Administraţie

Administraţie

Primăria Ploieşti a semnat, vineri, contractul de finanţare de la Uniunea Europeană pentru prima etapă dintr-un plan de reconfigurare a zonelor din dreptul Gării de Sud şi Gării de Vest, pentru un proiect în valoare de 42 de milioane de lei, care vizează, printre altele, crearea unei noi legături rutiere între cele două gări, prin prelungirea străzii Libertăţii, amenajarea de parcări inteligente, investiţii în managementul traficului şi construirea unei staţii moderne la capătul de linie al tramvaiului de la Sud, alături de crearea sau modernizarea altor staţii pe noul traseu.

Read more: Primăria Ploieşti a primit fonduri UE pentru prima etapă din amplul proiect de extindere a străzii...
Administraţie

După ce la nivel naţional a fost aprobată o lege care permite acordarea de la bugetele locale a unor ajutoare pentru părinţii care vor să revină la serviciu şi să-şi lase copiii mici în grija unor bone, autorităţile ploieştene pregătesc un proiect prin care se angajează să ofere între 250 şi 710 lei de familie pe lună şi stabilesc condiţiile pentru beneficiari. Documentul, care apare cu doar câteva luni înainte de alegerile locale, ar urma să fie discutat la prima şedinţă a Consiliului Local şi, dacă va fi aprobat, va necesita şi o alocare bugetară consistentă.

Read more: Autorităţile din Ploieşti promit bani de la buget pentru sprijinirea familiilor care au copii mici
Administraţie

Zeci de ploieșteni din cartierul ploieștean Mitică Apostol au participat, marți seară, la o întâlnire cu autoritățile locale și județene, o inițiativă a Cristinei Toma Cochinescu. Aceasta a dorit să-i aducă pe edili în fața cetățenilor, pentru a afla, chiar de la aceștia, problemele cu care se confruntă zi de zi, în ceea ce privește infrastructura și siguranța, respectiv să le răspundă oamenilor cu privire la planurile municipalității pentru această zonă a Ploieștiului.

Read more: Locuitorii din Mitică Apostol, față în față cu autoritățile locale și județene
Administraţie

S.C. CORAL IMPEX S.R.L., cu sediul social în Mun. Ploieşti, Str. Peneș Curcanul, nr. 8, bl. 151C, ap. 10, reprezentată prin Director General Badea Alexandru, va efectua, în perioada 15 - 21 iunie 2020, servicii de dezinsecţie pe suprafaţa domeniului public al Municipiului Ploieşti, în baza Acordului Cadru nr. 13029/25.06.2018 şi a Contractului Subsecvent nr. 4181/02.03.2020 încheiat între Municipiul Ploieşti şi S.C. CORAL IMPEX S.R.L.

Read more: CORAL IMPEX derulează operațiuni de dezinsecție pe domeniul public al Ploieștiului, în perioada 15...
Administraţie

"Manoperă supraevaluată" - este concluzia unui raport întocmit de Curtea de Conturi în 2013, în urma unui control care a vizat lucrările la spaţii verzi efectuate de SGU Ploieşti la comanda municipalităţii. Practic, conform raportului, SGU a păgubit bugetul local cu puţin peste 2,7 milioane de lei. La aproape şapte ani şi jumătate de la primirea raportului, autorităţile ploieştene au discutat un proiect de hotărâre prin care propria societate va primi o eşalonare generoasă.

Read more: SGU Ploieşti a obţinut eşalonarea unei datorii către bugetul local rezultate din supraevaluarea...
Administraţie

În 2018, Primăria Ploieşti a semnat un acord-cadru, pentru achiziţia în 24 de luni a 50 de autobuze diesel noi, motorizare Euro VI, de la o fabrică din Ciorogârla. Autorităţile locale au adus în municipiu 10 bucăţi imediat după semnarea contractului, 8 în 2019 şi acum au alocat fonduri pentru încă 10, ducând astfel totalul autobuzelor cumpărate la 28. Consiliul Local Ploieşti a aprobat vineri alocarea fondurilor, după o şedinţă care, din punct de vedere politic, a răsturnat situaţia cu care eram obişnuiţi în ultimii patru ani.

Read more: Primăria Ploieşti va cumpăra încă 10 autobuze noi. Practic, din cele 50 promise, va ajunge la 28
Administraţie

Primarii orașelor Sinaia, Azuga, Comarnic, Râșnov, alături de președintele Consiliului Județean Brașov, au semnat actul constitutiv și statutul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Valea Prahovei în Acțiune”. Primul obiectiv major asumat de aceștia este proiectul autostrăzii Comarnic - Brașov.

Read more: Patru primari din Prahova și Brașov și-au asumat proiectul autostrăzii Comarnic - Brașov
Administraţie

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Legii 458/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Read more: HIDRO PRAHOVA SA – Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova,  emis în 5 iunie 2020
Administraţie

Joi se deschide o nouă sesiune de depunere a proiectelor pentru atragerea de fonduri europene în vederea creării de reţele de internet WiFi. Primăriile din România pot primi sprijin nerambursabil de până la 15.000 de euro, pentru deschiderea unor puncte de conectare gratuită la internet fără fir.

Read more: Primăriile pot obţine din nou fonduri europene pentru reţele de internet wireless gratuit
Joomla SEF URLs by Artio