sediu evidenta persoanelor ploiestiLuni, 31 martie, la ora 10.00, în prezenţa oficialităţilor locale, va fi inaugurat noul sediu al Serviciului Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Ploieşti. Imobilul în care îşi va desfăşura activitatea acest serviciu public este situat pe Bulevardul Independenţei nr. 10, lângă Colegiul Naţional „Mihai Viteazul". pentru mutare, în perioada 28-31 martie, serviciul va fi închis.

Mutarea SPCLEP în noul sediu va determina întreruperea activităţii cu publicul în perioada 28 -31 martie, atât pentru eliberarea certificatelor de stare civilă cât şi a cărţilor de identitate.

Cetăţenii programaţi pentru ridicarea cărţilor de identitate în zilele de 27, 28 şi 31 martie se pot prezenta, pentru a intra în posesia acestor documente, miercuri, 26 martie a.c., la sediul Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei din Şoseaua Vestului nr. 19.

Serviciul de Stare Civilă va lucra doar pentru înregistrarea actelor de deces, la sediul din Bulevardul Republicii nr. 2, Palatul Administrativ, intrarea G, în intervalul orar 09.00 – 12.00, pentru zilele de vineri şi sâmbătă, respectiv între orele 09.00 - 14.00 pentru ziua de luni, 31 martie. Căsătoriile civile se vor oficia conform programărilor şi vor avea loc în Sala Europa din Palatul Administrativ.

Noul sediu al SPCLEP va fi astfel accesibil tuturor, Bulevardul Castanilor fiind o zonă plăcută şi emblematică a Ploieştiului, şi va permite desfăşurarea în condiţii optime şi moderne a activităţilor de organizare a căsătoriilor civile, eliberarea actelor de stare civilă şi de identitate, etc.

Serviciul Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) deserveşte cetăţenii municipiului Ploieşti dar şi pe cei ai altor 15 localităţi prahovene arondate. Acesta reuneşte atribuţiile Serviciului de Stare Civilă (eliberarea actelor de naştere, căsătorie, divorţ, deces, livrete de familie etc.) şi ale Serviciului Evidenţa Informatizată a Persoanei (eliberarea actelor de identitate şi evidenţa persoanelor).
În ultimii ani, Serviciul de Stare Civilă şi cel de Evidenţă Informatizată a Persoanei şi-au desfăşurat activitatea în incinta Palatului Administrativ, respectiv în imobilul situat în Şoseaua Vestului nr. 19.

Consiliul Local al Municipiului Ploieşti a decis, prin Hotărârea nr. 336/ 11.09.2013, achiziţionarea imobilului din Bulevardul Independenţei nr. 10 (construcţie ce a fost în proprietatea SC GDF SUEZ Energy Romania SA), în conformitate cu prevederile legale actuale.

Imobilul de pe Bulevardul Independenţei nr. 10 are două corpuri de clădire: unul de 420,21 mp, cu demisol, parter și etaj și altul de 133,68 mp cu parter și etaj, precum și un teren de 1.205,55 mp.

Joomla SEF URLs by Artio