Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017
 

APH Cultural

Marea actriță Stela Popescu s-a stins din viață, joi, la vârsta de 81 de ani

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 23 November 2017 16:38  |  Category: APH Cultural

Stela Popescu părăsește pentru totdeauna scena, după zeci de ani în care a adus zâmbete pe chipurile românilor.

Doliu în lumea muzicii. Malcolm Young, unul dintre fondatorii AC/DC, a decedat. Cu o lună în urmă a murit și fratele său, George Young

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 18 November 2017 17:59  |  Category: APH Cultural

malcolm youngZiua de sâmbătă 18 noiembrie 2017 este una neagră pentru mișcarea rock. Unul dintre membrii fondatori ai legendarei trupe AC/DC, Malcolm Young, a murit la vârsta de 64 de ani.

acdc mesaj malcolm

One man show cu Răzvan Vasilescu, introdus pe ultima sută de metri în programul Festivalului de Teatru "Toma Caragiu"

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 02 November 2017 09:53  |  Category: APH Cultural

Actorul Răzvan Vasilescu are întâlnire, sâmbătă seară, cu publicul ploieștean. În cadrul Festivalului de Teatru "Toma Caragiu" acesta va fi prezent cu un one man show, "E OK și la 60!".

La Ploiești este, din nou, vreme de festival. Timp de șase zile, pe scenele din municipiu ajung actori excepționali și spectacole de teatru renumite, care au făcut furori în stagiunea trecută.

Din cauza vijeliei anunţate în Ploieşti, festivalul de film se mută

Written by Anca Visan  |  Created on Wednesday, 20 September 2017 16:59  |  Category: APH Cultural

proiectii in aer liber tiffFurnuna anunţată de meteorologi dă peste cap planurile ploieştenilor, autorităţile locale hotărând să mute proiecţia de film care era programată, în aer liber, în această seară.

60 de ani de când a luat naştere ideea înfiinţării Muzeului Petrolului

Written by Anca Visan  |  Created on Thursday, 14 September 2017 17:02  |  Category: APH Cultural

muzeul petroluluiProiectul "Prahova 2017 - Capitala Mondială a Petrolului", derulat de autorităţi, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Universitatea Petrol-Gaze, Societatea Cultural-Istorică "Mihai Viteazul" şi Fundaţia "Constantin Stere", în cadrul Programului Naţional "România 100", marchează împlinirea a 160 de ani de la punerea bazelor primei rafinării pentru petrol din lume, în zona municipiului Ploieşti. În cadrul acestui program, astăzi a avut loc un simpozion, găzduit de Palatul Culturii din Ploieşti, dedicat aniversării a 60 de ani de când au fost puse bazele Muzeului Naţional al Petrolului.

Ploieștiul încheie ediția de anul acesta a Caravanei Filmelor TIFF, cu proiecțiile planificate pentru săptămâna viitoare, în spațiul special amenajat din zona centrală.

Teatrul de Copii "Ciufulici" dă startul duminică, pe 17 septembrie, unei noi stagiuni, care va marca premiere nu numai în programul spectacolelor, ci și în felul în care se vor derula acestea.

Cu prilejul deschiderii celei de-a 68-a stagiuni a Teatrului "Toma Caragiu", reprezentanții instituției de cultură au făcut publice și primele detalii cu privire la noua ediție a Festivalului de Teatru.

A 65-a stagiune din istoria Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploieşti începe pe 14 septembrie, iar pentru evenimentul de deschidere conducerea instituției a ales un concert extraordinar.