Dezvăluiri

Dezvăluiri

ghita toaderUn denunț exploziv, trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pus la dispoziția ziarului Incomod de Cristinel Toader, descrie modul prin care deputatul Sebastian Ghiță, cercetat în mai multe dosare penale ale DNA, a reușit să pună mâna pe cea mai mare firmă de panotaj din Ploiești.

Read more: Denunț bombă! Deputatul Sebastian Ghiță, acuzat că a preluat afacerea panotajului din Ploiești...
Dezvăluiri

horatiu bruno berdilaHorațiu Bruno Berdilă, omul de afaceri urmărit penal pentru cumpărare de influență în dosarul în care sunt urmăriți penal Vasile Blaga și Gheorghe Ștefan (Pinalti), a condus compania Romsys, unul dintre cei mai mari integratori IT locali, care în luna martie 2016 a intrat în insolvență.

Read more: „CUMPĂRĂTORUL DE INFLUENȚĂ". Horațiu Bruno Berdilă, omul de afaceri implicat în dosarul lui Blaga...
Dezvăluiri

BEKE hvim transilvaniaO organizație fantomă a coalizat în jurul ei sute de tineri secui din Transilvania. În ultimii ani, liderii ei au deturnat mitinguri, s-au încăierat cu jandarmii, au vrut să detoneze o bombă artizanală în mijlocul unei parade militare și să arunce în aer o conductă de gaze care leagă Ardealul de restul țării. Sunt cunoscuți ca HVIM, adică Mișcarea Tinerilor Maghiari din cele 64 de Comitate.

Read more: Documentar Rise Project: Autonomie și petarde
Dezvăluiri

oprea pipera 44 516 900pxGabriel Oprea s-a învecinat timp de trei luni cu familia Ponta în Voluntari, dar i-a cumpărat terenul, l-a unit cu latifundia sa și a construit acolo o vilă de peste 600 mp cu piscină și teren de tenis. A închiriat apoi totul unei grădinițe și, în final, a donat copiilor săi întreaga proprietate de 3.295 mp. Gard în gard, se află un cartier de vile din vânzarea cărora generalul Oprea a încasat 2,5 milioane de euro în 2007. Detalii, AICI.

Read more: Oprea, Ponta și grădinița / Dezvăluiri Rise Project
Dezvăluiri

dipiPetre Tobă i-ar fi cerut, în ianuarie, când era ministru de Interne, şefului de atunci al DIPI, Gheorghe Nicolae, să ia din biroul său o cabină de duş care fusese montată în mandatul lui Gabriel Oprea, după ce o jurnalistă l-a întrebat dacă poate să vadă jacuzzi-ul."Ce jacuzzi, că nici nu-i jacuzzi. E o cabină de duş cu fâs de-ăla de abur. Un c... de cabină", ar fi spus Tobă, potrivit interceptărilor redate în rechizitoriu.

Read more: Scandalul fondurilor operative DIPI, episodul „Dușul lui Oprea". Petre Tobă, interceptat de DNA:...
Dezvăluiri

nunta silviu dumitrache roxana lucaComisarul-șef Silviu Dumitrache, ginerele lui Liviu Luca, este considerat nr. 3 în serviciul secret al Inter­nelor, unde ocupă funcția de șef al contrainformațiilor. Procurorii anticorupţie susţin că ar fi fost complice la unele deturnări de fonduri din dosarul lui Gabriel Oprea. În ciuda probelor, însă, Direcţia Naţională Anticorupţie a decis să nu-l pună sub acuzare.

Read more: Ginerele lui Liviu Luca, Silviu Dumitrache, șeful Contrainformațiilor din DIPI, a scăpat de...
Dezvăluiri

tramvai liniiActualitatea Prahoveană dezvăluie, în rândurile care urmează, nereguli grave la proiectele de reabilitare ale căilor de rulare pentru tramvaiele 101 și 102 din Ploiești. Modul în care s-au implementat lucrările finanțate din fonduri europene la Ploiești reprezintă nu numai un exemplu de batjocură la adresa contribuabililor europeni și ploieșteni, ci și un real pericol asupra integrității corporale pentru pasagerii care se încumetă să folosească tramvaiul pe liniile reabilitate. Despre cum poți fi electrocutat când cobori în stație, cum poate un tramvai să zboare de pe șine sau de ce, în anumite zone, oglinda tramvaiului atinge semafoarele din intersecții – în materialul următor.

Read more: APH Exclusiv: De ce nu merge tramvaiul 102 în Ploiești. Rețeta bătăii de joc pe banii Uniunii...
Dezvăluiri

codruta kovesiSursele României libere susțin că, în spatele afacerii Black Cube, firma israeliană acuzată ca ar fi încercat să o spioneze pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, s-ar afla cunoscutul miliardar Benny Steinmetz. Steinmetz este inculpat deja în Dosarul Ferma Băneasa, pe numele său fiind emis un mandat de arestare de Curtea de Apel Brașov, anulat însă de Înalta Curte. Controversatul om de afaceri israelian a fost, după 2009, principalul promotor al Afacerii Roșia Montană.

Read more: În spatele spionării Laurei Codruța Kovesi s-ar afla miliardarul Benny Steinmetz
Dezvăluiri

bogdan olteanuBanii pe care Bogdan Olteanu i-ar fi primit pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării s-au plimbat prin mai multe companii offshore controlate de Sorin Ovidiu Vîntu. RISE Project a obținut documentele firmei din ale cărei conturi ar fi fost scoasă șpaga cash. Căsuța poștală din Delaware era operată de Ionuț Adrian Eftime, fost angajat al mogulului și denunțător în acest caz, scriu jurnaliștii RISE.

Read more: Circuitul banilor în cazul Vîntu-Olteanu. Rețeta a folosit și un offshore utilizat de Liviu Luca...
Dezvăluiri

sobolanNicoleta Crăciunoiu, directorul economic al Primăriei Ploiești, poate fi bănuită de rea intenție sau de superficialitate, însă în nici un caz de prostie, domnișoara director fiind o domnișoară respectabilă și pregătită din punct de vedere profesional. Nu, nu sunt porc, însă voi deveni pe măsură ce vă voi explica cum de s-a ajuns ca în Ploiești, de câteva luni de zile, să ne alerge șobolanii și alte lighioane prin oraș. Fapt care mă scoate serios din sărite, că am copil mic acasă. Și pisică, e drept. Însă doar una și preferă numai Whiskas.

Sebastian Ignat
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Read more: De ce nu putea Nicoleta Crăciunoiu să estimeze, în 2010, câți șobolani vor alerga pe străzi în...
Dezvăluiri

parc municipal vest 1Parcul Municipal Vest se degradează în fiecare zi, iar autoritățile asistă neputincioase la fenomenul care nu este nici pe departe bizar. De la predarea Parcului de către constructor spre municipalitatea ploieșteană, adică din luna mai până acum, la finalul lunii iulie, nu a existat în două luni de zile o echipă profesionistă de angajați ai Primăriei Ploiești care să se ocupe de întreținerea gazonului și de udarea plantelor. De ce?

Read more: Analiză: De ce se usucă pomii în Parcul Municipal Vest? Explicația la care sigur nu v-ați gândit:...