşi pun nădejdea într-o suplimentare bugetară de la Guvern, însă mai au la dispoziţie foarte puţin timp pentru a găsi scenă, instalaţii de lumini şi sunet şi mai ales artişti care să concerteze în centrul municipiului în noaptea trecerii dintre ani. Deşi nici măcar n-a fost lansată o procedură d achiziţie publică pe această temă, primarul spune că e timp suficient.

Read more: Ploieştiul riscă să rămână fără concert de Revelion. Vezi cum s-a ajuns în situaţia asta şi ce...
Știri locale

Echipaje ISU, Ambulanță și Poliție au intervenit de urgență, luni seara, în zona centrală a municipiului Ploiești pentru a preîntâmpina o situație de urgență. O fetiță de 13 ani s-a urcat pe clădirea parcării supraetajate de lângă Casa Sindicatelor, unde a fost văzută pe marginea acoperișului de locatarii unui bloc de vizavi care au sunat la numărul de urgență 112. Echipajele ajunse la fața locului au intrat în dialog cu copila care a devenit cooperantă și a coborât de pe acoperiș, fiind preluată de o ambulanță care a transportat-o la Spitalul de Pediatrie. De acolo, minora a fost transportată pentru a primi ajutor specializat la un spital de psihiatrie. Foto caracter ilustrativ  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Știri locale

O maşină şi un TIR au intrat în coliziune, luni după-amiază, pe Drumul Naţional 1, la ieşirea din oraşul Sinaia spre Buşteni. În urma impactului, un copil în vârstă de 4 ani, care se afla în autoturism, a fost rănit, necesitând transport urgent la spital, iar traficul rutier a fost blocat circa două ore.

Read more: Accident între un TIR şi un autovehicul, pe DN1, la Sinaia. Un copil de 4 ani a fost transportat...