Dezvăluiri

Dezvăluiri

ioan niculae astraAutoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a pierdut la Curtea de Apel București un proces intentat de distribuitorul de gaze GDF Suez. Judecătorii au dat câștig de cauză companiei de distribuție obligând statul român să-i plăteasca despăgubiri de 66 milioane de euro. Experții în domeniu spun că la recurs ANRE va câștiga procesul având în vedere că GDF și-a recuperat o mare parte din suma de 300 de milioane de lei. De unde? De la cetățeanul român, desigur!

Read more: Curtea de Apel a decis ca statul român să plătească despăgubiri de 66 milioane de euro către GDF...
Dezvăluiri

razvan burleanuUn nou joc ar putea apărea, curând, în nomenclatorul sporturilor din România. Este vorba de „minifotbal" – fotbalul jucat, în șase contra șase, pe un teren de handbal. În timp ce liderii ei fac afaceri controversate cu terenuri luate de la stat, organizația de amatori intitulată „Federația de Minifotbal din România" așteaptă să primească aviz de la Ministerul Sportului și să devină, astfel, federație profesionistă. Prin acordarea acestui aviz, va fi eliberată calea pentru alocările bugetare destinate acestui joc.

Read more: „CLUBUL LUI RĂZVAN BURLEANU": FEDERAȚIA IMOBILIARĂ DE MINIFOTBAL - Investigație Rise Project
Dezvăluiri

badescu arestOdată cu prelungirea mandatului de arestare în ceea ce îl privește pe fostul primar al municipiului Ploiești, Iulian Bădescu, au ieșit la iveală detalii din dosarul de cercetare, odată cu publicarea încheierii de ședință a instanței Tribunalului Prahova.

Read more: Dosarul Petrolul / DNA: Conturile și casele lui Iulian Bădescu la control, plus încă o veste...
Dezvăluiri

marius nica nasul tvMarius Nica, ministrul propus pentru portofoliul Fondurilor Europene, este fost ofiter al Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA), serviciul secret al Ministerului Apararii Nationale. De altfel, studiile la Academia Nationala de Informatii a SRI le-a facut pe locurile destinate MApN (de regula, in fiecare an scolar, MApN-ului ii sunt dedicate cinci locuri, iar IGPR-ului – adica DGIPI -, alte cinci, astfel ca studentii acestei academii stiu de la bun inceput in ce serviciu de informatii vor fi incadrati dupa absolvire.

Read more: Ce legătură este între ofițerii serviciului secret DGIA, DGIPI și jurnalistul Marius Nica....
Dezvăluiri

sandu tudorPăulești este comuna prahoveană unde alegerile parțiale l-au înscăunat în funcție pe fostul vice al localității, domnul Sandu Tudor. Despre domnul Tudor am mai scris, în perioada în care fiica domniei sale lucra la un cabinet de avocatură care avea contract direct cu primăria Păulești. Iar domnul Tudor era vice! Atunci ne-a sunat o doamnă avocat ca să ne certe, ca pe niște provinciali ce suntem, dânsa fiind cel puțin bucureșteancă get-beget, după ton și logoree. Fiind nervos din fire, am ascultat obrăznicia până când mi-am uitat politețea acasă și i-am răspuns doamnei avocat așa cum dânsa bine a observat, ca un ziarist de provincie ce sunt. După cum observați în articolul link, atât de supărată a fost doamna avocat, încât, în numele dreptății care o caracterizează, a schimbat reclama de la cabinetul dânsei de avocatură din Păulești, scoțând numele fiicei vicelui de la acea vreme, Sandu Tudor, de pe frontispiciu.

Read more: Sandu Tudor, primarul din Păulești care face ce vrea ștampila lui
Dezvăluiri

rafinaria astraJoi, 12 martie 2015, s-a mai prelungit un mandat de arestare – judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Ploieşti a respins contestaţia formulată de Daniel Petre, fostul șef al Finanțelor Prahova, la decizia luată de Tribunalul Prahova care i-a prelungit mandatul de arestare cu încă 30 de zile. Daniel stă în arest încă 30 de zile, la fel ca și mulți alții – asta deja nemaifiind o știre în România.

Read more: Ce legătură este între rafinăria Astra, Finanțele Prahova și ecologie? Una mare de tot – cam cât...
Dezvăluiri

mihai tanasescuFamilia vicepreședintelui Băncii Europene de Investiții, Mihai Tănăsescu, s-a ales cu apartamente și dolari de pe urma unei firme egiptene implicate în recuperarea datoriilor istorice pe care țara faraonilor le avea față de România.

Banii României

Mihai Tănăsescu a fost ministru al Finanțelor, reprezentant al României la FMI, director la Banca Mondială, parlamentar iar acum este vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții (BEI), banca Uniunii Europene. În timp ce demnitarul și-a croit cariera la nivel internațional, soția sa a demarat afaceri în mall-urile din România. Astfel, firma fanion a familiei Tănăsescu, Omnimoda, vinde ciorapi de damă și cravate în marile centre comerciale din țară prin magazinele GoldenPoint sau Andrew's Ties. Sediul central al Omnimoda se află în București, în piața Unirii, într-un apartament cu trei camere care apare, de altfel, și în declarație de avere din 2014 a vicepreședintelui BEI. Aceeași declarație aflată pe site-ul BEI mai consemnează un apartament situat în același bloc de pe bulevardul Unirii.
Integral - riseproject.ro

Dezvăluiri

euroÎn ultimele două decenii, politicieni și afaceriști influenți în România au dispus de conturi la filiala elvețiană a grupului bancar britanic HSBC, aflat în centrul scandalului "SwissLeaks". Documentele ICIJ - organizație internațională a jurnaliștilor de investigație din care fac parte și membri ai RISE Project – acoperă intervalul 1974-2007 și fac parte dintr-un set de mii de acte bancare care detaliază transferuri în valoare de peste 100 de miliarde de dolari și care dezvăluie numele unor criminali, evazioniști, politicieni, celebrități sau oameni de afaceri din toată lumea.

Read more: #SwissLeaks2. Riseproject.ro: Foști demnitari și afaceriști români pe lista conturilor secrete