Război comercial SUA-UE, după decizia de supraimpozitare a importurilor luată de Trump

Written by Anca Visan Category: Știri internaționale Created: Saturday, 10 March 2018 12:18

trumpDecizia lui Donald Trump de a impune taxe suplimentare pe importurile de oţel şi aluminiu nu va rămâne nepedepsită, anunţă oficialii europeni. Comisia Europeană îi oferă liderului de la Casa Albă şi un răgaz de 90 de zile, timp în care speră să ia decizia de a exclude de pe lista exportatorilor supraimpozitaţi Uniunea Europeană. Poziţia blocului comunitar este întărită de Angela Merkel, care spune că decizia lui Donald Trump nu este în interesul nimănui.

“Nu vom ajunge nicăieri aşa. Nimeni nu va câştiga o astfel de competiţie. De aceea vom continua să căutăm dialogul. În acelaşi timp, Europa va reacţiona şi Comisia a fost clară”, a afirmat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Donald Trump a semnat în această săptămână decretul prin care stabilește taxe de import pentru oţel de 25 la sută şi pentru aluminiu de 10 la sută, relatează Digi 24.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.