Primăria Ploiești a semnat contractul de finanțare pentru proiectul "Regenerare urbană în zona marginalizată a municipiului Ploiești - cartier Pictor Rosenthal", un proiect în valoare de aproape 23 de milioane de lei care va fi derulat în mare parte din fonduri europene obținute prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

 

Proiectul este unul din cele două depuse pentru modernizarea cartierelor mărginașe ale Ploieștiului, cealaltă inițiativă vizând carterul Râfov.

"Principalul scop al acestui proiect îl reprezintă îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunității din cartierul Pictor Rosenthal, municipiul Ploiești, într-o perioadă de 28 de luni de la semnarea contractului de finanțare. Unul dintre obiectivele acestui proiect este legat de dezvoltarea comunitară si regenerarea fizică și economică a cartierului marginalizat Pictor Rosenthal, care va consta în reabilitarea și modernizarea a străzilor din acest cartier", a anunțat Primăria Ploiești, menționând că valoarea totală a investiției se ridică la 22.685.458 de lei.

Din fondurile alocate vor fi executate, potrivit municipalității, lucrări de:

*             dotare si echipare: reabilitare / modernizare străzi – prin asfaltare platforme carosabile, amenajarea trotuarelor, crearea de locuri de parcare publice si pentru riverani, amenajare piste de biciclete, marcare și semnalizare; amenajare spații verzi aferente străzilor Mircea cel Bătrân, Pictor Rosenthal și construire sistem de irigații aferent spațiilor verzi;

*             modernizare/amplasare stații de transport –stații moderne, dotate cu bancă, panou afișaj orar mijloc de transport, cu conformare antivandalism, cos de gunoi, etc.;

*             construire (extindere) rețea alimentare cu apă și branșamente aferente; construire (extindere) sistem canalizare;

*             reabilitare / modernizare sistem iluminat public;

"Amplasamentul va cuprinde de asemenea alei, spații verzi și o toaletă publică, racordabilă, precum și mobilier urban specific. Suprafața totală a spațiilor urbane asupra cărora se intervine în cadrul cartierului Pictor Rosenthal însumează 49.094 mp.

De asemenea, se va realiza îmbunătățirea factorilor de mediu și a condițiilor de viață în mediul urban prin amenajarea unui loc de joacă pentru copii, pentru amplasamentul Aleea Berceni, nr. 2A, contribuind astfel si la înfrumusețarea aspectului urbanistic al cartierului Pictor Rosenthal. Locul de joacă se va întinde pe o suprafață de 613 m și va fi destinat copiilor cu vârsta între 3-14 ani, inclusiv copiilor cu dizabilități", precizează un comunicat oficial al administrației locale.

Sursa citată menționează și străzile  pe care se va derula  reabilitarea, modernizarea sau construirea (extinderea) elementelor de infrastructură  rutieră și a rețelelor de utilități urbane (alimentare cu apa, canalizare, iluminat stradal): Puțul cu Apa Rece, Voila, Ulmului, Steluțelor, Freamătului, Boian Tronson II, Mircea cel Bătrân Tronson II, Mălinului, Ruginoasa, Albișor Tronson II, Calabreaza, Stupilor, Inului, Țesătorilor, Spicului, Mugurilor, Toporași, Chilia, Pictor Rosenthal Tronson 1, Pictor Rosenthal Tronson 2, Intrarea Pârâului, Aleea Berceni, Intrarea Moara Nouă, Aleea Românești, Intrarea Cătunu.

Joomla SEF URLs by Artio