Economic

Economic

Peste 10.000 de tineri au părăsit definitiv România în anul 2018. Cifrele se referă la cei care s-au mutat în altă țară, excluzând cazurile tinerilor plecați, temporar, la muncă sau la studii.

Principalele concluzii ale studiului realizat de INACO și sintetizat de Anca Tache arată că Bucureștiul deschide podiumul, cu cei mai mulți emigranți tineri definitivi, urmat în clasament Iași, Timiș, Bacău și Galați. Prahova ocupă locul al 12-lea la nivel național.

Cei mai puțini tineri care au plecat definitiv în altă țară sunt din Covasna și Harghita, la capătul clasamentului situându-se, în general, județele cu populație mai redusă.

"Raportul Băncii Mondiale, «Markets and People: Romania Country Economic Memorandul», relevă că un copil născut în România își atinge doar 60% din potențialul său de productivitate odată ajuns adult. Perspectiva celor din București-Ilfov este mai pozitivă, cu un indice al capitalului uman de 68%, urmată îndeaproape de județul Cluj cu 65%. Județele care oferă cele mai mici oportunități de educație, sănătate și speranță de viață sunt în: Satu Mare (53%), Călărași (52%), Ialomița (52%) și Giurgiu (51%). Concluziile Raportului Global al Competitivității, care arată că România se află în topul rușinii mondiale, pe locul 132 în lume din 137 de țări analizate din perspectiva capacității de a-și reține resursa umană talentată în țară, completează tabloul general și ne cheamă la acțiune", notează Anca Tache, pe inaco.ro.

INACO, Inițiativa pentru Competitivitate, reprezintă o comunitate non-profit de manageri, consultanți, analiști, experți în domeniul economic, conectată la rețeaua de specialiști în economia de stat și privată din România

Sursa foto: inaco.ro

Economic

ANAF a publicat, spre consultare publică, proiectul de ordin pentru modificarea Procedurii privind stabilirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat pentru susţinerea entităţilor nonprofit care se înfiinţează şi funcţionează în condiţiile legii şi a unităţilor de cult, precum și pentru acordarea de burse private, conform legii. De asemenea, propunerea vizează și modificarea modelului și a conținutului unor formulare.

Read more: Noul model de formular 230 a fost publicat. Ce se întâmplă cu formularele deja depuse la ANAF
Economic

Programul Rabla va fi modificat, în acest an. Primele de casare vor varia între 3.500 de lei, pentru beneficiarii care vor să achiziționeze o motocicletă, și 10.000 de euro pentru o mașină electrică. Noutățile au fost prezentat, marți, de ministrul Mediului, Costel Alexe.

Read more: Programul Rabla va fi modificat radical în 2020. Din acest an, statul acordă vouchere și pentru...
Economic

Până la data de 7 februarie 2020, la nivel național, au fost autorizați pentru efectuarea plăților regulare aferente anului de cerere 2019, 819.254 de fermieri. Totodată, în perioada 16.10.2019 – 06.02.2020, Agenția a autorizat plăți la nivel național (avans + plată regulară), aferente Campaniei 2019, în sumă totală de 2.342.413.975 de euro.

Read more: Plăți de aproape 3,5 miliarde de euro autorizate de APIA, în primele săptămâni ale anului
Economic

O industrie care are o piață de peste  două miliarde de euro în România și care înregistrează o creștere anuală de peste 10%. Este sectorul jocurilor de noroc și al pariurilor, care va păstra trendul ascendent și în acest an, potrivit unei analize publicate de termene.ro.

Read more: Sectorul jocurilor de noroc și al pariurilor crește și în anul 2020. Piața din România depășește 2...
Economic

Ar trebui să aștept noul MacBook Air 2020? Este o întrebare bună, deoarece s-a încheiat anul 2019, iar modelul actual are aproape jumătate de an. Dacă ești în căutarea unui laptop nou Apple, MacBook Air este o opțiune foarte populară.

Read more: Șase motive să aștepți 2020 pentru a cumpăra MacBook Air și două motive să nu o faci
Economic

Mașina de spălat vase este poate cel mai apreciat aliat din bucătăria fiecăruia dintre noi. După ce am hrănit întreaga familie, ar fi de preferat să nu zăbovim prea mult cu spălatul vaselor. Iar în ceea ce privește amânarea pentru a doua zi, putem afirma cu tărie că nimănui nu îi place să vadă o chiuvetă plină de vase la primele ore ale dimineții. De aceea, dacă te gândești să adaugi bucătăriei un astfel de ajutor, iată câteva practici sănătoase pentru orice model de mașini de spălat vase.

Read more: Practici sănătoase pentru folosirea mașinii de spălat vase
Economic

Ai avut vreodată nevoie să faci o măsurare extrem de precisă? Dacă lucrezi într-o industrie care funcționează cu piese mici sau accesorii, mai mult decât probabil ai trecut prin această situație.Există multe industrii în care măsurarea unei scule, a unei țevi, a unei supape sau a unui montaj trebuie să fie aproape exactă, la milimetru, pentru a evita probleme potențial periculoase. Pentru aceste tipuri de măsurătoriapelăm la micrometru.

Read more: Ce este un micrometru și sfaturi pentru alegerea unuia
Joomla SEF URLs by Artio