sebi editorialAnul a început în forţă, mass-media deversând, încă din seara Revelionului, tone de lături, din mintea jegoasă a producătorului TV către neuronul atotprimitor al românului telespectator.

Chiar la 12 noaptea, trustul PRO s-a gândit să ofere telespectatorilor tot ce are mai bun. Altădată, românul se delecta cu „Toma şi şopârla", actorii Dem Rădulescu, Jean Constantin şi mulţi alţii care aduceau calitate veritabilă, plus-valoare televizată, spre buna educare şi în total consimţământ cu aşteptările unui public citit, cu aşteptări diferite faţă de sărăcia spirituală actuală şi ploaia de rahat televizat din prezent.

Avem programe TV izvorâte din minţile bolnave ale producătorilor corporatişti, probabil psihopaţi în proporţie covârşitoare, destinate, parcă, unui public considerat oligofren.

În nici 20 de ani, noua generaţie de telespectatori dotată cu telecomandă şi opţiuni care depăşesc 50 de canale este atrasă, la trecerea dintre ani, de o capră.

SCENA CU PRESTAŢIA CAPREI

Nu animalul, ci chiar Nicoleta Luciu ţinută, la miez de noapte, cu cracii în sus, turnându-i-se şampanie între picioare, spre deliciul şi tremuratul din mâini al celor de acasă, ale căror bale inundă platoul tradiţional cu răcituri.

Amfitrionul emisiunii, Măruţă, este în formă maximă. Asezonat cu Nicoleta, la ora de vârf a neamului, un pulifrici bezmetic se maimuţăreşte, trecând, în chiloţi, prin cadru. Nicoleta a rămas cu picioarele în sus, în timp ce tipul în chiloţi de ştrumf se scălâmbă la cameră.

Cadrul grotesc este completat de un al treilea personaj, un fel de sandviş-man supraponderal costumat în verde, cu antene de aceeaşi culoare înfipte în căpăţână.
Pe fundal, invitat special, pentru a distra românii de Revelion, renumitul om de cultură Vali Vijelie.
Aşa a arătat „Revelionul 2013" la cel mai vizionat post de televiziune din România.

Începutul de an este promiţător.
Politicul merge şi el în ton cu maimuţele televizate.

SCENA GIGI şi ANI

La început de an, aflăm de la un fel de biped care tot apare de câţiva ani la televizor că Agenţia Naţională de Integritate, cea care îi ia la rost pe aleşi ca să le verifice starea averii la intrarea şi la ieşirea din mandat, este inutilă, motiv pentru care, dacă va fi întrebat, aşa cum spune legea actuală, de banii pe care îi posedă în conturi, va propune, din pixul său de parlamentar proaspăt ales, desfiinţarea ANI.
Desigur că vorbim despre Gigi Becali: „Am şi nu spun niciodată, nu mă obligă nimeni, poate să se dea şi peste cap ANI că nu dau niciodată numele de cont, banii din cont, nu-i scriu niciodată în vreo declaraţie banii mei", a declarat Becali.

„O să declar legea neconstituţională (funcţionarea ANI – n.r.), pentru că nu mă obligi pe mine ca să-ţi spun eu ţie banii mei", zice insul.

Becali a fost întrebat cum va declara legea ANI neconstituţională. "O declar neconstituţională dacă va fi cazul, dacă voi fi dat în judecată pe tema asta. Nu pot să o declar acuma. Când nu o să fie Zegrean şi cu Aspazia Cojocaru, atunci am să o declar, când o să plece ăia de acolo", a spus Becali.

E că v-aţi distrat? Hai, recunoaşteţi, aţi râs niţel! Toţi râdem în ţara noastră, fiesta e în toi. Degradare socială şi morală absolută. Iar poporul se distrează, „se râde".
Pe Gigi Becali exact poporul l-a ales parlamentar, la fel ca şi pe mulţi alţii care nu ar merita, după opinia mea, nici măcar statutul de măturător.

O singură constatare, voi contraziceţi sau aprobaţi: În condiţiile astea de secetă morală, de lipsă acută a reperelor, când Gigi se comportă ca o maimuţă, poporul nu merită şi el o banană?

Joomla SEF URLs by Artio