Dezvăluiri

Dezvăluiri

adrian dobre iulie 2018Marți, 17 iulie 2018, am fost martorii unor declarații susținute de către primarul Adrian Dobre prin care acesta, fiind împachetat de un grup infracțional organizat care pornește din Direcția de Urbanism și se ramifică în toate structurile politice și administrative ale municipiului și județului, dorește cu subiect și predicat destructurarea departamentului de Disciplină în Construcții din cadrul Poliției Locale Ploiești. Demersul lui Dobre face loc unui sistem de șpăgi și trafic de influență controlat exclusiv de Direcția de Urbanism prin anumiți funcționari de acolo care se laudă cu „pile și relații” în zona de justiție, administrație și business. Genul celor care se cred intangibili – între noi fie vorba, au mai fost deștepți de-ăștia care ulterior tot în pușcărie s-au dus, însă e treaba fiecăruia unde vrea să-și petreacă câțiva ani din viață.

Așadar, mă întorc la primarul Adrian Dobre, care trăiește un film în care este împachetat exact de cei care sunt puși pe funcții să îl ajute, însă îl bagă, de la o zi la alta, într-o mocirlă tot mai adâncă, din prostie, nu neapărat cu rea-intenție. În fine, pentru Adrian Dobre ambele variante sunt la fel de rele.

1. Dobre vrea să desființeze Controlul din cadrul Poliției Locale pe motiv că nu controlează suficient. Fals! Poliția Locală a dat în anul în curs peste 60 de amenzi, unele usturătoare. Urbanismul vreo 10 - asta ca să facem o comparație, mai ales că ați citit articolele din Actualitatea Prahoveană pe temă, în care dezvăluiam cazuri clare, cu subiect și predicat, despre modusul operandi infracțional din Urbanism. Genul „te controlez, dar dacă dai șpaga te amendez la minim, după care tot eu te avizez”.

La finalul articolului, revin cu câteva linkuri pentru primarul Dobre – poate acum își găsește timp să le citească – însă și pentru orice organ de anchetă interesat, căruia îi stau la dispoziție cu acte și explicații, plus spețe noi care, din lipsă de timp, nu au văzut încă lumina tiparului.

După ce am publicat o serie întreagă de articole în care dezvăluiam abuzuri și fapte incredibile, care nu au nici o legătură cu fișa postului unui funcționar public care trebuie să își facă datoria cu bună-credință și cu onoare, întregul aparat infracțional care roiește în jurul a câtorva persoane care se cred veșnice pe funcții a reacționat: am fost amenințat cu plângeri penale la DIICOT, am fost insultat, aruncându-se în spațiul public tot felul de mizerii asumate sau de pe conturi false.

Sistemul de șpăgi s-a simțit în pericol. Sistemul care este protejat de oameni care au acces la puterea executivă este însă format din inconștienți care se cred de neatins. Ăsta e și norocul oricărui jurnalist de investigație sau organ de anchetă: hoții care se simt puternici fac și multe greșeli ușor demonstrabile. Viitorul va arăta asta. Niciodată nu mi-a fost teamă de infractorii din administrație care se cred veșnici pe poziție, oameni care și-au uitat menirea, veniți pe funcții doar ca să facă bani pentru ei și pentru partid. Culmea, în Ploiești, hoțul strigă hoții cu un tupeu incredibil.

PS: Directorul Poliției Locale, Adrian Vaida, este interimar pe funcție, înlocuind-o pe Carmen Gheorghe, plecată în concediu medical de un an de zile, pe un salariu lunar de 100 de milioane lei vechi. Carmen Gheorghe este trimisă în judecată în urma unui dosar instrumentat de DNA Ploiești. Aflată în concediu medical pe o sută de milioane lei vechi și având în poliție oameni fideli, Carmen Gheorghe, în virtutea prieteniilor sale, controlează, de fapt, Poliția Locală. Interimarul Vaida este un personaj de carton, care nu apără deloc interesele subordonaților, fiind făcut ping-pong între Ganea și Dobre.

Mai nou, după amenințările venite din partea viceprimarului, apoliticul șef interimar Vaida s-a pitit sub aripa primarului, profitând de structură relaționară de prietenii care includ familia edilului. Tot acest joc al puterii nu are nici o legătură cu interesul public, cu liniștea ploieșteanului de rând și cu buna administrare a unui municipiu de anvergura Ploieștiului.

Revenind la primarul Adrian Dobre.

În mod incredibil, în loc să ia măsuri, primarul Dobre vrea să desființeze Controlul din Politia Locală, ca să înțelegem hilarul și penibilul situației de fapt.

2. Asupra polițiștilor locali se fac presiuni și mizerii uriașe din partea - politicului, administrativului. De la amenințări fățișe din partea cercului din jurul primarului până la politicieni din toate partidele care intervin pentru unii dintre controlați.

3. În toată țara, în municipiile mari ale României, funcționează departamentele de Control în disciplina în construcții din cadrul Poliției Locale, numai la Ploiești activitatea polițiștilor e boicotată de puternicii zilei. După ce le-a blocat atribuțiile de control printr-o dispoziție PERSONALĂ din 2017, decizie contrară prevederilor legale care statuează atribuțiile Poliției locale, dând astfel frâu liber controalelor arbitrare și a puterii totale pe control și avizare din partea Urbanismului - ai căror functionari râd de politiștii locali gen „v-am făcut, fraierilor, ați văzut ce puternici și șmecheri suntem noi” (apropo, procesele verbale se intorc de la Urbanism catre politistii locali nesemnate, totul în bătaie de joc).

4. Urbanismul nu poate legitima in timpul controlului, nefiind politisti locali sau jandarmi, practic nici nu îi interesează asta - îi cheamă pe contravenienți la Direcție, le “rezolvă” tot ei problema, adică organul de control. Acum ințelegi, Dobre? Că poate articolele nu le-ai citit din lipsă de timp. Din amabilitate, le las la sfârșitul acestui material.

5. Primăria refuză să dea acces Poliției Locale la baza de date a Urbanismului. Cu alte cuvinte, activitatea este blocată sistematic și deliberat. Pentru cultura generală a primarului, Poliția Locală are acces, prin atribuțiile legale, la bazele principale de date ale Poliției Naționale, numai la Urbanismul ploieștean nu se poate intra, fiind stat în stat, cu acordul și participarea Executivului. Prin atribuțiile de serviciu, polițistului local îi este necesară baza de date numită SIPRIM, pentru finalizarea actului administrativ de control. În Ploiești, Poliția Locală are interzis la baza de date. Pentru că acolo se văd actele depuse pentru lucrări de construcții pentru legalizarea autorizațiilor în mod curent. Iar asta poate fi delicat, mai ales dacă citim hoțiile relatate în articolele de mai jos.
În pofida acestor blocaje, primarul țipă exact la Poliția Locală că nu amendează și că nu-și face datoria. Incredibil! Citiți linkurile următoare:

STĂPÂNII AUTORIZAȚIILOR. Circuitul SECRET care întreține haosul urbanistic din Ploiești. Încrengături de interese (Ep.II)

Haosul urbanistic din Ploiești miroase PENAL. Filmul unui control BLOCAT. FOTO EXCLUSIV. STĂPÂNII AUTORIZAȚIILOR (Ep. III)

STĂPÂNII AUTORIZAȚIILOR (IV): Ședință CTATU ținută pe repezeală. Blocul de la Cioceanu și arhitecții nedesemnați de OAR

Dezvăluiri

copil intepat de tantar negruAm ajuns să cerem stare de alertă ca să scăpăm de țânțari - asta e știrea care bântuie municipiul Ploiești. De la pensionar la sugar - asupra tuturor planează pericolul evident. Exact ca pe vremuri, cu gripa spaniolă, sau cu ciuma, ca să parcurgem într-o scurtă propoziție istoria neputinței umane din ultima mie de ani.

Read more: Nu-i omidă ca țânțarul / Nici euro ca dolarul. Dezinsecția în Ploiești, o licitație blocată de...
Dezvăluiri

proiect cioceanuÎn data de 26 februarie, chiar în ziua în care șefii Executivului ploieștean și reprezentanții partidelor erau prinși cu pregătirea și desfășurarea ședinței Consiliului Local Ploiești, s-a desfășurat ședința CTATU (Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism Ploiești), întânirea având loc în sala Unirii din incinta Palatului Culturii, începând cu ora 9 dimineața. Ulterior, ședința ținută hoțește a avut un destin scurt și nefericit, fiind declarată nestatutară. De ce s-a ținut, de ce a decedat ședința și ce ar fi vrut ea, în materialul următor.

Read more: STĂPÂNII AUTORIZAȚIILOR (IV): Ședință CTATU ținută pe repezeală. Blocul de la Cioceanu și...
Dezvăluiri

brancoveanu 4În acest moment, în Ploiești se ridică ilegal zeci de construcții. Municipiul a devenit raiul fărădelegilor urbanistice. Printr-un concurs de împrejurări care ridică nenumărate semne de întrebare, organele de control ale Poliției Locale sunt împiedicate să își exercite atribuțiile de control prevăzute de legislație, grație unui lobby dubios care vrea să inventeze, la Ploiești, apa caldă: urbea a devenit singura localitate din România unde nu Poliția, ci Direcția de Urbanism verifică, amendează (sau nu) și avizează tot ce ține de disciplina în construcții pe teritoriul Ploieștiului.  

Read more: Haosul urbanistic din Ploiești miroase PENAL. Filmul unui control BLOCAT. FOTO EXCLUSIV. STĂPÂNII...
Dezvăluiri

cristina hertia 3Activitatea arhitectului-șef al municipiului Ploiești, Cristina Herția, va fi supusă analizei unei comisii de disciplină constituită la nivelul primăriei, se afirmă într-o corespondență oficială semnată chiar de către primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre.

Read more: APH EXCLUSIV. Primarul Adrian Dobre o bagă pe arhitecta-șefă în comisia de disciplină. „Primăria...
Dezvăluiri

alina bicaFosta șefă a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Alina Bica, s-a refugiat în America Centrală. Între timp, în România, i se derulează procesul în care este acuzată de abuz în serviciu într-un dosar cu prejudiciu estimat la zeci de milioane de euro.

Read more: RISE Project - Dezvăluiri despre afacerile Alinei Bica în Costa Rica
Dezvăluiri

rudului90Municipiul Ploiești este victima unui cocktail nociv de incompetență și reavoință a factorilor decizionali, al unui aparat administrativ plătit din bani publici menit să deservească cetățeanul contribuabil, nu să-l batjocorească, așa cum se întâmplă zilnic în urbea Aurului Negru. Indolența celor care gestionează problemele complexe ale Ploieștiului se reflectă în imaginea dezolantă a orașului și în nivelul precar al serviciilor publice.
Factorii decizionali par lipsiți de forța și viziunea necesare stabilirii unui traseu previzibil pentru dezvoltarea unitară a unui municipiu care se lăuda, odinioară, cu o forță economică de invidiat.

De fapt, reprezentanții Executivului, primar și viceprimari, par captivi între consilieri și funcționari care încurcă lucrurile, generează blocaje și situații conflictuale fără sens. Această realitate alimentează tensiunea și blazarea fiecărui angajat din instituție. Fapt care afectează comunitatea locală. Și viitorul.

Read more: STĂPÂNII AUTORIZAȚIILOR. Circuitul SECRET care întreține haosul urbanistic din Ploiești....
Dezvăluiri

sobolaniPublicația județeană Actualitatea Prahoveană a prezentat, cu câteva zile în urmă, date importante referitoare la entitățile economice implicate în licitația organizată la Ploiești pentru contractul de Deratizare, Dezinfecție și Dezinsecție. Odată cu punerea pe tapet a peste cinci sute de miliarde de lei vechi, Ploieștiul a intrat în colimatorul unor personaje interesante care își doresc această felie importantă din bugetul public. Culisele achiziției, însă, ridică nenumărate semne de întrebare, pe care APH le expune azi publicului plătitor de taxe și impozite.

 

Read more: REȚETA SECRETĂ . Licitația pentru deratizarea Ploieștiului are un parfum grecesc cu damf de...
Dezvăluiri

gara de sud haos urbanistic observatorulphHaosul urbanistic din Ploiești nu i se datorează doar actualului arhitect șef al orașului, ci este rezultatul frăției de interese, de multe ori oneroase, care bântuie de zeci de ani instituția publică. După publicarea materialelor legate de bătaia de joc la care sunt supuși beneficiarii care vin să-și autorizeze diferite tipuri de lucrări, informațiile nu au întârziat să apară în avalanșă.

Read more: Haosul din Urbanismul ploieștean, încrengături de interese. Episodul I. Bonus: Experiența altor...
Dezvăluiri

apolimantikiÎn data de 13 decembrie 2017 au fost deschise ofertele licitației pentru delegarea de gestiune a serviciului de salubrizare pentru activitățile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare în municipiul Ploiești, domeniu care a iscat nenumărate dispute în ultimii ani, după ce Primăria Ploiești a blocat plățile către concesionarul Coral Impex cu care avea semnat contractul-cadru de servicii, iar cetățenii municipiului au simțit pe pielea lor lipsa de interes a autorităților și funcționărimii cu putere decizională. Pe raza municipiului au fost înregistrate nenumărate cazuri de persoane care au suferit din cauza numărului necontrolat de insecte.

Detalii: Un nou blocaj pentru dezinsecţia din Ploieşti. Licitaţia Primăriei, suspendată din cauza unor contestaţii

Read more: Societatea unui general SPP implicat în Țigareta 2 și o firmă cu 4 angajați aterizată din Grecia...
Dezvăluiri

cristina hertiaUn antreprenor ploieștean care dorește să investească peste 7 milioane de euro la Ploiești a devenit bătaia de joc a funcționarilor din cadrul Primăriei Ploiești. Omul vrea să construiască un ansamblul de locuințe și, în ciuda faptului că a dobândit toate avizele și autorizările necesare, parcurgând un drum birocratic care a durat ani de zile, Direcția de Urbanism Ploiești, prin arhitectul-șef al instituției, nu îi acordă autorizația de construcție.

Din înregistrările intrate în posesia noastră și din documentele studiate, arhitectul-șef al Ploieștiului, Cristina Herția, întrunește premisele unui comportament abuziv și discreționar, depășind vizibil granițele unei conduite profesionale normale în relația instituție-beneficiar. În nenumăratele ore de audiență la care antreprenorul a participat încercând să înțeleagă de ce îi este blocat proiectul, arhitectul-șef al Ploieștiului îi vorbește omului exasperat de nenumăratele piedici puse despre astre, planete și despre pericolul în care s-ar situa investitorul dacă ar începe construcția: face cancer și îi moare familia – link stenograme AICI, AICI, AICI și AICI.

Read more: Abuz și bătaie de joc. Arhitectul-șef al Ploieștiului blochează o investiție cu acte în regulă,...