Autoritățile din Grecia și Bulgaria, două dintre țările alese de numeroși români pentru petrecerea concediului, pe timpul verii, se gândesc deja la deschiderea sezonului estival.

 

"Criza din domeniul turismului are un caracter fără precedent. Este important să unim eforturile guvernului, autorităţilor locale şi reprezentanţilor businessului pentru a ieşi din această criză. Bulgaria are posibilităţi turistice bogate, de aceea sper că în final această criză ne va face pe toţi mai puternici. Din 15 iunie, şi posibil chiar mai devreme, vor începe pregătirile, iar de pe 1 iulie intenţionăm să deschidem sezonul turistic estival", a anunţat marţi ministrul turismului bulgar, Nikolina Anghelkova, informează TASS, citată de Agerpres.

Pentru a restabili domeniul, Bulgaria se va orienta în acest an spre dezvoltarea turismului intern. Anghelkova a mai declarat că "se discută problema înlesnirii regimului de vize pentru oaspeţii tradiţionali din Turcia şi Rusia".

Activitatea turistică din Bulgaria a fost suspendată pe 17 martie, iar de pe 19 martie, la ordinul ministrului sănătăţii Kiril Ananiev ţara şi-a închis frontierele pentru cetăţenii ţărilor afectate de coronavirus, inclusiv statele din UE, în afara celor care tranzitează teritoriul Bulgariei.

Nikolina Anghelkova a precizat că planurile pentru restabilirea domeniului turistic vor fi prezentate în viitorul apropiat celulei operative pentru combaterea COVID-19. Hotelurile, restaurantele şi cafenelele din staţiunile Bulgariei vor funcţiona cu respectarea măsurilor antiepidemice, mai arată sursa citată de Agerpres.

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus, în Bulgaria, este de 1.387. Aici au fost înregistrate doar 58 de decese.

Și în Grecia se fac planuri pentru deschiderea sezonului estival, scrie HotNews. Guvernul va anunța astăzi detalii după ce a prezentat deja un scenariu de bază cu foaia de parcurs pentru ridicarea măsurilor este următoarea:

4 MAI: Magazine, Centre de estetică, libera circulație în interiorul prefecturilor

11 MAI- Deschiderea cursurilor la licee

25 MAI- Liturghii în biserică (reguli stricte)

1 IUNIE- Grădinițe , începerea funcționării hotelurilor, magazine mari, firme de catering, baruri/ centre de divertisment

29 IUNIE- cazările turistice, libera circulație pe insule

Ministrul Turismului, Harri Teocharis, a precizat deja că reluarea activității sectorului turistic va include un pachet cu „noi reguli specifice pentru hoteluri, plaje, piscine, bufeturi pentru micul dejun în hoteluri și autobuze turistice". Noul cadru de reglementări care ar trebui aplicat pentru reluarea industriei va fi discutat la Bruxelles în viitorul foarte apropiat de către ministrul elen și omologii săi din UE.

Grecia a înregistrat, până acum, doar 2.517 de cazuri confirmate cu coronavirus și numai 134 de decese.

 

Sursa foto: consilierturism.ro

Joomla SEF URLs by Artio