Editorial

Editorial

nicolae boaru bibliotecaDe Nicu Boaru

Întrerup o continuitate, pe care o promisesem data trecută pentru a încheia cuviincios şi după toate regulile unui articolaş sau ale unui discurs ca să ne referim puţin la preajma geografică şi temporală. Adică, ce s-a întâmplat (din câte ştiu eu) în jurul nostru, zilele acestea, în plină febră electorală.

De fapt, într-o stare subfebrilă, care e ştiut, reprezintă tot o stare patognomonică, iar maladia românească... oho, câţi n-au vorbit despre polimorfismul ei rămuros!
De la Cantemir încoace, până la ţăţuşca de la etajul 3, mai argumentat şi ascuţit, mai veninos sau bont – numai de „răul românesc" am citit şi auzit. Când nu sunt „patologi" sunt procurori – oricum, toţi competenţi, volintiri, perspicaci, categorici. Şi uite că aşa "proşti", „ultimii din Europa", „leneşi" ne ajută Dumnezeu şi supravieţuim în nişte hotare puţintel mai mici decât în 1918 dar mult mai mari decât la 1859.

Read more: Un întuneric care grohăie
Editorial

lucian radulescuCircul electoral e pe final. Mai sunt de prezentat nişte salturi la trapezul bunului simţ (ce e ăla? vor hăhăi politicienii rânjind cu toate cariile la camerele tv), ceva dresură de bizoni mioritici încolonaţi la vot pe bază de mălai, pilote, zahăr sau hârtii din alea semnate de Mugur Isărescu, ceva jeluiri şi aruncări de poale-n cap după aflarea rezultatelor şi... cortina va cădea peste luna asta de campanie în care ieşeai mai normal la cap dacă te uitai la Taraf tv decât la dezbaterile electorale. Pardon, monologurile electorale, că dezbateri nu se fac de vreme ce e mai avantajos să cutreieri oraşele şi satele cu tiruri de haleală sau „cadouri” de parcă toţi politicienii s-ar fi angajat la „Medici fără frontiere” şi duc ajutoare ca franţujii ăia de veneau după revoluţie cu tona de conserve aşteptându-se să ne dăm jos din bananier şi să-i întrebăm: „monsiu, asta cum se dăşchide”?

Cum se aşteaptă şi foştii, actualii şi viitorii parlamentari. Că ei ne văd cum îi vedea Columb pe băştinaşii care se extaziau ca Urania în faţa horoscopului, când vedeau mărgele sau oglinzi.

CITEŞTE MATERIALUL COMPLET PE BLOGUL AUTORULUI

Editorial

andrei tudorCa un naiv ce sunt mă încăpăţânez să cred că lumea asta are absolut tot ce-i trebuie ca să trăiască în linişte şi pace iar Românica, la rândul său aşa, mai cu moţ, cum este ea, are suficiente resurse naturale, economice, umane pentru a fi printre ţările binecuvântate!

 

Read more: Împăratul e gol!
Editorial

sinziana vasileFrumoasa emisiune cu dans la diferite bare a lovit din nou! Soţul Nicoletei Luciu a declarat că este profund mirat de poziţiile în care a văzut-o pe aceasta (probabil) dansând, pe platoul emisiunii „Dansez pentru tine". Evoluţia acrobato-fulminantă a „artistei" a provocat un şoc micuţului Wil, care a fost nevoit să-şi dezlege cravata de pe vena care pulsa, ca nebuna, de emoţii nebănuite pentru statura sa.

 

Read more: Şi Nicoleta avea o privire lucie
Editorial

nicolae boaru bibliotecaDe Nicu Boaru
Noiembrie intră-n ultima lună a anului cu un istm zdrenţuit de valuri într-o mare plină de alge putrede şi deşeuri. Corabie beată, fără lumini, făcând cenuşii şi friguroase până şi zilele mai senine şi mai blânde. Încerc eu să strecor ceva undine de poezie, nu prea izbutită, pentru a face mai tolerabilă imaginea pestriţă a unei realităţi jegos-inconsistente.

 

Read more: Cu ţigăile pe maluri
Editorial

lucian radulescuNici nu se dădu bine jos din copac omul că şi puse mâna pe bolovan ca să-şi sublinieze cu ceva contuzii ideile despre roată, foc, picturi rupestre şi exterminarea dinozaurilor. La mii de ani distanţă, homo politicus face acelaşi lucru, de data asta cu trupul înfăşurat nu în piei de animale ci în costum scump, cravată de mătase şi freză şlefuită de gelul de la beauty saloon.

 

Read more: Parlament Kombat
Editorial

sebi editorialAm reţinut câteva scene savuroase din perioada ultimelor alegeri, în regia dătătorilor de mită electorală. Într-o comună prahoveană s-a plimbat un tir pe uliţele localităţii, din care se aruncau, în curţile oamenilor, găini vii. Câte o găină pentru fiecare consătean alegător, să se ajungă la toată lumea.

 

Read more: Ce ţi-a dat, bă, ce ţi-a dat?
Editorial

Lucian RădulescuBăieţi înarmaţi cu pensule şi găleţi de zici că-s pictori renascentişti în şomaj tehnic umblă prin satele şi semioraşele patriei smăcuind orice stâlp sau gard sau zid şi lipind afişele cu candidaţii care mint cu abnegaţie o dată la patru ani ca să mai fure un mandat, să nu le chirăie copilaşii că „n-are tati bani de aifon 5", sau nu cumva să rămână în pana prostului cu X5-ul din dotare.

Read more: Împănații din afișe
Editorial

nicolae boaru bibliotecaAtmosferă plumburie cu zbânţuială valahă. Tristeţe în ceruri, zarvă pe pământ. Nu ninge, deşi noiembrie e bătrân, iar rarele pale de vânt nu aduc clopoţei şi nici frisonul aşteptat al iernii. În schimb, americăneşte şi ... ciobăneşte, în toate magazinele mari din târgul pestriţ al Bucurescilor şi din poznaşele sate mai mari din jur, bălţate, periferice şi omogenizate în jos, de felul Ploiescilor, s-au aprins brazi, au apărut Moșii, s-au împodobit pomii.

 

Read more: De la ufologie la fufologie
Editorial

sinziana vasileSăptămâna trecută a început dramatic pentru un tânăr prezentator din MediaPro. Pe când îşi bea cafeaua de dimineaţă, acesta a simţit dintr-o dată că ceva nu e în regulă, acuzând dureri acute în zona relaţiei cu o cântăreaţă foarte cunoscută în afacerea cu show-uri.

 

Read more: Subiect monden: Ruptură de meteo
Editorial

andrei tudorEroicul popor botswanez ne transmite întreaga sa compasiune şi regretă că românii sunt nevoiţi să treacă prin chinurile recesiunii. Pe căi diplomatice (pe surse adică) am aflat că ar fi avut loc discuţii (secrete, fireşte!) pentru ca guvernul botswanez să ne deschidă un acreditiv de câteva miliarde de beep - moneda lor naţională are nume mai special şi pentru că or fi niscaiva pudibonzi şi don'şoare de pension care citi-vor aceste rânduri şi (poate) că vor considera vulgară şi nepermisă exprimarea!

 

Read more: Odă poporului frate botswanez
Joomla SEF URLs by Artio