Administraţie

Administraţie

Pe principiul "nu e prost cine cere...", Primăria Ariceştii Rahtivani, una dintre cele mai bogate din Prahova, a cumpărat în această primăvară, în timpul stării de urgenţă, dezinfectanţi pe bază de clor la un preţ umflat de vreo 55 de ori! Neregula a fost descoperită de Curtea de Conturi, iar în timpul controlului autorităţile locale au prezentat şi o factură de stornare, pentru o parte importantă din suma achitată iniţial de la bugetul local.

Read more: Primăria Ariceştii Rahtivani a plătit aproape 131.000 de lei pe dezinfectanţi de 2.000 de lei, în...
Administraţie

Consiliul Județean Prahova a adoptat, luni, un proiectul de hotărâre privind asocierea judeţului Prahova cu localităţi din judeţ, respectiv alocarea unor sume din bugetul judeţului Prahova pe anul 2020 în vederea realizării unor obiective de interes public.

Read more: CJ Prahova a încheiat parteneriate cu aproape toate localitățile din județ, pentru finanțarea unor...
Administraţie

Consiliul Local Ploiești a aprobat ca Primăria Ploiești să deconteze jumătate din costurile suportate, pentru transportul în comun, de elevii din municipiu, indiferent de veniturile familiilor din care provin aceștia.

Read more: Toți elevii din Ploiești vor beneficia de gratuitate la transportul în comun
Administraţie

Dintr-o retrocedare în alta. Consiliul Judeţean Prahova vrea să reia negocierile pentru cumpărarea fostei Case a Căsătoriilor din Ploieşti, retrocedată cu peste un deceniu în urmă, intenţia de acum fiind ca în imobilul istoric de pe Bulevardul Independenţei să fie mutat Muzeul "Ion Luca Caragiale", care funcţionează tot într-o clădire retrocedată.

Read more: Consiliul Judeţean Prahova vrea să mute Muzeul Caragiale în fosta Casă a Căsătoriilor
Administraţie

Cedate către actualul club de fotbal acum câţiva ani, stema şi mărcile legate de imaginea "Petrolul Ploieşti" s-ar putea întoarce la Primărie, după ratarea promovării în Liga 1. Ca să evite acest lucru, autorităţile locale propun o prelungire a înţelegerii. Toate taberele din Consiliul Local s-au arătat de acord cu ideea ca actualul club să poată în continuare să folosească însemnele oficiale, singurele neînţelegeri ţin de varianta prin care ar urma să se întâmple acest lucru.

Read more: Autorităţile din Ploieşti propun continuarea înţelegerii cu Petrolul. Ce ar urma să se întâmple cu...
Administraţie

Camera de Conturi Prahova a finalizat controlul la Consiliul Judeţean, care arată că în 2019 şi prima parte a lui 2020 instituţia a înregistrat mai multe prejudicii, majoritatea reduse ca valoare, atât din activitatea proprie, cât şi de pe urma unor parteneriate cu primăriile, în care administraţiile locale au decontat lucrări supraevaluate sau inexistente. Cea mai mare "gaură" a venit de la firma de salubritate Rosal.

Read more: Raportul Curţii de Conturi după controlul la CJ Prahova: valori mici, plus redevenţă neîncasată de...
Administraţie

În Primăria Ploieşti au fost confirmate mai multe infectări cu noul coronavirus, iar autorităţile iau în discuţie varianta de a testa toţi angajaţii, după ce până acum au fost izolaţi şi testaţi doar cei care intraseră în contact cu persoanele confirmate.

Read more: Viceprimarul Ganea propune testarea pentru COVID a tuturor angajaţior din Primăria Ploieşti
Administraţie

Asociaţia Profesională a Transportatorilor APT a transmis o scrisoare deschisă, adresată inclusiv Guvernului, semnalând problemele cauzate de lipsa grupurilor sanitare la capătul traseelor de transport public din Ploieşti. Sindicaliştii reclamă că şoferii TCE Ploieşti au mari probleme din această cauză, în condiţiile în care pe unele trasee toaletele sunt insalubre şi neracordate la apă sau curent, în timp ce la alte capete de linii ele lipsesc cu desăvârşire.

Read more: Lipsa toaletelor publice din Ploieşti, reclamată la Guvern. Apel din partea Asociaţiei...
Administraţie

Un proiect inclus pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești, programată pentru această săptămână, prevede aprobarea unui buget de 160.000 de lei pentru cumpărarea de rechizite școlare.

Read more: PROIECT: Rechizite gratuite pentru toți elevii de clasa I din Ploiești
Joomla SEF URLs by Artio