Economic

Economic

Consiliul Concurenţei a prezentat, marți, concluziile și sancțiunile aplicate în urma unei investigații care a vizat companii de pe piața lemnului. Potrivit informațiilor furnizate de autoritatea de concurență, zeci de firme private ar fi făcut înțelegeri astfel încât, la licitații, să ofere prețuri cât mai mici, acționând astfel inclusiv în detrimentul statului român.

Read more: Zeci de companii amendate cu 26,6 milioane de euro, după ce s-au înțeles între ele și au cumpărat,...
Economic

Un proiect de ordin publicat de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) propune ca acei consumatori casnici care nu și-au ales, încă, furnizorul de energie electrică, să o poată face până la jumătatea acestui an.

Read more: ANRE propune prelungea perioadei în care consumatorii casnici își pot alege furnizorul de energie...
Economic

Guvernul are de gând să intervină în caul prețurilor stabilite de furnizorii de energie electrică pentru clienții vechi care nu au încheiat noi contracte valabile după liberalizarea pieței. În unele cazuri, pentru această categorie, tarifele stabilite de furnizor sunt și cu 20% mai mari (VEZI DETALII).

Read more: Ministrul Virgil Popescu, privind liberalizarea prețului la energie:  “Soluția este să ofere...
Economic

Joi a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență a Guvernului 224/2020 - privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, structuri de cazare, structuri de alimentație și agenții de turism, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei COVID 19.

Read more: Schema de ajutor pentru sectorul HoReCa a fost publicată în Monitorul Oficial
Economic

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, marți, că va solicita Consiliului Concurenței să verifice tarifele anunțate de furnizorii de energie electrică pentru consumatorii care nu optează pentru un furnizor. Noile prețuri pentru cei din piața serviciului universal vor fi valabile de la 1 ianuarie.

Read more: Tarifele la energie electrică, valabile de la 1 ianuarie, în atenția Consiliului Concurenței....
Economic

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat o companie din sectorul telecom cu 7.000 de lei pentru nereguli în ofertele de telefonie mobilă şi internet care pot crea grave prejudicii clienţilor, conform  unui mesaj publicat pe rețelele de socializare de Sorin Susanu, comisar-şef în cadrul ANPC.

Read more: O mare companie de telefonie a fost amendată de ANPC pentru oferte care ar putea induce în eroare...
Economic

Barclays, a doua cea mai mare bancă din Regatul Unit, a primit o amendă de 26 de milioane de lire (aproape 29 de milioane de euro) pentru „proasta tratare” a clienţilor care au întâmpinat dificultăţi financiare după ce au primit un credit, potrivit Financial Times, citat de Mediafax.

Read more: Amendă uriașă pentru o bancă. "Și-a tratat prost" clienții care nu-și mai puteau plăti ratele
Economic

Camera de Comerţ şi Industrie Prahova a făcut publică o situație cu privire la economia judeţului, analizată în ansamblul economiei naţionale, comparativ - la nivelul anilor 2020 şi 2019. Cifrele prezentate reflectă evident modul în care pandemia și restricțiile impuse firmelor s-au reflectat în economie.

Read more: Impactul pandemiei în Prahova: numărul șomerilor a explodat, iar peste 2.500 de firme au dispărut...
Joomla SEF URLs by Artio