Administraţia ploieşteană solicită fonduri europene în valoare de aproape 6 milioane de lei pentru modernizarea a trei şcoli situate în cartiere sărace ale municipiului.

 

Consiliul Local Ploieşti dezbate marţi trei proiecte de hotărâre, vizând procedurile pentru atragerea de fonduri europene pentru şcolile generale 11, 13 şi 19. Acestea au o valoare totală de aproape 6 milioane de lei, din care vreo 5,5 milioane ar urma să vină sub formă de finanţare nerambursabilă, conform primelor estimări. Cel mai amplu proiect, cu o valoare totală de 4,2 milioane cu tot cu TVA, este la Şcoala nr. 11, „Florin Comişel”, situată pe strada Jupiter. Aici, pe lângă lucrările la corpul principal de clădire, care presupun reabilitarea termoenergetică, modernizarea sistemelor de iluminat şi de ventilaţie, refacerea finisajelor interioare şi exterioare, proiectul propune şi construirea unei săli de sport.

La Şcoala 13, situată pe strada Dimitrie Bolintineanu, nu departe de zona Radu de la Afumaţi, proiectul are o valoare de aproape 1,2 milioane de lei şi prevede reabilitarea corupului principal de clădire.

La Şcoala Gimnazială nr. 19, din Mimiu, proiectul are o valoare de puţin peste 544.000 de lei şi presupune reabilitarea unităţii de învăţământ şi amenajarea terenului de sport.

(Foto: Şcoala "Florin Comişel", sursa: arhivă)

Joomla SEF URLs by Artio