Editorial

Editorial

nicolae boaru bibliotecaFac ce fac şi tot de urâtul... ambiental (hm!) mă leg. Mă „leg" în mai multe sensuri, dintre care acela că depind de el, mă consumă, îmi cauzează stări neplăcute, e prezent mai mereu. Mă ajută şi vremea, başca (cuvânt ţigănesc) vremurile care, fie vorba între noi, sunt mai mult, plus altceva, decât urâte: sunt pitice sau sordide.

Read more: De-ale lui Suleyman valahul!
Editorial

ciprian radu editorialAcum câţiva ani, la Sala Sporturilor, fetele de la CSM Ploieşti disputau un meci pe muchie de cuţit. Vrând să destabilizeze echipa adversă, vreo 10 spectatori s-au aşezat exact în spatele băncii tehnice, suflând ca nişte decreieraţi în fluierele şi trompetele din plastic, aplecaţi peste balustradă, la nici un metru de jucătoare. Multe dintre ele, nişte copile. Evident, nu doar deranjate teribil de zgomotul care le spărgea timpanele, dar şi speriate de huliganii care urlau ca animalele şi gesticulau nebuneşte în spatele lor.

Read more: Green Light
Editorial

nicolae boaru bibliotecaÎncep cu ceva care nu are, aparent, legătură cu bicisnicia vieţii noastre politice minore: cu cenuşiul ucigător de-afară. Ei, nu mă interesează sau nu am de ce să mă refer la stihie, la plumburiul atmosferic. Altceva am în/pe suflet. Am resimţit ca pe o palmă şi ca pe o umilinţă, duminică dimineaţa, în timpul unei deambulări din Piaţa Anton, pe linia de tramvai, spre Palatul Culturii, această conjuraţie a urâtului strepezitor. Am verificat-o azi, marţi, tot dimineaţa. Dacă mai trăia Ceaușescu i-aş fi scris o telegramă, rugându-l să interzică autumnalul ploios sau vremea plumburie din finalul iernii, pe motiv de urâţire galopantă.

Read more: Jeg incalculabil şi busturi aurifere
Editorial

lucian radulescuCe-au mai vuit televiziunile cum că România a rupt iar malul la Berlin luând Ursul de Aur. Noi toţi, ăştia 19-20 de milioane de români ne-am ales cu trofeul, nu-i aşa? Ba deloc. Şi cât au vuit televiziunile? O zi, maxim două. Pe urmă înapoi la scandaluri, înjurături şi mizerie. Un urs fie el şi de aur nu poate să bată noul look al Zăvorancei. Un urs de aur e un ursuleţ de pluş pe lângă divorţul zânei Surpriză. Iar oficialii noştri vor urşi doar când o să-i cheme Ţiriac la o partidă de tras cu puşca prin pădurile patriei.

Read more: Pielea ursului de aur din pădure
Editorial

nicolae boaru bibliotecaAcum vreo câteva săptămâni vă făceam, dragilor, niscaiva socoteli. Nu vă cer eu socoteală, dvs.! Nu-mi permit. N-am făcut niciodată aşa ceva cât timp am la dispoziţie o oglindă, fie ea cu argintul coclit. Ei, şi prin aceste socoteli încercam să prind „portretul" vieţii bietului valah. Dincolo de cele 116 taxe şi impozite, dincolo de urâţenia sau nu chiar estetica vieţii noastre cotidiene, simţeam că se întinde teritoriul unei stepe amărâte, cu o vegetaţie anemică şi rară.

Read more: O mândreţe de colivă
Editorial

SINZIANA1Dacă pui un bărbat lângă o femeie şi-i analizezi cu atenţie îţi dai seama că sunt două animale diferite. Şi dacă stai bine şi te gândeşti, îţi dai seama că ai petrecut o viaţă întreagă obligat să ignori această diferenţă monumentală şi să crezi că de vină e un cromozom amărât.

Read more: Eternul prostiei feminine / Despre relații, supraviețuire și alte tâmpenii
Editorial

lucian radulescuMy name is Jinga. Ion Jinga. Cam aşa ar fi trebuit să înceapă ambasadorul nostru din UK intervenţia la CNN. Măcar să-i bage un pic în sperieţi pe ăia de obligă omul să vorbească în engleză. Dar ce, româna nu-i limbă? Carnea de cal nu-i tot carne? Ambasadorul român în Anglia nu-i tot ambasador?
Nu!

Read more: Şeicspire, du iu spic rumenian?
Editorial

sebi editorialMă bucur pentru Adrian Năstase. Fostul deputat de Prahova este cu un picior în afara penitenciarului, după ce instanţa Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti a dat aviz favorabil cererii de eliberare formulată de apărătorii fostului premier. Năstase s-a jucat cu procurorii – discuţia legată de calitatea ştiinţifică a lucrării l-a poziţionat pe fostul premier şi deputat de Prahova pe terenul propriu, iar magistratul a ieşit cu imaginea şifonată.

Read more: S-a găsit soluţia: furi, după care te apuci de scris în puşcărie, ca să faci o treime din pedeapsă
Joomla SEF URLs by Artio