Joi, 14 Decembrie 2017
 

Angajaţii TCE Ploieşti care au participat la protestul de zilele trecute vor fi cercetaţi disciplinar

Written by Anca Visan  | Created on Friday, 01 December 2017 14:00  |  Category: Administraţie

tceConducerea Transport Călători Express Ploieşti a anunţat că îi va sancţiona disciplinar pe salariaţii care au refuzat, marţi şi miercuri, să intre pe traseu, ceea ce a dus la paralizarea transportului public din municipiu. Directorul TCE, Alexandri Nicolae, a declarat că va propune ca mai bine de 100 de şoferi şi vatmani să ajungă în faţa comisiei de disciplină.

 

Măsura a fost luată în contextul în care, potrivit conducerii, protestul spontan declanşat de angajaţi, neasumat de vreun sindicat, ar fi fost ilegal. Reprezentanţii TCE spun că salariaţii nu puteau declanşa o grevă generală conform legii, în condiţiile în care contractul colectiv de muncă e valabil, iar salariile le-au fost plătite la zi.

Cercetarea disciplinară s-ar putea încheia cu avertismente sau cu reducerea salariului pe o perioadă de câteva luni. În condiţii extreme, ea ar putea duce inclusiv la desfacerea contractului de muncă, însă reprezentanţii operatorului spun că sunt şanse foarte mici să se ajungă la o măsură atât de drastică. Totuşi, directorul TCE a spus şi că ia în calcul să recupereze eventualele pierderi financiare înregistrate de societate în cele două zile de la şoferii şi vatmanii care au refuzat să iasă pe traseu.