Primăria Ploieşti a semnat contractul de finanţare pentru proiectul european de modernizare a ieşirii spre Târgovişte, care include asfaltarea şi lărgirea la patru benzi a străzii Gheorghe Grigore Cantacuzino, amenajarea de piste de biciclete şi spaţii pentru închirierea de biciclete, construirea unui terminal multimodal şi amenajarea unui sens giratoriu.

 

Proiectul, cu o perioadă de implementare de 45 de luni de la semnarea contractului de finanţare, vizează "îmbunătățire calităţii călătoriilor cu modurile nemotorizate", prin amenajarea de piste de biciclete, realizarea unei infrastructuri pentru închiriere de biciclete de tip bike rental/bike sharing, la intersecția străzii Gh. Grigore Cantacuzino cu Șoseaua Vestului, respectiv cea cu strada Târgoviștei, plus construirea unor stații de reîncărcare a automobilelor electrice, precum şi "creșterea calității şi siguranței transportului public în municipiul Ploiești", prin Construirea şi dotarea unei clădiri noi cu rol de stație capăt de linie şi a infrastructurii de deservire a acestuia (spațiu urban cu destinație Terminal Multimodal) ce va cuprinde amenajare platformă circulații; amenajare stații de îmbarcare - debarcare pentru troleibuz, amenajarea locuri de parcare pentru autobuze, microbuze şi maxi-taxi, amenajare stație pentru taxiuri, amenajarea infrastructurii de parcare şi preluare a bicicletelor denumită platforma „bike-rental/ bike-sharing”, amenajarea locuri de parcare pentru motociclete, amenajare trotuare si piste de bicicliști, construire clădire, cu sala de așteptare şi spațiile anexe (vânzare bilete, dispecerat, spatii administrative si tehnice, grupuri sanitare etc), amenajare exterioară, mobilier urban, amenajare platforma depozitare containere deșeuri); modernizarea stațiilor de așteptare, pe tronsonul Selgros – intersecție Șoseaua Vestului; realizare parcare autoturisme de tip „park and ride” (in cadrul terminalului); modernizare rețea de contact pentru mijlocul de transport în comun de tip troleibuz; realizare sistem de e-ticketing; amenajarea cu elemente specifice ale managementului de trafic, a anunţat Primăria Ploieşti într-un comunicat de presă.

Valoarea totală a proiectului Modernizare strada Gh. Grigore Cantacuzino în zona Pasaj CFR Podul Înalt prin Lărgire la 4 benzi, Reabilitare str. Gh. Grigore Cantacuzino, tronson sos. Vestului – Limita Oraș, inclusiv terminal multimodal este de 65,554,957.34 lei, se mai arată în comunicat.

"Mă bucur să vă anunț că am semnat contractul de finanţare pentru proiectul care va rezolva problema traficului din zona Vest - Podul Înalt, prin lărgirea la 4 benzi a străzii Gheorghe Grigore Cantacuzino în zona Pasaj CFR Podul Înalt, reabilitarea str. Gh. Grigore Cantacuzino, tronson Șoseaua Vestului – limita oraș, inclusiv construirea unui terminal multimodal", a transmis primarul Adrian Dobre pe pagina sa de Facebook.

Joomla SEF URLs by Artio