Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
 

Economic

Investiție de 50 de milioane de euro, în Prahova. Unde va funcționa cea mai nouă fabrică a Grupului ROCKWOOL

Written by Ioana POPA  |  Created on Saturday, 25 November 2017 10:42  |  Category: Economic

Grupul ROCKWOOL a anunțat, vineri, că va construi, la Ploiești, o cea mai ouă fabrică a sa, în cadrul programului de extindere în SUA, Suedia și România, anunțat în primăvara acestui an.

Leul a atins, marți, un nou minim istoric în raport cu euro

Written by Ioana POPA  |  Created on Tuesday, 21 November 2017 16:37  |  Category: Economic

Prăbușirea monedei naționale continuă, iar leul a fost cotat, marți, la cea mai mică valoare pe care a avut-o vreodată față de euro.

Francezii investesc, la Ploiești, într-o linie de asamblare și mentenanță pentru rachetele Mistral şi Mika

Written by Ioana POPA  |  Created on Tuesday, 21 November 2017 11:27  |  Category: Economic

Compania producătoare de rachete MBDA, Romarm și Electromecanica Ploiești au semnat un memorandum, francezii anunțându-și intenția de a venit în România pentru fabricarea de componente ale rachetelor și crearea unor linii de asamblare și mentenanță, care ar urma să funcționeze la Ploiești.

Amenzi de 10.000 de lei pentru firmele care, în următoarea lună, nu negociază cu angajații noile contracte de muncă

Written by Ioana POPA  |  Created on Saturday, 18 November 2017 08:28  |  Category: Economic

Angajatorii sunt obligaţi să negocieze cu angajaţii, în perioada 20 noiembrie – 20 decembrie, noile contracte de munca privind mutarea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, potrivit OUG 82/2017, adoptată miercuri de Guvern. Patronii care nu iniţiază negocierea vor fi sancţionaţi potrivit Legii dialogului social, spune Ministrul Gabriel Petrea. Amenzile pot ajunge până la 10.000 lei. Pe de altă parte, patronii nu sunt obligaţi să majoreze salariile brute ale angajaţilor astfel încât venitul net să nu scadă în urma mutării contribuţiilor.

Ministrul Agriculturii sesizează Consiliul Concurenței, din cauza creșterii prețurilor la alimente. Daea: "Sunt lucruri de neînțeles"

Written by Ioana POPA  |  Created on Friday, 17 November 2017 14:43  |  Category: Economic

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat că a sesizat Consiliul Concurenței, pentru verificarea scumpirilor la alimente din ultima vreme, afirmând că, din analizele făcute la nivelul Ministerului, nu există justificare pentru această explozie a prețurilor.

Benzina şi motorina se vor scumpi din nou, în această lună. Avertismentul specialiştilor

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 16 November 2017 14:41  |  Category: Economic

benzinaPână la sfârşitul acestei luni, benzina şi motorina se vor scumpi cu cel putin 4% faţă de preţurile actuale. Este estimarea specialiştilor pe baza cotaţiilor petrolului pe bursele internaţionale şi a deprecierii leului în faţa dolarului american, moneda în care se tranzacţionează ţiţeiul.

Finanțare de până la 10.000 de euro, pentru mai multe tipuri de vehicule, prin Rabla Plus. Ce șanse are programul, în România?

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 16 November 2017 12:46  |  Category: Economic

Ministerul Mediului a modificat Ghidul aferent programului "Rabla Plus". Noile reglementări vor fi valabile din 2018 și sunt gândite să încurajeze și mai mult achiziția de vehicule electrice, pentru care sprijinul acordat de stat va ajunge la o cotă de 50%.

ANRE estimează, pentru 2018, noi scumpiri la gaze și energie electrică

Written by Ioana POPA  |  Created on Tuesday, 14 November 2017 11:33  |  Category: Economic

Noua conducere a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) estimează scumpiri pentru consumatorii finali atât în ceea ce privește energia electrică, cât și gazele naturale, în principal ca urmare a majorării prețurilor de tranzacționare angro pe bursele de profil.

Leul, la minimul istoric. Efecte devastatoare pentru români, în afaceri și viața de zi cu zi

Written by Ioana POPA  |  Created on Tuesday, 14 November 2017 09:27  |  Category: Economic

Leul s-a depreciat considerabil în ultima perioadă, iar luni a atins cea mai scăzută cotație, în comparație cu euro. Moneda națională pare să-și continue deprecierea, unii anașiști estimând că, în scurtă vreme, un euro ar putea depăși pragul de 4,7 lei. Efectele pentru români, fie că vorbim despre afacerile lor sau viața de zi cu zi, sunt devastatoare.

Reducerea impozitului pe venit ar putea duce la creşterea impozitelor locale şi concedieri în administraţie

Written by Anca Visan  |  Created on Friday, 10 November 2017 16:45  |  Category: Economic

taxe si impozite mai mariMicșorarea de la 16% la 10% a impozitului pe venit ar putea aduce câțiva lei sau, după caz, câteva sute de lei la salarii, dar, în egală măsură, ar putea avea serioase efecte negative asupra vieții comunităților. Pentru simplul fapt că din cotele din impozitul pe venit primite, autoritățile locale susțin cheltuielile cu școlile, grădinițile și spitalele, fac unele investiții și cofinanțează proiectele europene. Ordonanța de urgență care consfințește modificarea Codului fiscal nu a apărut încă în Monitorul Oficial, dar vocile care vorbesc despre blocarea investițiilor, creșterea taxelor și impozitelor și, in extremis, despre restructurarea personalului sunt tot mai numeroase.

Principalele modificări aduse Codului Fiscal. DOCUMENT Guvern

Written by Administrator  |  Created on Wednesday, 08 November 2017 19:28  |  Category: Economic

calcul economicModificarea Codului Fiscal promulgată prin OUG de guvernul PSD-ALDE prevede reducerea numărului de contribuţii sociale de la nouă la trei, schimbări în ceea ce priveşte modul de impozitare al companiilor, îndeosebi pentru IMM-uri, şi reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10%. Modificările aprobate în şedinţa de Guvern de miercuri vizează reducerea cotelor cumulate ale contribuţiilor sociale obligatorii, per total cu 2%, de la 39,25% la 37,25%, şi reducerea numărului contribuţiilor sociale de la 9 la 3, fiind menţinute: contribuţia de asigurări sociale (CAS), plătită pentru salariat; contribuţia de asigurări sociale de sănătate (CASS), plătită pentru salariat; contribuţia asiguratorie pentru muncă, suportată de angajator.