Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, a decis, luni, să renunța la funcția de lider de grup al senatorilor liberali, hotărâre pe care, conform primelor informații, ar fi luat-o după o întâlnire cu președintele partidului, Ludovic Orban. Acesta din urmă a explicat, ulterior, ce a stat la baza retragerii lui Iulian Dumitrescu.

 

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat, cu privire la acest subiect, că decizia a fost luată de comun acord, senatorul Iulian Dumitrescu anunțându-l că dorește să se concentreze pe conducerea filialei Prahova.

„Decizia domnului Iulian Dumitrescu de a se retrage de la conducerea grupului parlamentar de la Senat este o decizie care îi aparține, pe care a luat-o în urma unei discuții pe care a avut-o cu mine, iar ideea retragerii domniei sale de la conducerea grupului parlamentar din Senat nu înseamnă o dezangajare a domnului Dumitrescu, ci înseamnă o consacrare mai serioasă asupra exercitării atribuțiilor extrem de importante pe care le are în partid, anume atribuția de prim-vicepreședinte al PNL pe relația cu mediul de afaceri și cu societatea civilă și de asemenea funcția de președinte al uneia dintre cele mai puternice organizații a partidului, filiala PNL Prahova. Decizia este una luată de comun acord. Este o decizie prin care domnul Dumitrescu va aloca mai mult timp și mai multă energie pentru întărirea relațiilor cu mediul de afaceri și cu societatea civilă”, a afirmat Ludovic Orban, luni, la Parlament, scrie stiripesurse.ro.

Președintele PNL a mai anunțat că propunerea sa pentru funcția de conducere a grupului parlamentar din Senat este senatorul PNL Florin Cîțu.

"Îmi aduc aminte că am avut o viziune instituțională în momentul în care am propus candidatura domnului Iulian Dumitrescu, care fiind prim-vicepreședinte al partidului am vrut să asigur o legătură bună între Biroul Executiv și grupul parlamentar de la Senat. Și în cazul acestei propuneri domnul Florin Cîțu este vicepreședinte economic al PNL și cu siguranță va prelua aceeași misiune de a asigura o bună legătură între Bex și grupul parlamentar de la Senat”, a adăugat Orban, potrivit sursei citate. Propunerea a fost votată în grupul parlamentar al senatorilor liberali.

Iulian Dumitrescu este senator PNL, președintele PNL Prahova și prim-vicepreședinte PNL pentru mediul de afaceri și societate civilă.

Sursă foto: captură TV

Joomla SEF URLs by Artio