Editorial

Editorial

lucian radulescuÎn oraşul meu unde rafinăriile poluează de parcă ar vrea să ne numim Copşa Mică în loc de Ploieşti şi unde nimeni nu le face nimic trăiesc câini vagabonzi. Dacă e să ne luăm după filmul „Filantropica" aceştia formează clasa de mijloc. De fapt un fel de tampon între autorităţile care se scarpină şi cetăţenii care hăulesc la lună. Dar oraşul aurului negru e încă bine.

Read more: Compunere
Editorial

nicolae boaru biblioteca"...Ăștia ne obligă să ne luăm lumea în cap". N-am cumpănit prea mult (nici nu prea pot!) dacă o propoziție rostită de celebrul Sobaru poate fi transformată în titlu sau nu. Urgenţele scrisului la Gazetă (care nu te dispensează de selectivităţi, exigenţe, însă) m-au determinat să mă opresc asupra lor. Asupra cuvinţelelor. Omuleţul acesta, Sobaru, a fost prezent luni seară, timp de vreo două ore, la o televizie. Nu contează care. Ba, ar conta, dar dumneavoastră puteţi deduce cam pe unde s-ar prezenta nemulţumitul Sobaru, dacă aţi bănui sau aţi intui că el se află supărat tare. Şi deducţia dvs. ar suna cam aşa: dacă Sobaru e nemulţumit, atunci el, care a sprijinit zdravăn, ba chiar nebuneşte PSD-ul în alegeri nu se mai înfăţişează la un post încartiruit.

Read more: „Ăia ne îndemnau să plecăm..."
Editorial

nicolae boaru bibliotecaSărbătorile au rostul lor, îl ştim, îl „cam" ştim – oricum suntem în stare să vorbim despre el, cu o nervozitate nebună, incontinentă şi impertinentă şi atunci când nu ne dăm seama că habar n-avem.
Ori că, pricepuţi la dirigenţie morală şi competentă pe multiplicităţi rinascimentale, nu sesizăm moartea patrupedului în coteţ: că, vasăzică nu mai avem „organ" pentru a prăznui sărbătoarea.

Read more: Terţium... nu prea nondatur!
Editorial

victor preda În ziua în care ministrul Mediului, Rovana Plumb, anunța cu entuziasm, la Ploiești, relansarea programului Rabla și aplauda la anunțarea rezultatelor alegerilor din PSD Prahova, televiziunile de știri anunțau că România va primi vaporul încărcat cu deșeuri toxice, posibil radioactive.

Read more: N-ai cu cine, niște criminali...
Editorial

ciprian radu editorialPână acum, aţi aflat probabil ce gafă a făcut Piţurcă la întâlnirea „tricolorilor" cu Mihai Neşu. Conform gsp, selecţionerul i-ar fi spus: „Poate e mai bine să ai un accident d-ăsta, ai toată lumea lângă tine!". Prosport are o variantă asemănătoare: „Ai ajuns în cărucior şi te bagă lumea în seamă?"

Read more: Piţurcă, ce glumă sinistră...
Editorial

nicolae boaru bibliotecaCe să faci în reprizele astea burzuluite de iarnă târzie decât să mai deschizi câte-o carte, să mai asculţi „muzica şi muzichia", să-ţi permiţi un minuţel de singurătate cu care să-ţi dojeneşti blând dar ferm propria statuie. Bine, bine, dar astea sunt valabile pentru mine , "om vechiu", nărăvit la bucoavne, Pink Floyd şi oglinzi... ne narcisice. Poţi să deschizi si un calculator în afară de acela al... cheltuielilor zilnice.

Read more: „Mă, Niculae, încotro ne îndreptăm noi, domnule?"
Editorial

victor preda Așa cum frigul m-a salvat de o inevitabilă astenie de primăvara, rezultatul alegerilor din PDL m-a scutit de a mai scrie despre cum Iulian Bădescu, primar și proaspăt președinte al PSD Ploiești, face o confuzie totală și voită între cele două funcții.

Read more: Un like pentru Roberta Anastase
Editorial

ciprian radu editorialSuporterii Rapidului au dat foc unui steag al Ungariei în timpul meciului cu CFR. Desigur, incedierea reprezintă, simbolic, un afront. O declaraţie de ostilitate. Dar, până la urmă, n-are nicio valoare. Aşa cum nu au nici flăcările care cuprind, din când în când, „drapelul" Statelor Unite. Nu cel pe care-l vedem în filme fluturând pe Casa Albă şi nici steagul capturat al vreunei unităţi militare. Ci din acela de care oricine poate face rost. Cum a fost şi la Cluj.

Read more: Când patriotismul e pistol cu apă
Editorial

nicolae boaru bibliotecaBuimăcitor este cotidianul românesc. Ăsta, de care aflăm prin mediocrele media, fiindcă altfel... fermentează de nou bun cernoziomul intelectual şi sufletesc al Valahiei. Talente, străluciri, debordări. Dar şi, chiar printre ele, colcăiri de umori, invidii şi, uneori, resentimente. Neam abraş, pieziş, cică "cu minte", "echilibrat", "meditativ", "contemplativ", "temperat" precum clima... altădată.

Read more: John şi viermii
Editorial

sebi editorialNimeni nu poate contesta două lucruri:
1. Adrian Năstase, fostul premier al României, fost deputat de Prahova, este un om pregătit în politică şi Drept. În general, considerăm că AN este un om educat.
2. De necontestat este şi faptul că Adrian Năstase a fost condamnat de Justiţie (complet de judecată alcătuit din judecători) pentru corupţie.

Read more: Adrian Năstase a fost eliberat. Cum arată România cu Ponta aplaudând şi cu Ion Iliescu privind...
Joomla SEF URLs by Artio