Administraţie

Administraţie

Cele zece autobuze diesel comandate de către municipalitatea ploieșteană, în cadrul contractului-cadru semnat cu furnizorul, ar fi fost refuzate de Primăria Sibiu. Primăria Ploiești a comandat cele zece autobuze existente în stocul furnizorilui și a plătit pentru 10 bucăți, urmând ca în cadrul contractului subsecvent să continue achiziționarea mijloacelor de transport public.

Read more: Exclusiv: Cele zece autobuze cumpărate de Primăria Ploiești au fost refuzate de Primăria Sibiu...
Administraţie

După întârzierile din contractul cu ADI pentru ridicarea deşeurilor, care periodic au lăsat Ploieştiul sub asediul gunoaielor de vreo doi-trei ani încoace, operatorul de salubritate Rosal e acuzat de autorităţile locale că are dificultăţi şi la activităţile de curăţenie a căilor publice, pentru care e în contract direct cu Primăria. În şedinţa de luni a forului legislativ, consilierul local PNL Gheorghe Popa a propus o inspecţie-fulger la garajul societăţii, reclamând că numărul de utilaje folosite de Rosal pentru curăţenia municipiului este mult mai mic decât cel pe care se angajase, în timpul licitaţiei, că îl va asigura.

Read more: Un consilier PNL Ploieşti a cerut o inspecţie la Rosal: "Să verificăm câte utilaje funcţionale mai...
Administraţie

La Sinaia se dă starul lucrărilor prevăzute în cadrul proiectului “Eficiență energetică și extindere iluminat în zona istorică – Sinaia”, finanțat din fonduri europene.

Read more: Proiect de aproape 2,5 milioane de euro, la Sinaia, pentru punerea în valoare a zonei istorice
Administraţie

Conferențiarul universitar doctor Mihai Cristian Apostolache a publicat lucrarea “Legea pentru alegerea autorităților administrației publice locale comentată și adnotată”, lucrare editată de prestigioasa Editură Universitară din București.

Read more: Carte unică despre legea privind alegerile locale, semnată de conf. univ. dr. Mihai Apostolache
Administraţie

Societatea HIDRO PRAHOVA SA a anunțat că apa distribuită în localitățile din aria de operare se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Legii 458/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Read more: HIDRO PRAHOVA SA – Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în 19 iunie 2020
Administraţie

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova pregăteşte un proiect-pilot, în colaborare cu Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare din subordinea Primăriei Ploieşti, pentru atragerea unor fonduri consistente de la Uniunea Europeană şi sprijinirea câtorva zeci de copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Read more: DGASPC Prahova ar putea atrage aproape un milion de euro pentru susţinerea copiilor ai căror...
Administraţie

Aproape 80 de kilometri de drumuri judeţene au fost reabilitaţi, în ultimele luni, în cadrul programului de turnare de covoare asfaltice derulat de Consiliul Judeţean Prahova. Autorităţile anunţă că lucrările au fost recepţionate, fără probleme, şi că sunt şanse ca în a doua jumătate a lui 2020 să mai existe un program de asfaltări, ceva mai redus.

Read more: S-au finalizat asfaltările comandate de Consiliul Judeţean Prahova pe 80 de kilometri de drumuri
Administraţie

Controversata rectificare de buget aprobată vineri de Consiliul Local Ploieşti include o alocare de 171.000 de lei, echivalentul a aproape 35.000 de euro, pentru crearea unui loc de odihnă şi reabilitarea unui loc de joacă, pe Aleea Şcolii din cartierul Malu Roşu. Citind studiul de fezabilitate aprobat în toamna lui 2017pentru acest obiectiv, observăm că municipalitatea se angajează să plătească echivalentul unui apartament cu două camere în zonă pentru amenajarea de alei, un foişor, câteva bănci şi pergole şi repararea unor obiecte de joacă.

Read more: Primăria Ploieşti va amenaja un parc în cartierul Malu Roşu la preţ de apartament
Administraţie

Convocat vineri într-o şedinţă extraordinară, Consiliul Local Ploieşti a aprobat, cu voturile PSD şi ALDE, un proiect de rectificare bugetară propus de primarul Adrian Dobre şi, culmea, criticat vehement de colegii acestuia de partid. Conform rectificării, au fost alocate sume în plus pentru centrul de radioterapie şi pentru achiziţia bazei sportive din Mihai Bravu, a fost alocată o sumă de aproape 35.000 de euro pentru un loc de odihnă şi - unul dintre punctele care au stârnit cele mai mari dezbateri - a fost prevăzută o sumă de aproape 30 de milioane de lei pentru continuarea în 2020, 2021 şi 2022 a achiziţiei de autobuze diesel care în teorie se încheie pe 31 iulie.

Read more: Primăria Ploieşti şi-a mai amânat nişte rate, dar a "găsit" 29 de milioane de lei pentru autobuze...
Joomla SEF URLs by Artio