protest parlament iunieConducerea Camerei Deputaților a votat marți, la propunerea deputatului PSD Florin Iordache, o hotărâre prin care i se interzice, în mod exclusiv, grupului deputaților Uniunii Salvați România să mai invite persoane la Camera Deputaților. Propunerea a urmat unui protest care a avut loc săptămâna trecută, lângă sala de plen.

Cei nouă protestatari, care ar fi intrat în sediul Parlamentului ca invitați ai USR, i-au deranjat atât de tare pe unii dintre aleșii de la Putere, criticați prin această acțiune, încât au ajuns să propună și să voteze interdicții pentru deputații USR. Inițiativa a stârnit reacții din partea celor vizați.

Deputatul USR de Prahova Dan Rădulescu susține, într-un comentariu pe pagina sa de Facebook, că, astfel, "... deosebita coaliţie de guvernare PSD - ALDE ajutată, în bună tradiţie de UDMR, s-a gândit că e cazul să mai consolideze, un pic, «democraţia». Așa că a interzis, de astăzi, parlamentarilor USR să mai primească invitaţi în Parlament... Deci, gata cu audienţele, conferinţele și mesele rotunde cu membrii societăţii civile... Acesta este un episod unic în istoria parlamentarismului european! Probabil va urma și interzicerea statului la rând, la restaurant și la lift, înaintea vreunui membru al coaliţiei..."

În Biroul Permanent s-a mai votat și ca ca pe holul de lângă sala de plen să nu mai aibă voie decât parlamentarii, reprezentanții presei și angajații Parlamentului.

Sursa foto: digi24.ro

Joomla SEF URLs by Artio