Știri internaționale

Știri internaționale

O investigație efectuată în Marea Britanie a scos la iveală că dezvoltarea plămânilor copiilor poate fi afectată de microparticulele de plastic eliberate în atmosferădin cauciucurile autovehiculelor.

Read more: Plămânii copiilor sunt afectați de particulele de plastic emise de cauciucurile autovehiculelor...
Știri internaționale

Este o zi tensionată în Republica Moldova, după ce Curtea Constituţională l-a suspendat din funcţie, în urmă cu puţin timp, pe preşedintele Igor Dodon şi a aprobat dizolvarea Parlamentului. Decizia a fost luată după ce acesta a ignorat deciziile instituţiei şi nu a dizolvat Parlamentul, deşi acesta nu alesese un Guvern în timpul prevăzut de lege. Aseară, Legislativul a votat un nou premier, pe Maia Sandu, un nou Executiv şi o rezoluţie care declară Republica Moldova "stat capturat".

Read more: Tensiuni în Republica Moldova. Curtea Constituțională a dizolvat Parlamentul și l-a suspendat din...
Știri internaționale

Cel puţin şapte persoane au decedat, iar 16 sunt dispărute după ce o navă de agrement, cu zeci de turişti la bord, s-a scufundat în Dunăre, miercuri noapte, la Budapesta.

Read more: Cel puţin şapte morţi după ce o navă de agrement plină cu turiști s-a scufundat în Dunăre, la...
Știri internaționale

În timp ce autoritățile din țară au decis să nu prelungească votul în străinătate, în ciuda cozilor uriașe existente la mai multe secții de votare de peste hotare (VEZI DETALII), polițiștii nemți au luat măsuri speciale la Munchen, ca să vină în sprijinul alegătorilor din țara noastră.

Read more: Măsuri speciale luate de polițiștii germani, pentru ca toți românii aflați la coadă, la consulatul...
Știri internaționale

Mai puțin alegători români au participa la referendum decât la europarlamentare, inclusiv în secțiile de străinătate, cel puțin potrivit situației până la ora 13.00 centralizate de Biroul Electoral Central.

Read more: Prezența la referendum este sub cea de la europarlamentare și în secțiile din străinătate
Știri internaționale

Serbia şi-a amendat marţi Codul penal, introducând pedepsa cu închisoarea pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate, pentru infracţiuni precum violul şi crima atunci când victimele sunt copii, femei însărcinate şi persoane lipsite de ajutor.

Read more: Serbia introduce pedeapsa cu închisoarea pe viață, fără posibilitatea eliberării condiționate,...
Știri internaționale

Statele Unite vor muta o baterie de apărare antiaeriană Patriot în Orientul Mijlociu pentru a contracara amenințările venite din partea Iranului, a anunțat vineri Departamentul Apărării de la Washington, potrivit agenției de știri The Associated Press, citată de Mediafax.

 

Read more: SUA vor muta o baterie Patriot în Orientul Mijlociu pentru a contracara amenințările iraniene