Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Ploieşti va funcționa după un program special în zilele de 26 și 27 septembrie.

 

Măsura a fost luată pentru a putea fi  rezolvate operativ solicitările privind eliberarea documentelor de identitate și de stare civilă.

Program în perioada 26-27 septembrie:

SERVICIUL STARE CIVILĂ

* 26 septembrie 2020 

8.00-16.00 - doar eliberarea certificatelor de stare civilă  duplicate necesare întocmirii actelor de identitate pentru exercitarea dreptului la vot

9. 00-12 00 - înregistrări decese și oficiere căsători, conform programărilor                                                                                         efectuate

* 27 septembrie 2020

9.00-13.00 - doar eliberarea certificatelor de stare civilă  duplicate necesare întocmirii actelor de identitate pentru exercitarea dreptului la vot

- oficiere căsătorii conform programărilor efectuate

SERVICIUL EVIDENŢĂ INFORMATIZATĂ A PERSOANELOR

* 26 septembrie 2020 - orele 8.00 -16.00

* 27 septembrie 2020 - orele 7.00 - 21.00

În conformitate cu art.3, alin.(2) din Hotărârea Biroului Electoral Central nr.81/07.09.2020 privind aplicarea unitară a unor prevederi legale în materia exercitării dreptului la vot la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, „alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie - 27 septembrie, îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia.”

Pentru eliberarea unui nou act de identitate (carte de identitate sau carte de identitate provizorie), ca urmare a expirării termenului de valabilitate, pierderii, furtului, deteriorării sau distrugerii actului de identitate, cartea de identitate se întocmeşte şi se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei şi a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada numelui, datei de naştere, statutului civil, cetăţeniei române şi a domiciliului, a mai precizat Primăria Ploiești. În cazurile în care  nu pot fi prezentate anumite documente, respectiv certificate de stare civilă sau dovezi cu privire la domiciliu, se va elibera carte de identitate provizorie. În acest cazuri, solicitantul trebuie să depună şi trei fotografii de 3/4 cm. 

Toate documentele depuse în săptămâna 21-25 septembrie 2020 vor fi eliberate în zilele de 25, 26 și 27 septembrie 2020, dacă nu sunt necesare verificări suplimentare. "Vor fi primite și soluţionate doar cererile persoanelor care nu posedă act de  identitate, ca urmare a expirării termenului de valabilitate, pierderii, furtului, deteriorării, distrugerii sau anulării/schimbării numelui, astfel încât să-şi poată exercita dreptul la vot", a mai informat Primăria Ploiești.

Joomla SEF URLs by Artio