Știri internaționale

Știri internaționale

Compania de ride-hailing Uber a fost evaluată la 82 miliarde de dolari, în urma listării sale la bursă, una dintre cele mai mari de pe piaţa de capital din acest an. Uber nu a făcut nici până acum profit şi a avertizat recent ca este posibil să nu mai facă deloc. De la înfiinţarea sa din 2009, compania a pierdut aproximativ 9 miliarde de dolari. „Succesul companiei nu va fi determinat în următoarele zile, săptămâni sau luni, ci peste câţiva ani. Ultimul lucru pe care Uber şi-l doreşte este ca acţiunile sale să scadă, cum s-a întâmplat şi cu cele ale rivalului său Lyft”, a spus daniel Ives, analist al companiei de investiţii Wedbush Securites.

 

Read more: Uber pe bursă: Aplicația a fost evaluată la 82 miliarde de dolari
Știri internaționale

Toate statele membre ale Uniunii Europene vor fi obligate să limiteze cantitatea de acizi grași trans nesaturați din alimente, potrivit unui regulament adoptat recent de Comisia Europeană care include o decizie istorică.

Read more: Comisia Europeană OBLIGĂ toate statele UE să limiteze acizii trans din alimente. Aceste grăsimi...
Știri internaționale

Trupul fetiței de 8 ani, una dintre cele două românce ucise în Cipru, de un criminal în serie, a fost găsit în lacul toxic în care fusese descoperit, săptămâna trecută, și cadavrul mami ei, o femeie originară din Buzău.

Read more: Autoritățile au găsit trupul fetiței românce de 8 ani ucise de criminalul în serie din Cipru
Știri internaționale

Peste 20 de cazuri de tineri care s-au sinucis după examene s-au înregistrat, în ultimele zile, în regiunea Telengana, din India. Acestea ar avea legătură cu notele afișate la testări.

Read more: Peste 20 de elevi s-au sinucis, în India, din cauza notelor obținute la examenele de stat....
Știri internaționale

Un bărbat de 35 de ani, din câte se pare militar, le-ar fi recunoscut autorităților că ar fi ucis nu mai puțin de șapte femei și fetițe, oferindu-le și indicii cu privire la locurile unde s-ar afla trupurile acestora.

Read more: Presă: Două românce, mamă și fiica ei de 8 ani, ucise în Cipru, de un criminal în serie
Știri internaționale

Autorităţile din Sri Lanka au anunțat un nou bilanț provizoriu al atentatului din weekend. Potrivit presei internaționale, 290 de persoane au murit și cel puțin 500 au fost rănite în urma exploziilor care au vizat cinci hoteluri şi trei biserici din oraşele Colombo, Negombo şi Batticaloa.

Read more: SRI LANKA: Bilanțul atentatului a ajuns la 290 de morți și cel puțin 500 de răniți. Celulă de...
Știri internaționale

Cel puţin 100 de persoane au fost ucise şi peste 280 au fost rănite în urma unor explozii care au avut loc duminică dimineaţă la mai multe biserici şi hoteluri din Sri Lanka în timpul sărbătorii de Paşte.

Read more: Explozii în biserici şi hoteluri din Sri Lanka, de Paşte: Cel puţin 100 de morţi şi sute de răniţi
Știri internaționale

Un incendiu devastator a izbucni, luni seară, se pare accidental, în celebra catedrală Notre Dame, din Paris. Turla clădirii s-a prăbușit, iar flăcările ar fi afectat o suprafață mai a edificiului. Aproximativ 600 de pompieri s-au luptat să stingă focul și să salveze cât mai mult din ceea ce este una dintre cele mai cunoscute clădiri din lume.

Read more: Catedrala Notre Dame din Paris, mistuită de flăcări. Ce a mai rămas din celebrul edificiu
Știri internaționale

„Desigur că Wikileaks deranjează. Adevărul însuși este adesea inconfortabil. Mai ales pentru organizațiile cu putere mare care doresc să își desfășoare afacerile departe de atenția publicului”, scrie jurnalistul german Matthias Von Hein, într-un articol publicat pe site-ul Deutsche Welle.

Matthias Von Hein arată în Deutsche Welle că Assange a deranjat, „însă democrația reală are nevoie de acest disconfort, are nevoie de cetățeni informați – în special în legătură cu evenimente pe care guvernele vor să le țină sub tăcere”. „Julian Assange nu a dezvăluit niciodată secrete. El le-a publicat. La fel ca multe alte instituții media, atunci când își fac bine treaba. Chiar și presa germană a beneficiat din plin de materialele Wikileaks” scrie Matthias Von Hein într-un articol publicat de Deutsche Welle și citat de Libertatea.

Julian Assange, în vârstă de 47 de ani, a fost arestat pe 11 aprilie, după ce președintele Ecuadorului, Lenin Moreno, i-a retras dreptul de azil în ambasada din Londra a țării sale. Fondatorul WikiLeaks a fost găsit vinovat, joi, de Curtea de Justiţie din Londra, de încălcarea termenilor eliberării pe cauţiune și riscă 12 luni de închisoare.

Citiți continuarea articolului pe libertatea.ro.

Foto: RUPTLY via democracynow.org