Editorial

Editorial

sebi editorialSună ieri, la ușă, un grup de colindători: „Primiți cu Steaua?". Eu, rău: „Ce Stea, mă, pe 4 decembrie, dispari!". A dispărut. Erau, de fapt, vreo trei. Acum, nu am pretenția să mă colinde unii care seamănă cu cei trei magi de la Răsărit, ori să fie muzicieni profesioniști. Și eu, la rândul meu, cântam cu băieții, colegii de trupă, prin liceu-facultate. Pentru bani și pentru spiritul sărbătorilor (Chestie de educație – noi chiar ne simțeam bine cu spiritul Crăciunului, etc).

Read more: Despre colinde și tineri proști
Editorial

sebi editorialSă fie clar: ăsta nu e un text despre Ponta ori Iohannis. În afara țării, chiar dacă unul a câștigat mai mult, sunt oameni care votează și cu celălalt. Respect ambele categorii. Când mă uit la românii prezenți la cozi interminabile la vot în secțiile din afară mă cutremur din cu totul alte motive. Nu trăiesc emoția activistului de partid ori a votantului partinic.

Read more: Câteva gânduri despre românii din Diaspora
Editorial

cristina colt editorialCu siguranță progresul nu poate fi înfăptuit decât de tineri! De la ei se așteaptă realizarea unui viitor mai bun, de la ei se așteaptă reacții de impunere a dreptății și de întronare a unei civilizații avansate, de tip occidental, și nu "oriental". Ei reprezintă factorul cel mai important pentru schimbarea situației în care ne aflăm. Din păcate, trăim într-o lume în care tinerii se simt dezorientați, speriați, iar cei mai mulți dintre ei abandonează lupta prea devreme, lăsându-se înghițiți de apele tulburi ale unei societati imorale și insensibile.

Read more: Tinerii și șansa pentru un viitor mai bun. Ce așteptări sunt?
Editorial

cristina colt editorialCa orice om căruia îi place să facă mişcare/sport obişnuiesc să merg, aproape în fiecare seară, la Sala Sporturilor din Ploieşti, mai exact pe pista de role. Şi, ca orice cetăţean, cu bun simţ, păstrez o oarecare „ordine" pentru a nu-i deranja pe ceilalţi participanţi la acest exerciţiu fizic. Momente neplăcute au existat aproape de fiecare dată, însă, duminică seara am trăit unul cu adevărat jenant.

 

Read more: Cei şapte ani de acasă ”poate” nu contează, dar fac diferenţa!
Editorial

sebi editorial„Spunea Monica Macovei că a făcut 40 de rapoarte în Parlamentul European, dar marea lor majoritate sunt doar o paginuță formală despre descărcarea de gestiune la diverse agenții europene. A fost de fapt un singur raport din care te faci că faci 35", a scris prahoveanca Adina Vălean pe pagina sa de Facebook.

Read more: Ofertă electorală de nerefuzat: Adina Vălean se dă cu semicercul puterii
Editorial

sebi editorial„USL trăiește!" – asta au găsit de cuviință propagandiștii Partidului Social Democrat să adauge, deloc întâmplător, pe afișajul electoral pregătitor de alegeri Europarlamentare. „Jana nu e moartă, Jana se transformă" – așa zice cântecul. Adică, poporul să știe că noi, PSD, suntem tot ăia care vă ziceam, acum vreo doi ani, că vom duce România pe cele mai înalte culmi ale progresului, dacă ne acordați votul.

Adăugând acest muget de luptă pe afișul electoral, pesediștii arată lumii, încă odată, cât de puțin respectă, de fapt, publicul căruia i se adresează. „Proști, dar mulți" - par să își calculeze, cinic, propagandiștii partidului.

Read more: Plângeau și caii de la dric
Editorial

sebi editorialPare a fi un nonsens – adică, pe lângă resursele inepuizabile de miştocăreală, prostia mai poate genera un alt tip de reacţii, iar acelea să fie chiar benefice pentru societate? Ba bine că da!

Pentru că proştii fac greşeli. Iar greşelile sunt, undeva, întotdeauna, cuantificate, clasificate; acestea dau „greutatea" cuvenită subiectului şi formează o imagine clară despre pericolul social sau „geostrategic" reprezentat de prostul în cauză.

Read more: Prostia: şansa democraţiei în România
Editorial

sebi editorial22 decembrie 89, TVR

Dumitru Mazilu: „Să se restabilească educaţia, să se termine cu marxism-leninismul. Să se elimine minciuna şi impostura şi să se stabilească criterii de competenţă, de responsabilitate şi devotament pentru România.
Abandonarea sistemului cu un singur partid, restabilirea pluripartitismului.
Organizarea alegerilor în cel mai scurt timp.
Separarea puterilor în stat".

Read more: Decembrie 1989, scurte citate. Ce a fost şi unde suntem
Editorial

sebi editorialDragi prieteni, am asistat în ultimele zile la cel mai înfricoşător exemplu de ticăloşie al clasei politice româneşti: votul hoţesc dat pentru modificarea Codului Penal, proiectul legat de amnistierea pentru infracţiunile pedepsite până la şase ani şi graţierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la şapte ani m-au făcut să îmi reevaluez opţiunile în cel mai serios mod cu putiinţă.

Read more: Nişte javre