Administraţie

Administraţie

Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, a emis ordinul de încetare a mandatului înainte de expirarea duratei normale, ca urmare a înscrierii în alt partid față de cel pentru care a candidat și a fost votat la alegerile locale din 2016, pentru primarul comunei Iordăcheanu. Dispoziția a fost emisă și comunicată pe data de 11 septembrie.

Read more: Primarul comunei Iordăcheanu, demis de prefect după ce a trecut de la PNL la PPU-SL
Administraţie

Pentru că au candidat din partea altor partide decât cele pe care le reprezentaseră la precedentele alegeri, mai mulţi aleşi locali din Prahova şi-au pierdut mandatele, cu doar câteva săptămâni înainte ca ele să ajungă oricum la termen. Ordinele de prefect vizează şi trei primari. În replică, PSD a trimis azi un comunicat în care reclamă că au fost sancţionaţi doar aleşii veniţi la ei, nu şi cei care au plecat din partid ca să candideze din partea PNL.

Read more: Mai mulţi aleşi locali din Prahova au rămas fără mandate. PSD reclamă că doar "traseiştii" lor au...
Administraţie

Primăria Ploieşti a semnat contractul de finanţare pentru proiectul european de modernizare a ieşirii spre Târgovişte, care include asfaltarea şi lărgirea la patru benzi a străzii Gheorghe Grigore Cantacuzino, amenajarea de piste de biciclete şi spaţii pentru închirierea de biciclete, construirea unui terminal multimodal şi amenajarea unui sens giratoriu.

Read more: Finanţare UE pentru proiectul de 65 de milioane de lei pentru modernizarea ieşirii din Ploieşti...
Administraţie

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere solicită fonduri europene pentru realizarea de studii de fezabilitate, pe baza cărora, în viitor şi în teorie, ar urma să fie reconfigurate mai multe intersecţii pe care DN 1 la are pe Valea Prahovei. În principiu, aici ar urma să fie amenajate cinci pasarele rutiere, pentru supratraversarea drumului naţional, şi una rutieră. Ceva mai avansat este un proiect de refacere a şase poduri rutiere, printre care şi cele de la Azuga, pentru care CNAIR vrea bani pentru lucrări.

Read more: Proiecte europene, pentru reconfigurarea DN1 şi refacerea podului de la Azuga
Administraţie

La ieşirea din Ploieşti spre Bărcăneşti urmează să apară un nou sens giratoriu, în intersecţia dintre DJ 101D şi DJ 101G, în dreptul fostului magazin InterHome. Licitaţia lansată de Consiliul Judeţean Prahova are termen de depunere a ofertelor pe 14 septembrie.

Read more: Pe 14 septembrie se deschid ofertele la licitaţia pentru noul sens giratoriu din Tătărani
Administraţie

Guvernul a alocat, printr-o hotărâre aprobată joi, aproape 60 de milioane de lei din Fondul de intervenție pe care îl are la dispoziție, pentru lucrări în 16 județe afectate de calamități. Peste 22 de milioane de lei ajung numai în Prahova.

Read more: Guvernul a alocat peste 22 de milioane de lei pentru lucrări în localitățile prahovene afectate de...
Administraţie

Doi angajaţi din Primăria Ploieşti au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 în ultimele ore. Aceştia lucrau în compartimente diferite şi nu se ştie dacă îmbolnăvirile sunt legate între ele. Ca măsură de prevenţie, alţi opt colegi ai acestora au fost trimişi acasă în izolare timp de două săptămâni.

Read more: Au apărut două noi cazuri de coronavirus în Primăria Ploieşti
Administraţie

La Ploiești au început ședințele în pregătirea noului an școlar, care va debuta în contextul pandemiei și într-o uriașă incertitudine cu privire la modul în care se vor derula, efectiv, cursurile. O întâlnire pe acest subiect a avut loc joi, la Primăria municipiului.

Read more: Directorii școlilor din Ploiești, convocați la Primărie. Ce le-a cerut Adrian Dobre
Administraţie

Convinşi că angajaţii de la parcări îşi "trag" din bani, reprezentanţii SC Hale şi Pieţe Ploieşti au schimbat casierii şi pregătesc pentru viitor un nou sistem de acces, complet automatizat, pentru parcarea cu plată de lângă Halele Centrale. Consiliul Local Ploieşti a alocat 300.000 de lei pentru această investiţie.

Read more: 300.000 de lei pentru o barieră şi un sistem de taxare, la parcarea de lângă Halele Centrale
Administraţie

Autorităţile ploieştene vor să modernizeze ieşirile rutiere din zona de est a municipiului, spre Berceni şi Bucov, intenţia fiind să obţină în actuala sesiune de finanţare de la Uniunea Europeană fonduri pentru realizarea studiilor, iar pe baza acestor studii să atragă fonduri europene pentru execuţia lucrărilor în următoarea sesiune, 2021-2027. Practic, portofoliul de proiecte vizează modernizarea străzii Ştrandului, cu tot cu podul de la Obor, modernizarea şoselei Mihai Bravu, cu podul Fero şi podul Petrotel, modernizarea străzilor Apelor şi Cornăţel, care le leagă pe cele două, şi continuarea unui inel rutier, prin realizarea unei străpungeri între Mihai Bravu şi Izvoare.

Read more: Proiecte de mobilitate urbană pregătite de Primăria Ploieşti pentru zona de est a oraşului
Joomla SEF URLs by Artio