craciun_2018_gratiela

Cele mai citite

Primăria Ploieşti aşteaptă 20 de tramvaie şi 20 de troleibuze noi de la Ministerul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării a lansat zilele trecute o licitaţie pentru achiziţia de autobuze electrice...

Prefectura Prahova a lansat cartea despre contribuţia judeţului la războiul de întregire a neamului

În contextul celebrării centenarului Marii Uniri, în cadrul programului naţional "România 100",...

Oraşul Văleni va avea o şosea de centură. Primăria lansează vineri licitaţia pentru s.f.

Tăriat, de la sud la nord, de DN1A, Ploieşti-Cheia, oraşul Vălenii de Munte, una dintre cele mai...

Klaus Iohannis spune că va merge la toate ședințele de la Palatul Victoria: „Guvernul nu ştie ce face”

În contextul scandalului privind o posibilă ordonanţă pentru amnistie şi graţiere, preşedintele...

phoenix live ploiesti filarmonica frontDupă anul 2017, în care mitul a aniversat 55 de ani de la momentul expozițiunii, Phoenix se întoarce în fața publicului cu un proiect inedit: o sinteză între ciclul Anotimpurilor prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume" și Rapsodia 1, emblematică pentru George Enescu.

phoenix live ploiesti filarmonicaMuzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentală şi estetică, ci ea rămâne revelaţia unei realităţi ascunse. Ca si pasărea Phoenix, este el însuşi o stare muzicală, o muzică vie şi generos comunicativă, cu un zbor echivalent cu opera, un mit dăruit tuturor.

Ca în orice proiect inițiat, starea de a fi a păsării Phoenix este și aici cea de dăruire, şi într-o continuă luptă cu diferitele cortine ale fiinţei, ea regândește mereu construcţia actului artistic. Astfel, își propune răspunsul printr-o sinteză între celebrele „Anotimpuri", din timpul celor care „ne-au dat nume" (muzică arhaică, cu trimiteri profunde, dar trăită prin forța instrumentelor moderne) și sensibilitatea clasică a marelui compozitor Enescu.

Proiect de înaltă ținută culturală însă fără pretenții exclusiviste, „Sinteza" își propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toată-i mirifica metaforie, prin viziune și profesionalism, un concert în care acordurile rock și ethno-rock care au transformat formația Phoenix în unicat vor purta permanentul mesaj – unul de chemare spre rădăcini culturale astăzi lipsite de atenție.

Concertul va avea loc la Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiești în data de 21 februarie, la ora 19:00. Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos. De asemenea, biletele sunt disponibile și pe ambilet.ro și la agenția de bilete a Filarmonicii Ploiești. Fiecare bilet achizitionat va fi insotit de un CD Phoenix, cadou.

Joomla SEF URLs by Artio