Știri internaționale

Știri internaționale

O explozie puternică a zguduit, luni seară, campusul din Kabul în care își desfășoară activitatea și Ambasada României, marcând începutul unui asalt de câteva ore al cărui bilanț, până la acest moment, este de 16 morți și 120 de răniți.

Read more: Ambasada României la Kabul, ținta unui atac terorist soldat cu 16 morți și 120 de răniți. Printre...
Știri internaționale

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Portugheză că Institutul local pentru Mare şi Atmosferă (IPMA) a anunţat că, pe fondul temperaturilor ridicate în perioada 17 - 20 august 2019, există risc maxim de declanşare a incendiilor de vegetaţie pentru districtele Braganca, Viseu, Guarda, Castelo Branco, Santarem, Portalegre, Faro, precum şi pentru zonele adiacente acestor districte.

Read more: Atenţionare de călătorie pentru Portugalia, emisă de MAE din cauza incendiilor de vegetaţie
Știri internaționale

Tradiţiile occidentale mai vechi sau mai noi îşi găsesc corespondent în evenimentele de peste an din China. Originea “Zilei Îndrăgosţiilor” din Orientul Îndepărtat, cunoscută ca Festivalul Qixi, se pierde în negura vremurilor şi ar fi legată de o legendă.

Read more: Și chinezii sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților, dar pe 7 august
Știri internaționale

Premierul Bulgariei a făcut un comentariu dur cu privire la turiștii români care își petrec vacanțele la sud de Dunăre, în contextul în care focare de pestă procină africană au apărut și în această zonă. Acesta acuză că românii veniți aici în concediu ar fi de vină pentru răspândirea virusului și în Bulgaria.

Read more: Turiștii români, jigniți fără perdea de premierul Bulgariei. Boiko Borisov: "Nu avem ce face, au...
Știri internaționale

Este doliu la Hollywood după ce a fost făcută publică vestea privind decesul cunoscutului actor de origine olandeză Rutger Hauer s-a stins din viață, la vârsta de 75 de ani.

Read more: Actorul Rutger Hauer s-a stins din viață. Anunțul oficial a fost făcut la aproape o săpămână după...
Știri internaționale

Premierul de la Sofia, Boyko Borisov a anunțat că va susține candidatura Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European, relatează presa bulgară. Inițial, Bulgaria s-a opus numirii fostei șefe a DNA în fruntea instituției europene.

Read more: Bulgaria a anunțat că susține candidatura Laurei Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European...
Știri internaționale

Ursula von der Leyen a devenit oficial prima femeie care va ocupa funcția de președinte al Comisiei Europene, după ce a obținut 383 de voturi ”pentru”, cu nouă peste numărul minim de care avea nevoie, 327 împotrivă și 22 de abțineri.

Read more: O femeie a fost aleasă, pentru prima dată, în funcția de președinte al Comisiei Europene
Joomla SEF URLs by Artio