Economic

Economic

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a publicat, în consultare publică, proiectul de Ordonanță de Urgență care introduce mai multe măsuri ce urmează a fi aplicate de anul viitor. Unele dintre ele au fost prezentate deja de ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, într-o declarație publică.

Read more: Taxa pe lăcomie, plafonarea prețului la gaze și pilonul de pensii, printre modificările din...
Economic

Reprezentanții Auchan au trimis, în ultimele zile, mai multe notificări către Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, anunțând decizia de rechemare a unor produse alimentarea care ar putea să nu fie sigure pentru consum.  

Read more: Produse retrase din magazinele Auchan pentru că ar putea fi contaminate cu Listeria monocitogenes
Economic

Dacă în 2008, numărul mediu de angajați în companiile din județul Prahova era de 10, cu o creștere în 2009 la 13, în următorii ani se înregistrează o scădere lentă, dar sigură. În 2015, companiile prahovene înregistrau o medie de 7 angajați, iar în 2016 și 2017 un număr de 6 angajați, ceea ce poate însemna atât o reducere a bazei de recrutare, dar și o micșorare a activității companiilor din județ. Având în vedere constanța cifrei de afaceri, statistica poate releva și o posibilă creștere a randamentului angajaților, în ciuda reducerilor numărului de angajați. Date prelucrate cu ajutorul Termene.ro

Citește și: ANALIZĂ. Prahova, JUDEȚ MARE CU CIFRE MICI. Ce pierderi, datorii și profit înregistrează antreprenorii

Economic

Suspecții de evaziune fiscală scapă de acuzaţii dacă unul dintre ei plătește prejudiciul total. Este o modificare a Legii evaziunii fiscale adoptată, marți, de deputații juriști. Amendamentul a fost votat de social-democrații din Comisia Juridică a Camerei Deputaților, spre nemulțumirea parlamentarilor opoziției.

 

Read more: Deputații juriști: Evazioniștii scapă de dosar dacă plătesc prejudiciul
Economic

Media cifrei de afaceri nete a companiilor prahovene în ultimii zece ani variază în jurul palierului de 2 milioane de RON anual, cu un minim în 2009 de 160615 RON și un maxim în 2011 de 2108024 RON, arată datele statistice furnizate de Ministerul Finanțelor.

 

Read more: ANALIZĂ. Prahova, JUDEȚ MARE CU CIFRE MICI. Ce pierderi, datorii și profit înregistrează...
Economic

În județul Prahova activează un număr de 50078 microîntreprinderi, 1218 întreprinderi mici și 210 companii mari și mijlocii. Marea majoritate a entităților economice din județul Prahova, respectiv un procent de 97.23%, par a asigura doar subzistența familiei antreprenorului. Termene.ro  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Economic

PRAHOVA ÎN CIFRE. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanțelor Publice, 51506 agenți economici sunt înregistrați în Prahova, din care 40581 sunt în funcțiune. Potrivit statisticilor actualizate la zi, un număr de 201 agenți economici sunt înregistrați în insolvență și 562 datornici la stat. În județul Prahova activează 32360 societăți cu răspundere limitată, societăți în nume colectiv sunt 568 și societăți pe acțiuni sunt 272. Restul entităților comerciale reprezintă alte forme de organizare – PFA - 8827, IFM etc

Read more: ANALIZĂ Majoritatea societăților comerciale active în județul Prahova au risc ridicat de insolvență
Economic

ANALIZĂ: Intrarea celui mai puternic operator de livrare apă din județ în localitatea Blejoi poate însemna majorarea tarifelor, prețurile Hidro Prahova fiind mai mari decât ale Jovila Construct, urmând cel mai probabil să se implementeze o echilibrare a acestor tarife. Pe de altă parte, intrarea acestui operator poate însemna un imbold în dezvoltarea zonei de nord a Ploieștiului, respectiv cartierul Albert, acest operator având capacitatea de a asigura o puternică dezvoltarea a infrastructurii.

 

Read more: EXCLUSIV. Din 2019, noul operator de apă din Blejoi este Hidro Prahova, înlocuind Jovila. MARII...
Economic

Nici nu a fost introdus salariul minim diferențiat că Executivul schimbă deja regulile privind aplicarea reglementărilor pe acest subiect. Vineri, în ședința de Guvern, ar urma să fie adoptat un proiect de hotărâre potrivit căruia vechimea în muncă nu va mai asigura un salariu minim mai mare.

Read more: Decizie de ultimă oră privind salariul minim pe economie. Vechimea NU mai aduce bani în plus
Economic

„Interpusul”, „săgeata”, „marioneta”, „pionul”, „omul de paie” – sunt câteva dintre numeroasele sinonime folosite pentru a desemna una dintre instituțiile de bază ale Tranziției românești: personajul obscur, pierdut într-un ocean de anonimitate, împins în față pentru a-i ascunde pe adevărații beneficiari ai marilor tunuri financiare. RISE PROJECT îl prezintă azi pe un fost tehnician din marina militară, distribuit, de fiica sa – europarlamentarul Ramona Mănescu – în rolul de prădător de active imobiliare.

 

Read more: Tatăl europarlamentarului liberal Ramona Mănescu, pensionar cu Logan și cu tranzacții de 4...