adrian dobre dezbatere buget 18Consilierii ploieşteni din partea coaliţiei PSD-ALDE îl critică dur pe primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, pentru refuzul de a semna un transfer de bani către SC Hale şi Pieţe, societate deţinută de administraţia locală. Virarea celor 18 milioane de lei fusese aprobată încă din februarie de forul legislativ, pentru începerea proiectului de reconstruire a platoului Halelor Centrale. În şedinţa de miercuri, consilierul social-democrat George Botez a solicitat ca primarul Dobre să fie sancţionat contravenţional, conform legislaţiei în vigoare, pentru refuzul de a pune în aplicare o hotărâre de Consiliu Local.

Subiectul a fost deschis de viceprimarul George Pană, care a vorbit despre nevoia de a demara acest proiect şi a reclamat că o parte din factorii de decizie "nu doreşte realizarea acestei investiţii". "Nu ar trebui să uităm că necesitatea realizării acestui obiectiv a devenit imperioasă din momentul apariţiei acelei expertize care recomandă demolarea actualei pieţe centrale. Al doilea argument ţine de nevoia Ploieştiului de a avea în zona centrală o piaţă modernă, care să devină emblematică pentru municipiu", a argumentat viceprimarul.

În replică, primarul Adrian Dobre a afirmat că are la dispoziţie un termen de trei ani pentru a face acest transfer de bani şi că Hale şi Pieţe, chiar dacă ar primi aceste fonduri, tot nu ar putea începe lucrările, din cauza unui blocaj juridic. Blocajul invocat pleacă de la faptul că pe platoul din spatele Halelor Centrale există mai multe societăţi comerciale care de-a lungul timpului au devenit proprietare pe magazinele respective, iar acum cel puţin una dintre acestea refuză evacuarea, lucru care blochează începerea demolării şi, automat, şi începerea lucrărilor la noua piaţă agroalimentară.

"Noi am votat o hotărâre privind majorarea capitalului de la Hale şi Pieţe. Această majorare, conform legii, trebuia să fie urmată de virarea sumei de bani aferente. Acest termen de trei ani pe care domnul primar l-a afirmat este absolut nereal. Din punctul meu de vedere, cred că suntem în ipoteza prevăzută de articolul 118, alineatul 1, litera a din Legea 215/2001, a administraţiei locale, care spune că reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 5.000 de lei nepunerea în aplicare cu rea-credinţă a hotărârilor consiliului local de către primar. Având în vedere că, pentru asemenea contravenţii, constatarea se face de către prefect, solicit secretariatului ca la finalizarea acestei şedinţe să întocmească de urgenţă un proces-verbal al şedinţei şi să îl comunice Prefecturii pentru a dispune măsurile", a declarat consilierul local George Botez.

Joomla SEF URLs by Artio