andrei tudorO prahoveancă a obţinut în Justiţie o victorie importantă. Împotriva unui sistem ticăloşit, obtuz, lacom, ipocrit, meschin, retardat - mă opresc aici cu „epitetele" pentru că lista este prea lungă!

Femeia nu s-a împăcat, „româneşte" cu refuzul reprezentanţilor „autorităţilor" care nu sunt de pe altă planetă sau nişte zei, ci doar nişte birocraţi (graşi, marţafoi) plini de sine şi indiferenţi la necazurile şi problemele medicale care ar fi trebuit să fie criteriul de bază al existenţei lor pe acele funcţii!

 

Care funcţii sunt plătite de noi; de tine, de mine şi de alţii care mai cred, prosteşte, că noianul de dări şi biruri este încasat pentru ca sistemul să ne dea înapoi servicii publice de calitate, competente şi profesionale! Nu am fost niciodată atât de naiv încât să cred că în sistemul medical – ca în mai toate cele – nu ar exista corupţie, mafioţi, jivine, incompetenţi şi tot felul de pile, fufe, piţipoance sau specimene care ar avea loc în cu totul alte părţi!

Se fură miliarde grele! Statul, companiile medicale, doctori, asistente, portari – guvernul dar şi casa de asigurări!

Este o competiţie generală în furat: care fură mai mult, mai rapid şi cu "acoperire"! De la prostime, de la Golea, de la cel aflat în suferinţă! Dai cu tunul să găseşti, accidental cred, un medic ne-şpăgar, o asistentă competentă şi capabilă, un medicament mai bun (compensat sau chiar gratis), buba sistemului medical este gravă!

Şi totul pleacă de la... „cap"! Lupta pentru un serviciu medical în afara ţării (de ce nu avem şi la noi aşa ceva?!) a fost câştigată de prahoveanca respectivă, Dar un tinerel, frumuşel şi spilcuit, altminteri gureş, deloc prost, fost coleg de breaslă iese „pe sticlă" şi îşi apără mai marii, sperând să le acopere măgăria.

Tinerelul zice, luat de val: "Vom face recurs, Nu vrem să se creeze un precedent!". Am crezut că nu aud bine, că vorbitorul ar fi spus cu totul altceva! Şocat şi perplex am crezut că nu am auzit sau că nu am văzut bine dar ştirea a fost reluată şi mi–a fost confirmat că, totuşi, Bizonia este ţărişoara mea.

Loc unde şi se refuză dreptul la sănătate, unde o decizie a instanţei este interpretată şi aplicată după cum vor muşchii unora sau altora! Ce poţi să mai zici? Furaţi bă! Furaţi liniştiţi, cu toptanul, că prostimea vă oferă, nemeritat, taxe, dări, impozite, cote şi alte biruri!

Că prin Bizonia se fură o ştim cu toţii! Că se fură de la Drumuri – oricum nu le avem şi nici nu vom trăi să le avem, că se fură de la Investiţii – tot un caca-maca este pentru că "investiţiile" se fac anapoda şi se dovedesc inutile, inutilizabile şi făcute doar pentru "firme agreate".

Dar când se fură de la Sănătate este şi mai grav. Pentru că aici se fură speranţa de viaţă, se fură nădejdea unor oameni şi complicitate hoţilor (guvern, casă de asigurări, companii medicale sau farmaceutice etc) devine CRIMĂ. Iar sângele şi viaţa victimelor aşteaptă – de prea mult timp – un act de reparaţie, dreptate sau măcar alinare. Chiar şi aici, în Bizonia.

Joomla SEF URLs by Artio