Autobuze special concepute pentru orașele turistice și un sistem e-ticketing, implementat în premieră în România, fac din transportul public din Sinaia cel mai modern sistem de acest fel din țara noastră.

 

„Suntem singurul oraș din România care a achiziționat autobuze Citaro K Hybrid, model construit special de cei de la Mercedes-Benz pentru orașele turistice deoarece permite străbaterea străzilor înguste.

Totodată sistemul de e-ticketing introdus astăzi, este utilizat pentru prima oară în România și este exact ca cel folosit în NewYorkCity.

În ultimii ani acțiunile noastre s-au focusat pe atragerea de fonduri europene nerambursabile și sunt încântat că primul proiect, ECOBUS, în valoare de peste 4 milioane de euro, a fost finalizat cu succes. Dar mai ales că impactul lui în dezvoltarea orașului în context european și-a îndeplinit obiectivele, prin crearea unei alternative nepoluante pentru îmbunătățirea calității vieții sinăienilor, prin inovație”, a declarat Vlad Oprea, Primarul orașului Sinaia, în cadrul unei conferințe de presă susținute miercuri.

Valoarea totală a proiectului a fost de 18.314.932,44 lei din care valoarea eligibilă a proiectului - 15.923.769,09 lei, iar finanțarea nerambursabilă 15.605.293,70 lei, unde 13.535.203,73 lei reprezintă valoarea acordată prin FEDR și 2.070.089,97 lei reprezintă contribuția națională.

Inițiativa și-a propus dezvoltarea unui transport public auto de călători de înaltă calitate, atractiv și eficient, pe teritoriul orașului Sinaia, prin creșterea capacității de transport public, extinderea traseelor rutiere și modernizarea sistemului de transport prin introducerea de sisteme inteligente de management al traficului și e-ticketing; asigurarea unui impact pozitiv direct asupra reducerii emisiilor de echivalent CO2 în Orașul Sinaia prin utilizarea de autobuze ecologice, nepoluante în cadrul sistemului de transport public de călători; promovarea utilizării sistemului de transport public auto nepoluant de călători în orașul Sinaia, în locul transportului privat cu autoturisme, prin informarea publicului cu privire la avantajele / beneficiile utilizării transportului public, precum și alte informări privind măsurile luate menite să contribuie la creșterea atractivității transportului public auto; reglementarea politicii parcărilor la nivelul orașului Sinaia.

Proiectul a inclus achizițonarea a 11 autobuze și a unui sistem de e-ticketing.

sinaia2

sinaia3

sinaia4

sinaia5

sinaia6

sinaia7

Foto: Primăria Sinaia

Joomla SEF URLs by Artio