Echipe din partea Consiliului Județean au început controale la transportatori, pentru a verifica dacă sunt respectate prevederile legale referitoare la eliberarea de abonamente gratuite pentru elevi.

 

Verificările derulate odată cu reluarea cursurilor în învățământul preuniversitar au scos la iveală că nu toți elevii din județ beneficiază, la acest moment, de transport gratuit. "Având în vedere începerea cursurilor preuniversitare, precum și confuziile create de H.G. nr. 435/2020, privind aprobarea procedurii de decontare a cheltuielilor de transport pentru elevi, angajații Serviciului Transport din cadrul Consiliului Județean Prahova au efectuat mai multe controale în terminalele din Municipiul Ploiești (Terminal MacDonald`s Nord, Terminal Coreco Sud, Terminal Bariera Bucov-benzinăria Mol), pentru a verifica  modalitatea de emitere a abonamentelor și au constatat următoarele:

- o parte din operatorii de transport au eliberat abonamente gratuite pentru elevi pe baza adeverințelor emise de unitățile de învățământ;

- mai mulți elevi nu au reușit încă să obțină adeverințele care atestă calitatea de elev pentru a putea obține abonament gratuit;

- unii elevi au sunat la operatorii de transport și au relatat că au întâmpinat unele dificultăți privind obținerea abonamentelor", informează un comunicat de presă transmis de Consiliul Județean Prahova.

Reprezentanții instituției au solicitat "operatorilor de transport să asigure transportul gratuit al elevilor în conformitate cu prevederile H.G. nr. 435/2020".

De asemenea,"Consiliul Județean Prahova recomandă părinților care se confruntă cu probleme în obținerea legitimațiilor de transport gratuite pentru elevi să sune la numărul de telefon unic 0244/920, pentru rezolvarea punctuală a sincopelor apărute".

Joomla SEF URLs by Artio