Spitalul construit de chinezi la Whuan, zona considerată epicentrul epidemiei de coronavirus, este gata la numai 10 zile după demararea lucrărilor, iar luni au fost internați aici primii pacienți.

 

Presa chineză, citată de Mediafax, anunță că primii pacienți au sosit luni dimineață la spitalul Huoshenshan. Nu există detalii despre starea sau identitatea acestora, dar este știut că armata chineză a trimis 1.400 de doctori, asistente și personal auxiliar pentru a îngriji pacienții la spitalul din Wuhan.

Spitalul, cu o suprafață de 60.000 de metri pătrați, a fost construit de 7.000 de muncitori în doar zece zile ;i are o capacitate de 1.000 de paturi. Clădirea are un sistem de ventilație specializat, numeroase saloane pentru izolare și 30 de saloane de terapie intensivă, fiind structurat special pentru pacienții infectați cu coronavirus.

Spitalul Huoshenshan și o altă instituție medicală, care urmează să fie inaugurată săptămâna aceasta, au fost construite în regim de urgență în Wuhan, orașul unde a fost descoperit noul coronavirus. Zona este închisă, aproximativ 11 milioane de persoane fiind obligate să rămână în oraș.

Bilanțul anunțat luni dimineață arată că numărul total al deceselor cauzate de noul coronavirus se ridică în prezent la 361, iar peste 17.000 de persoane au fost infectate.

Peste 20 de țări au raportat, la nivel mondial, aproximativ 130 de cazuri de infectare cu noul virus.

Imagini din timpul lucrărilor finalizate în timp record puteți vedea aici.

Foto: bbc.co.uk

Joomla SEF URLs by Artio