sebi editorialSună ieri, la ușă, un grup de colindători: „Primiți cu Steaua?". Eu, rău: „Ce Stea, mă, pe 4 decembrie, dispari!". A dispărut. Erau, de fapt, vreo trei. Acum, nu am pretenția să mă colinde unii care seamănă cu cei trei magi de la Răsărit, ori să fie muzicieni profesioniști. Și eu, la rândul meu, cântam cu băieții, colegii de trupă, prin liceu-facultate. Pentru bani și pentru spiritul sărbătorilor (Chestie de educație – noi chiar ne simțeam bine cu spiritul Crăciunului, etc).

Dar începeam să colindăm după 15 decembrie, nu la începutul lunii. De fapt, normal se cântă în ajunul Crăciunului, cel puțin așa este în Ardeal, unde tradițiile se respectă mai mult decât aici. Ăștia nimic – până și fețele îi trădează că au ieșit la produs. Vorbesc ca un moș, știu, dar ca să vedeți că nu sunt sută la sută exagerat, continui povestea. Trec cinci minute, sună iar soneria.

Mă apucă nervii, mă îndrept spre ușă – sunt obișnuit, fiindcă în perioada asta sunt valuri peste valuri de așa-ziși colindători, mai ales în ultimii ani, de când cu foamea mai mare – deschid: alți trei „magi": „Primiți cu Steaua?".

Mi-am cercetat Zenul în teacă și le-am răspuns calm: „mă, băieți, cum să veniți cu Steaua pe 4 decembrie?". Unul dintre ei, mai șmecher, pe la 17 ani, a vrut să mă încuie: „păi, nenea, noi așa știm că se merge cu Steaua, în ajun de Moș Nicolae!".

Mă uit la el, mă bușește râsul și îi zic: „În ajun de Moș Nicolae zici, ai? Ia recită după mine:
Continuarea pe BLOGUL AUTORULUI

Joomla SEF URLs by Artio