catalina bozianuMișcarea Populară Prahova le cere consilierilor locali din conducerea TCE să se opună achiziționării de tramvaie vechi, se anunță într-un comunicat de presă al președintelui PMP Prahova, Cătălina Bozianu (Foto)

Comunicat de presă:

Mișcarea Populară Prahova se opune categoric intenției societății Transport Călători Express (TCE) de a cumpăra 10 tramvaie second-hand, care ar urma să fie destinate transportului ploieștenilor. În mod evident, această decizie a fost luată în absența unui studiu de piață serios, destinat identificării celei mai bune opțiuni preț-calitate, în scopul achiziționării unor tramvaie noi.
Mișcarea Populară Prahova le cere consilierilor locali, care reprezintă municipalitatea în Adunarea Generală a Acționarilor societății Transport Călători Express (TCE), să se opună acestui proiect.

Este inadmisibil ca, în condițiile în care orașul nostru este rămas în urmă la capitolul transport public , în timp ce alte municipii-reședință de județ au demult mijloace de transport în comun moderne și ecologice, actuala administrație a Ploieștiului să cheltuiască banii ploieștenilor pe alte vechituri.

În termeni de gestionare responsabilă a resurselor și așa limitate ale Primăriei, argumentul dat de oficialii Primăriei Ploiești, privind economiile făcute, având în vedere faptul că tramvaiele second-hand sunt mai ieftine decât cele noi, este total neîntemeiat. Tramvaiele deja rulate au o durată de funcționare limitată, ceea ce înseamnă că, în câțiva ani, va fi nevoie de alți bani pentru modernizarea sau chiar înlocuirea lor. Aceasta nu este o investiție, ci o risipire a banului public.

Mișcarea Populară Prahova consideră că situația transportului public din Ploiești este o rușine pentru unul din cele mai dezvoltate orașe ale României. Nu putem permite ca transportul public al Ploieștiului să devină un cimitir de fiare vechi pentru tramvaiele depășite ale altora. Ploieștenii merită un transport public cât mai apropiat de standardele zilei de astăzi, caracterizat de confort și siguranță.
CĂTĂLINA BOZIANU,

Joomla SEF URLs by Artio