Economic

Economic

Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri că a cerut Ministerului Finanțelor să dispună un control în cazul unui contract controversat, în valoare de 56 de milioane de lei, prin care o firmă din Giurgiu, comerciant de băuturi și cafea, a ajuns să vândă statului 1,75 milioane de măști de protecție. Prim-ministrul s-a sesizat abia când presa centrală a dezvăluit cine este societatea care a pus mâna pe contractul respectiv, mană cerească, mai ales în aceste vremuri de criză.

Read more: Firma unei bucătărese din Giurgiu a câștigat un contract de 12 milioane de euro, din bani publici,...
Economic

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, ordonanța de urgență care permite amânarea ratelor cu până la nouă luni. Contrar celor anunțate inițial de ministrul Florin Cîțu (VEZI DETALII), nu oricine va putea beneficia, însă, de prevederile acesteia.

Read more: Amânarea ratelor NU este pentru toată lumea. Cine poate beneficia de prevederile ordonanței de...
Economic

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a venit miercuri cu noi informații privind amânarea ratelor pentru persoanele fizice și juridice, vorbind de această dată despre o perioadă de nouă luni, după ce, inițial, fusese avansat un termen "mai aproape de șase luni" (VEZI DETALII).

Read more: Florin Cîțu anunță amânarea ratelor cu nouă luni
Economic

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că în ședința de Guvern de joi va fi adoptată o ordonanță de urgență care va permite companiilor și persoanelor fizice să primească o amânare a plății ratelor la bănci. Aceasta, după ce BNR a anunțat că o astfel de amânare nu va mai transforma creditele într-unele neperformante.

Read more: Ministrul Finanțelor: Joi va fi dată OUG care permite amânarea ratelor la bănci
Economic

Rompetrol - KMG International s-a alăturat companiilor care spijină România în lupta împotriva epidemiei Covid-19. Grupul anunță donații pentru transportul medical de urgenţă, finanţarea cercetării, dar şi achiziţionarea de echipament, kituri de testare şi materiale necesare pentru unităţile medicale din comunităţile unde își desfăşoară activitatea.

Read more: Rompetrol sprijină lupta împotriva Covid-19, în Prahova și Constanța. Grupul va contribui și la...
Economic

Grupul Rompetrol a implementat măsuri de limitare a răspândirii noului coronavirus în benzinăriile din rețea, dar și la nivelul rafinăriilor Vega și Petromidia. La nivelul companiei a fost activat, încă de la începutul lunii martie, planul de gestionare a situațiilor de criză.

Read more: Măsuri de siguranță în benzinăriile Rompetrol
Economic

Peste 280.000 de firme din România se află în prezent într-o situație cu risc mare de insolvență, în timp ce acest risc este mare pentru peste 30.000 de firme, relevă un studiu realizat Termene.ro, platforma care oferă informații actualizate în timp real despre datele financiare și juridice ale firmelor din România.

Read more: Analiză TERMENE.RO: 37% dintre firme și-au redus activitatea, 23% își închid operațiunile din...
Economic

Guvernul a adoptat primele măsuri concrete pentru limitarea impactului pe care epidemia de coronavirus îl are asupra economiei. Astfel, premierul a anunțat susținerea companiilor, prin suportarea șomajului tehnic, astfel încât angajații să nu fie dați afară, rambursarea TVA, creșterea bugetului pentru decontarea concediilor medicale.

Read more: Statul va suporta șomajul tehnic pentru angajații din companiile afectate de epidemie. Guvernul...
Economic

Guvernul pregătește măsuri pentru sectorul economic, care resimte deja puternic impactul epidemiei de coronavirus. Subiectul a fost una dintre temele principale ale ședinței de Guvern de miercuri seară.

Read more: Statul va susţine financiar, de la buget, efortul de plată a șomajului tehnic, a anunțat premierul...
Economic

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a emis un ordin conform căruia "efectuarea de controale la angajatori de către Inspectoratele Teritoriale de Muncă va fi suspendată în această perioadă".

Read more: Controalele ITM la firme, suspendate pe durata stării de urgență. Care sunt singurele verificări...
Economic

După nebunia care a pus stăpânire, în weekend, pe magazine, Autoritatea Națională pentru protecția Consumatorilor propune măsuri menite să protejeze clienții în fața unor posibile creșteri substanțiale de prețuri și pentru a preveni sincopele în aprovizionare.

Read more: Protecția Consumatorilor propune plafonarea prețurilor unor produse și limitări privind...
Joomla SEF URLs by Artio