APH Cultural

APH Cultural

În 2017, mai erau 9.594 de biblioteci publice și private, naționale, județene, comunale, orăşeneşti, specializate sau școlare, arată datele Institutului Național de Statistică, din care reiese o scădere de 42,4% față de 1990, când în România existau 16.665 de biblioteci.

Read more: Numărul bibliotecilor a scăzut cu peste 40%, din 1990 până în prezent. Prahova, în topul județelor...
APH Cultural

Reprezentanții Teatrului "Toma Caragiu" din Ploiești au anunțat programul ediției a VIII-a a festivalului care poartă, de asemenea, numele regretatului actor. Pe lângă trupe de valoare ale teatrelor din țară și din Capitală, la Ploiești vor ajunge și spectacole din Franța, Spania, Macedonia și Republica Moldova.

Read more: Marcel Iureș, Horațiu Mălăele și Florin Piersic jr., între numele mari de pe afișul Festivalului...
APH Cultural

madalin voicuLa început de stagiune, Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploiești își invită spectatorii la un concert simfonic excepțional, sub bagheta dirijorului Mădălin Voicu. Acesta va urca pe scenă alături de fiul său, Mădăin Voicu jr., pentru a-i încânta pe ploieșteni cu unele dintre cele mai frumoase partituri ale lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Read more: Mădălin Voicu și Mădălin Voicu jr., în concert, joi seară, la Filarmonica din Ploiești
APH Cultural

teatrul toma caragiuÎn acest weekend, echipa teatrului din Ploiești bate gongul, pentru prima dată, în stagiunea 2018 - 2019. Deschiderea oficială va fi marcată printr-o premieră care se va juca nu în sala de spectacol, ci... la Parcul Bucov. Alte două spectacole vor fi jucate în premieră, pe scena din Ploiești, până la sfârșitul lunii septembrie, iar următoarea perioadă anunță, de asemenea, numeroase noutăți care promit să-i încânte pe iubitorii artei dramatice.

Read more: Avalanșă de premiere și prima ediție internațională a Festivalului de Teatru "Toma Caragiu", în...
APH Cultural

autobuz tce filarmonicaLa deschiderea stagiunii cu numărul 66 de istoria instituţiei de cultură, Filarmonica Ploieşti pregăteşte o sumedenie de surprize pentru iubitorii muzici. Prima anunţată de directorul Vlad Mateescu vizează deschiderea către public, prin difuzarea de muzică simfonică în mijloacele de transport public. Directorul instituţiei a anunţat că, de la 1 octombrie, în baza unui parteneriat cu TCE Ploieşti, vor circula mai multe autobuze cu însemnele Filarmonicii, în care călătorii vor asculta la sistemul de sonorizare muzică clasică sau jazz. Tot pentru următoarea perioadă, instituţia mai promite un festival de jazz memorabil, un bal al Filarmonicii, dar şi un magazin cu produse personalizate, parte din campania de promovare şi de deschidere faţă de populaţie, care mai aduce în premieră şi posibilitatea plăţii biletelor cu cardul bancar.

Read more: Muzică simfonică în autobuzele TCE. Este doar una dintre surprizele pregătite de Filarmonica...
APH Cultural

muzeu istorie si sectii externe zilele patrimoniului 2018În anul Centenarului Marii Uniri şi Anul European al Patrimoniului, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și secțiile sale vă invită să participaţi la evenimentele organizate cu prilejul celei de-a XXVI-a ediții a Zilelor Europene ale Patrimoniului, cu tema „Locuri ale memoriei”.

Read more: Intrare liberă şi evenimente inedite, la finalul săptămânii, în muzeele din Prahova
APH Cultural

prahova iubeste basarabia parada port popularAjuns în acest an la ediţia cu numărul patru, festivalul folcloric "Prahova iubeşte Basarabia" se va derula în Ploieşti, în perioada 24-26 august 2018, şi propune un program inedit, cu numeroase spectacole folclorice, o paradă a portului popular, recitaluri susţinute de artişti îndrăgiţi şi o amplă zonă de gastronomie tradiţională.

Read more: "Prahova iubeşte Basarabia" - Spectacole folclorice, paradă şi preparate gastronomice...
APH Cultural

enescu 2018Festivalul Internaţional “Enescu şi muzica lumii“ dedică a XIX-a ediție publicului tânăr, pe care organizatorii își doresc să-l atragă printr-un regal al artelor frumoase în care sunetul, imaginea şi ambientul se se îmbine pentru că muzica să atingă cât mai multe suflete.

Read more: Festivalul "Enescu și muzica lumii" a revenit la Sinaia. Formatul inedit al noii ediții, dedicat...
APH Cultural

filarmonica final stagiune 2018"JAZZ in the FUN..K ParK" este evenimentul prin care Filarmonica "Paul Constantinescu" va încheia stagiunea 2017 - 2018. Concertul va avea loc pe 29 iunie, de la ora 20.30, la Teatrul de Vară din Parcul "Constantin Stere", ;i va fi urmat de un garden party.

Read more: Filarmonica "Paul Constantinescu" încheie stagiunea cu un eveniment inedit, la Parcul Bucov