Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home02/actualis/public_html/components/com_banners/models/banners.php on line 207

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home02/actualis/public_html/modules/mod_banners/tmpl/default.php on line 19

Un nou masacru în Siria. 77 de civili uciși în bombardamentele de luni

Written by Anca Visan Category: Știri internaționale Created: Tuesday, 06 March 2018 15:17

siria civiliÎncă un masacru în Siria. Aproape 80 de oameni au murit luni în bombardamentele care au vizat provincia Ghouta de lângă Damasc, enclavă controlată de rebeli. Atacurile continuă în ciuda armistiţiului votat de Consiliul de Securitate al ONU.

Bilanţul ofensivei lansate acum două săptămâni de guvernul sirian pentru recucerirea regiunii depăşeşte 760 de morţi în rândul civililor. În plus, activiştii au raportat şi 20 de cazuri de sufocare, care ar putea fi provocate de un nou atac cu gaze toxice, relatează Digi 24.

Primul convoi cu ajutoare umanitare a ajuns ieri în provincia asediată, dar salvatorii nu au reuşit să ducă la capăt şi distribuirea lor, din cauza atacurilor, mai notează sursa citată.

Potrivit unui oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, guvernul sirian a ordonat blocarea a 70 la sută din materialele medicale care ar fi trebuit să ajungă la victimele războiului.

400.000 de oameni sunt prinşi în zona asediată şi au nevoie urgentă de hrană şi asistenţă medicală.

(foto: The Guardian)

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.