Editorial

Editorial

SINZIANA1A venit vara şi păsărelele s-au întors din ţările calde direct în capetele fierbinți. Așa se face că pe 26 iunie m-am întâlnit cu un fenomen neobișnuit, chiar în centrul Ploieștiului. Oraș pe care îl știam de serios. În faţa Palatului Administrativ şi-au dat mînă cu mînă şi inimă cu inimă niște iubitori. De animale. S-au adunat acolo să protesteze, n-o să vă vină să credeți, împotriva unor oameni care au otrăvit niște cîini. (Nu pentru nivelul de trai, nu pentru victimele abuzului psihic şi fizic, nu pentru locuri de muncă.)

Read more: Moartea vine pe pui rotisat, cu un pic de Furadan
Editorial

nicolae boaru bibliotecaSe dedică zolidului prozatore și contondent-elaboratului publiciste Florin Toma, brav concitadin, ploieșten dat în Paște

Vremuri anapoda. Adică, o aparenţă de normalitate. O încropitură, ceva bălmejit, aiurit şi necăjit. Un prezent care e numai o senzaţie necatifelată de bine relativ sau de rău necopt. Trai valah, cu dodii, amnezii, ignoranță și neîncredere. Dedesubt, omuleți; deasupra nu prea sus cer fără stele.Și, totuși, nu-i așa de rău să viețuiești pe aici. E greu să exiști. Se cer, dacă nu geometrii etice, nipone, oareşce prinţipuri.

Read more: Sclipiri de normalitate sunt?
Editorial

ciprian radu editorialCuvântul „ţigan" este interzis în România. Dacă-l spui sau, mai rău, îl scrii, rişti să iei 7.000 de euro amendă. Măsura este conformă probabil cu legislaţia europeană. Europa reglementează orice tentativă de discriminare şi riscă să rămână fără cuvinte în vocabularul civilizaţiei moderne, tot definind discriminarea.

Read more: „La femei de etnie rromă" şi „Mica rromaniadă"
Editorial

SINZIANA1(Scrisoare deschisă către domnul președinte al ţării din care încă n-am plecat)

Azi am fost înjurată. Mi s-a spus că-s o vacă. Nu-i stres, am fost înjurată şi mai rău. Că doar ce trăieşti acolo dacă nu eşti măcar o dată înjurat? Dar cînd vine de la domnu președinte, parcă mă doare un pic. Cum adică, domnu' președinte, e datoria mea patriotică să mă apuc de făcut copii? Să las în momentul ăsta cele trei joburi din care plătesc taxe cît nu iau şi să mă așez confortabil la procreat? Păi şi dvs. ce mai faceți apoi? Din ce plătiți scutecele lu' ăla micu' a lu' eba?

Read more: Mă numesc Holstein
Editorial

nicolae boaru bibliotecaDin nou suntem constrânşi să constatăm aleatoriul păgubos cu care sunt luate deciziile de numire la nivel înalt. Se continuă o cretină şi suicidară politică de ridicare în dregătorii a unor oameni dotaţi, unii chiar performanţi, dar care sunt propulsaţi spre sfere și leviere pentru care nu au aptitudini... manageriale (scuze pentru clișeu) şi nicio „didactică" de exercitat asupra oamenilor departamentului respectiv.

Read more: "Sufleţel şi ţărişoară" sau „el major și ea minoră"
Editorial

SINZIANA1Cînd eram mai tînără am nimerit fără voia mea la un party de copii de bani gata. Se ținea într-o vilă d-asta mare, proprietate personală, într-un sătuc de pe lîngă Ploiești. Și toți puradeii (de români) veniseră acolo cu mașinile lor proprietate personală, și fetele își ridicau tricourile din cînd în cînd ca și cum se făcuse prea cald și d-aia.

Și ele erau proprietate personală.

Read more: 16 ani? Cît e kilu'?
Editorial

nicolae boaru bibliotecaCunoaşteţi, dvs., categoria sui -generis „târâş grăpiş"? Este specialitatea casei, productul lexical şi etic al unei observaţii sociale îndelungi. Este un idiotism, adică se traduce cu dificultate ori chiar deloc.

Read more: „Manșalier"
Editorial

ciprian radu editorialEra ultima etapă din campionatul lui 2004. Petrolul depindea de jocul rezultatelor. Mă dusesem la Alba Iulia, cu o dacie vişinie urcând rampele Ardealului cu 20 la oră, pentru că şoferul nu înţelegea că motorul cere treaptă inferioară. Intrasem în stadion pe podeţe de scânduri deschiolate. Arena era în reconstrucţie, Savin era preşedinte acolo. Petrolul era un hibrid, un amestec genetic între două specii, artificial şi, desigur, sterp. Acolo, în inima Ardealului, a retrogradat.

Read more: Paradisul regăsit
Editorial

nicolae boaru bibliotecaStaţi, să-mi revin după atâtea zile ale culturii, ale oraşului, după atâtea nopţi ale muzeelor, ale bibliotecii! Poetul, mai modest, zicea, limitându-se la impalpabile atmosferice, „după atâta frig şi ceaţă". Acum, noi am fost victimele fericite ale unui asalt conjugat şi la baionetă: ucazul ministerial care nu că propunea, ci impunea, edicta, legifera o "noapte a muzeelor", căreia brava coincidenţă îi suprapunea sau îi alipea o... sesiune de "zilele oraşului".

Read more: Hop şi noi la "nopţi" cu ghiotura
Joomla SEF URLs by Artio