Dezvăluiri

Dezvăluiri

badescu ghita pontaJurnaliștii incomod.ph informează, citând surse din rândul procurorilor, că numele lui Iulian Bădescu, fostul primar al Ploieştiului, apare legat de mai multe contracte dintre Primăria Ploieşti şi firmele controlate de deputatul Ghiţă. Procurorii au descoperit că drept mulţumire pentru contractele cu Primăria, Bădescu a primit de la Ghiţă o vilă în cartierul Albert din Ploieşti.

Read more: Fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, ar fi primit o vilă în cartierul Albert, de la...
Dezvăluiri

chilimanDNA arată în referat că Vlad Moisescu îşi exercita influenţa nu doar la nivelul Primăriei sectorului 1, ci şi la nivelul Guvernului condus de Călin Popescu Tăriceanu, pentru angajarea unor funcţionari cu rang înalt, secretari de stat sau directori de agenţii şi companii de stat, primind în schimb bani de la aceştia, conform EVZ.

Read more: STENOGRAME - DNA susține că Vlad Moisescu direcționa o parte din mită către B1TV și Romania TV ca...
Dezvăluiri

deseuriComisariatul Județean Prahova al Gărzii Naționale de Mediu s-a autosesizat în urma articolului publicat săptămâna trecută de Actualitatea Prahoveană. Comisarii de Mediu au aplicat amenzi importante către poluatori. SC New Century Development SRL și Asociația Fotbal Club Astra au primit amenzi cumulate de un miliard de lei vechi, fiind obligate, totodată, să ecologizeze zona în conformitate cu procedurile prevăzute de lege.

Read more: Garda de Mediu s-a autosesizat după articolul APH legat de poluarea din curtea Astra: Un miliard...
Dezvăluiri

hidro prahovaSurse judiciare au declarat, în exclusivitate pentru max-media.ro, că Dumitru Pantea, fostul director general al Hidro Prahova, este acuzat de luare de mită.
Pantea ar fi primit foloase materiale chiar de la omul de afaceri Gheorghe Boeru, pentru a determina comisia de evaluare din cadrul Hidro Prahova să declare câștigătoare oferta depusă de SC Romair Consulting SRL Bucuresti. Iar în cazul contractului cu Romair Consulting, Pantea a fost "bonificat", în perioada 2011-2012, de către Gheorghe Boeru, pentru "sprijinul acordat", cu suma totala de 50.400 de lei, disimulată în venit aferent unui contract de muncă!

Read more: Stenograme licitație Hidro Prahova / Adrian Semcu: „Da ăla ce e, HIL sau TAHAL? / PANTEA: HIL, HIL...
Dezvăluiri

astra pacura 9Un cititor a trimis pe adresa redacției câteva imagini incredibile, din curtea rafinăriei falimentare Astra. Din imagini se vede clar cum câteva utilaje aruncă pământ peste un batal plin de păcură care, potrivit normelor de ecologizare din orice țară europeană, ar trebui să treacă prin cu totul alt proces de ecologizare, rezidurile din interior trebuind scoase și prelucrate printr-o tehnologie specială, în niciun caz îngropate sub un munte de pământ.

Read more: BOMBĂ ECOLOGICĂ / Imagini exclusive: Batalurile cu păcură din rafinăria Astra sunt „ecologizate"...
Dezvăluiri

schweighofer holzindustrieBanii corporației Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare procesator de lemn din România, au hrănit politicieni, funcționari și afaceriști cu probleme penale. Firmele lor taie pădurea și vând buștenii direct grupului patronat de una dintre cele mai bogate familii din Austria. Majoritatea lucrează exclusiv pentru Schweighofer, iar sumele pe care le încasează sunt amețitoare, dezvăluind miza financiară a dezastrului din pădurile românești. Cel mai important furnizor este chiar statul român, prin Regia Națională a Pădurilor Romsilva, al cărei șef este judecat împreună cu Viorel Hrebenciuc pentru fapte de corupție și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Read more: REȚEAUA SCHWEIGHOFER: Cine a tăiat și cât a câștigat
Dezvăluiri

taietor lemnFabricile din România ale lui Gerald Schweighofer, descendent al unei familii legate de mai bine de trei secole de prelucrarea lemnului, îi generează venituri totale de jumătate de miliard de euro. Prima investiţie, cea de lângă Alba Iulia, a fost inaugurată în 2003 pe o suprafaţă de 53 de hectare şi este destinată în totalitate lemnului de esenţă moale, respectiv molid, scrie Business Magazin.

Read more: Cea mai mare firmă de procesare a lemnului, Schweighofer, a ajuns să aibă afaceri mai mari decât...