Editorial

Editorial

sebi editorialOrice telespectator dotat cu o minimă cultură politico-mediatică scuipă-n sân şi se cruceşte cu ambele mâini când asistă la execuţiile Antenei 3 asupra până-acum-blajinilor-pesedişti, în special a celor de la Prahova.

Read more: Umbra lui Mircea la DGASPC
Editorial

nicolae boaru bibliotecaDin lac, în puț - parcă aşa se spune, dar lacul poate să fie încărcat cu nuferi galbeni, puţul are în afund stele la care, săpând, dai de ele în apă. Nu e nici un rău dacă "entre les deux ton coeur balance".

Read more: Lac, puț, baltă, hazna
Editorial

Valentin LazărTimp de două zile, principalele televiziuni naționale au avut ca subiect de prime-time situația de la Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap de la Ploiești. Analizând la rece, se pot desprinde câteva concluzii:
1. Autoritățile responsabile au reacționat execrabil. În loc să înceapă prin a arăta că le pasă de situația oamenilor suferinzi obligați să stea la cozi pentru a-și obține o amărâtă de pensie de handicap, șefii din acest sistem au avut reacții cel puțin nepotrivite.

Read more: Unde duce lipsa de omenie
Editorial

Valentin LazărSimțim cu toții nevoia de a fi mai buni ca persoane, mai buni unii cu alții. Paștele este o perioadă în care forța binelui acționează fără ca noi să ne mai opunem cu putere, așa cum facem de obicei. Oamenii s-au străduit să fie mai buni în această perioadă. Fie că au postit sau nu, fie că au mers la biserică sau nu, fie că i-au ajutat sau nu pe cei mai năpăstuiți, fiecare s-a străduit să trăiască aceste zile un pic mai altfel.

Read more: De-ar fi Paște mai des...
Editorial

nicolae boaru bibliotecaNu-i uşor începutul unui articolaş - chiar de doi bani, ca ăsta – scris în proximitatea cea mai alăturată şi mai concrescută (?!) a uriaşei zile de... trecere, adică de Paşti. Când te afli în plină Săptămână Luminată, când ştii că rigorile sau obişnuinţele presei scrise, vorbite, ochite nu impun cu necesitate apelul la cele înalte; când mai ştii că, cuviincios ar fi să taci, să te simţi liber pe dinăuntru, să aspiri, să te admonestezi cu luciditate blândă, fără masochisme ipocrite.

Read more: „... că d'astea se ocupă socri-miu!"
Editorial

nicolae boaru bibliotecaA început o săptămână care, din perspectiva calendarului ortodox, este uriaşă. Mă tem de superlative, fug de ele ca şi de diminutive. Ele denotă o natură culturală cam precară, o înzestrare lingvistică amărâtă, ofilită sau oprită în creştere. Ca să nu mai vorbim de mimetism: e o modă să foloseşti pentru orice nimic ori pentru toate lucrurile şi fiinţele umflăturile adjectivale, de felul unor "extraordinar", "minunat", "senzaţional", "splendid". Nu poţi auzi decât "un om minunat", "un film minunat", "o zi splendidă", " o seară excepţională", şi asta până la saţietate.

Read more: Solar e tâlcul ce tu ştii oricând...
Editorial

Valentin LAZĂRAm primit în ultimele zile mai multe emailuri de la angajați ai IPCUP Ploiești intitulate „Cerere colectivă de eutanasiere”. Înfiorător! De câțiva ani, statul român i-a abandonat pe cercetătorii de la acest institut și nimeni nu este tras la răspundere.Faptul că, în secolul XXI, niște oameni cu vârsta peste 50 de ani și cu studii superioare cer public statului să fie eutanasiați trebuie să ne dea serios de gândit.

Read more: Auschwitz-ul de la Ploiești
Editorial

nicolae boaru bibliotecaCe-a fost mai întâi: găina beată sau oul stricat? Alegem până culegem, de nu ne mai dregem din postura de cetăţeni turmentaţi şi apoi ne plângem de ce acte şi inactivităţi sunt în stare productele proaspete ale inteligentei noastre parafe. Un an am trăncănit, dizertat, monologat, şuşotit, clămpănit de/despre Năstase Adrian (pronunţ cum era numit în claustru), iar acum, când, iată-l liber (ca şi cum, "dincolo" era în lanţuri şi cu biloi de puşcăriaş în Guyana la picioare), nu numai că nu ne mai interesează, dar îl ignorăm cu o abia mimată politeţe.

Read more: Cu ce ne... "algem"!
Editorial

ciprian radu editorialDe câţiva ani, fotbalul românesc se află sub opresiunea Stelei. Hoarde de reporteri, cameramani şi realizatori menţin această ordine, mărşăluind între Palat şi redacţie, între Palat şi Ghencea, între Gigi şi MM, între Gigi şi Gigi, între Steaua şi Restul.

Read more: Războiul Lumilor
Editorial

nicolae boaru bibliotecaIată o noutate uluitoare: trec zilele înfiorător (de la "fiori") de repede! Parcă ieri vă „întreţineam" cu relatarea dezvăluirilor făcute de tehnicianul TV care s-a aruncat în cap de la tribuna Parlamentului acum câţiva ani. Ei, mi se pare că au trecut de atunci nu şapte zile, ci şapte săptămâni. Un anotimp, un an, un timp.

Read more: Lumpen-elita
Editorial

Valentin LazărA trecut ieri pe la mine un prieten care a venit din Occident. A avut o remarcă amară, ce m-a întristat profund: „În România, nici primăvara, când se încălzește și e soare nu vezi oameni zâmbitori pe stradă. Toată lumea este încruntată. În Occident, și în mijlocul iernii oamenii sunt zâmbitori și relaxați pe stradă".

Read more: Raze de speranță
Joomla SEF URLs by Artio